NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Tylko pytanie ile będzie ten łuk kosztował w nowym AB?
Albo czy wogóle będzie?
Albo czy wogóle będzie?
Wisła Kraków.
Z tymi łukami to chyba będą po prostu miały 4 siły i tyle, nie bedzie +1S dla modelu. Chociaż to i tak mocne podrasowanie!
Wklejam lepiej przetłumaczone informacje z poprzedniej strony
Big box: Treeman/Durthu/Hot-tempered millenarian
Big box:Forest dragon/Highborn/sisters of the twilight
Box:Kurnous on wood stags
Box:Riders of Kurnous (not the same look as the actual ones,more etheral and fey-like)
Box:Wardancers/Waywatchers
Box:Warhawks riders/Eagles'claws
Box:Eternal guard/banshees of the woods
Blister:spellsinger
Blister:highborn
Blister:Skaw the falconer
About the rules
ASF for all elves
Eye of the falcon:elves only,reroll 1 to hit,only shooting
Forest spirits:instability,magic attacks,5+ inv,harmony with the woods
Elven bows:quick to fire,+1str,1 extra rank
Searath:HtH wepon,+1 str,lance i guess +1 AS ( going by the nam it's weapon eternal guards have right now after all)
Glade guard:elven bow/eye of the falcon
Eternal guard:S4,Searath,Ld 8
Glade riders:=
Dryads:fighting forms
Warhawk riders:eye of the falcon,lance,elfic bow
Riders of Kurnous:Searath,Ld 8,Str 4,A2 (no idea if the come directly on stags)
Treekin: Forest Spirit,=
Bansees: Forest Spirit,wail (breath attack),terror
Eagle's claw:= (this makes me think these are simply great eagles and he confused the name with the high elves' ballista )
Wardancers:= save for a few changes that i don't know
Waywatchers:forest spirits,elven bow
Treeman:= i believe
Hot-tempered millenarian:eternal hatred,don't know what else.
Gdyby rzeczywiście dali wszystkie te nowe figurki, to może być problem z kasą...
Wklejam lepiej przetłumaczone informacje z poprzedniej strony
Big box: Treeman/Durthu/Hot-tempered millenarian
Big box:Forest dragon/Highborn/sisters of the twilight
Box:Kurnous on wood stags
Box:Riders of Kurnous (not the same look as the actual ones,more etheral and fey-like)
Box:Wardancers/Waywatchers
Box:Warhawks riders/Eagles'claws
Box:Eternal guard/banshees of the woods
Blister:spellsinger
Blister:highborn
Blister:Skaw the falconer
About the rules
ASF for all elves
Eye of the falcon:elves only,reroll 1 to hit,only shooting
Forest spirits:instability,magic attacks,5+ inv,harmony with the woods
Elven bows:quick to fire,+1str,1 extra rank
Searath:HtH wepon,+1 str,lance i guess +1 AS ( going by the nam it's weapon eternal guards have right now after all)
Glade guard:elven bow/eye of the falcon
Eternal guard:S4,Searath,Ld 8
Glade riders:=
Dryads:fighting forms
Warhawk riders:eye of the falcon,lance,elfic bow
Riders of Kurnous:Searath,Ld 8,Str 4,A2 (no idea if the come directly on stags)
Treekin: Forest Spirit,=
Bansees: Forest Spirit,wail (breath attack),terror
Eagle's claw:= (this makes me think these are simply great eagles and he confused the name with the high elves' ballista )
Wardancers:= save for a few changes that i don't know
Waywatchers:forest spirits,elven bow
Treeman:= i believe
Hot-tempered millenarian:eternal hatred,don't know what else.
Gdyby rzeczywiście dali wszystkie te nowe figurki, to może być problem z kasą...

cytujac klasykow - jaram sie jak cywile w Syrii:-D
wszystko wyglada bardzo obiecujaco, jeszcze jedna rzecz mi sie podoba - najpewniej wzorem alDE uwolnia nam lory wiec nie bedziemy patrzec na rozpiski przez pryzmat jednego czy dwoch lorow, fajnie by bylo gdybysmy mieli driady banshee
wszystko wyglada bardzo obiecujaco, jeszcze jedna rzecz mi sie podoba - najpewniej wzorem alDE uwolnia nam lory wiec nie bedziemy patrzec na rozpiski przez pryzmat jednego czy dwoch lorow, fajnie by bylo gdybysmy mieli driady banshee
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Wszystko fajnie super. Banshee całkiem pasują do "złego lasu" chociaż nie mam pomysłu jak mogłyby wyglądać
Co to jeźdźców na Stagach to WE miałoby coś w rodzaju cięższego udeżenia
ale nie zgadza mi się to trochę z fluffem, bo z tego co pamietam to Stag pojawia się raz na jakiś czas przed bitwą i niegdy nie widziano na raz wiecej niż jednego. Skąd więc nagle cała kawaleria na nich? 

Co to jeźdźców na Stagach to WE miałoby coś w rodzaju cięższego udeżenia

http://www.warseer.com/forums/showthrea ... mor/page22I have seen those rumours. Yes. And whilst I would tell you if those rumours seemed to fit nicely with what I had heard about Dwarves because the Wood Elf release is not the next release for Fantasy ... I am afraid ... I couldn't possibly comment.
Harry z Warssera, osoba połapana, dobrych wieści dla Was nie ma. Co do Dwarfów plotkę potwierdził czego nie chce zrobić dla WE. No ale może się myli.
"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
Połapana ? znając ploty na temat plotek odnośnie plotek dotyczących nowych zasad to już od dawna wiadomo że każdy zna kogoś kto zna kogoś kto widział kogoś kto pracuje dla GW dlatego najlepiej poczekać do wiosny kupić podręcznik i poczytać forumowe lamenty innych armii dlaczego WE tak dostały wiele takich fajnych zasad i dlaczego mają 13 przedmiotów jak inni dostali tylko 8-10 ;D
Wielkie +1 za tego postaReady pisze:Połapana ? znając ploty na temat plotek odnośnie plotek dotyczących nowych zasad to już od dawna wiadomo że każdy zna kogoś kto zna kogoś kto widział kogoś kto pracuje dla GW dlatego najlepiej poczekać do wiosny kupić podręcznik i poczytać forumowe lamenty innych armii dlaczego WE tak dostały wiele takich fajnych zasad i dlaczego mają 13 przedmiotów jak inni dostali tylko 8-10 ;D

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Oczywiście
każdy się może pomylić albo ściemniać, ale są tacy, których plotki nader często się sprawdzają. Patrząc na dotychczasowe plotki to zazwyczaj było tak, że prawdziwa dotyczyła jedynie najbliższej armii (w tym przypadku Krasnale) a kolejna (w tym przypadku wasze elfy) była ściemą albo niedoinformowaniem 
No ale oczywiście życzę wam żeby w tym przypadku było inaczej

"Pić w samotności to jak srać w towarzystwie"
pierwsze czy drugie w kolejce- nie ważne. Wazne że będąDulix pisze:Oczywiście każdy się może pomylić albo ściemniać, ale są tacy, których plotki nader często się sprawdzają. Patrząc na dotychczasowe plotki to zazwyczaj było tak, że prawdziwa dotyczyła jedynie najbliższej armii (w tym przypadku Krasnale) a kolejna (w tym przypadku wasze elfy) była ściemą albo niedoinformowaniem

Wypraszam sobie, HE też mają 13 przedmiotów, a DE 10Ready pisze:Połapana ? znając ploty na temat plotek odnośnie plotek dotyczących nowych zasad to już od dawna wiadomo że każdy zna kogoś kto zna kogoś kto widział kogoś kto pracuje dla GW dlatego najlepiej poczekać do wiosny kupić podręcznik i poczytać forumowe lamenty innych armii dlaczego WE tak dostały wiele takich fajnych zasad i dlaczego mają 13 przedmiotów jak inni dostali tylko 8-10 ;D

kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
Hmm dziwne, ale info/plotki o kolejności booków pamiętam jeszcze zanim HE wyszły i jakoś się sprawdza ta kolejność (czyli LIZ,DE,DF - to w plotkach się pojawiało)Dulix pisze:Oczywiściekażdy się może pomylić albo ściemniać, ale są tacy, których plotki nader często się sprawdzają. Patrząc na dotychczasowe plotki to zazwyczaj było tak, że prawdziwa dotyczyła jedynie najbliższej armii (w tym przypadku Krasnale) a kolejna (w tym przypadku wasze elfy) była ściemą albo niedoinformowaniem
Może być tak, że faktycznie oleją WE i booka nigdy nie dostaniemy, ale z drugiej strony te plotki odnośnie tego co rzekomo miałoby się pojawić u WE są coraz częstsze i konkretniejsze...wiadomo, że to równie dobrze może być sprawnie napisany whishlist, ale nie bądźmy aż takimi pesymistami.
Ja osobiście mam nadzieję, że ten book faktycznie będzie kolejnym po DF a, że DF wyjdą jako następne.
Po nas by mogła wyjść Bretka, która nie oszukujmy się ma ciutkę bardziej grywalny book od naszego więc mogą poczekać kwartał dłużej

Poza tym jedne info nie daje mi spokoju i napawa optymizmem.
Niejednokrotnie słyszałem, że ELFY miały być napisane razem i wyszły już 2 booki...został ostatni "nasz" i co nagle stwierdzą, że walić to ? "Wypuszczamy nowe Demony/Wampiry bo book już stary" . Nie wierzę w to.

Ja skupiam się teraz na kompletowaniu brakujących modeli i trzeba się nacieszyć naszymi itemami, bo pewnie jakieś 85% z nich pójdzie z dymem

(Hail of Doom Arrow, Stone of Rebirth, Bow of Loren, Amaranthine... i wiele innych) - ciekawi mnie co z tego zostanie a co nie

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Dokładnie robię to co Luc.
Uporam się z wydatkami w tym miesiącu i na pewno kupuję brakujące modele (choć mi ich niewiele brakuje
).
W sumie proponowałbym trochę ostudzić zapał i po prostu poczekać. Pisać co ma być możemy w nieskończoność, ja muszę się wziąć za odświeżenie zasad...

W sumie proponowałbym trochę ostudzić zapał i po prostu poczekać. Pisać co ma być możemy w nieskończoność, ja muszę się wziąć za odświeżenie zasad...

http://www.belloflostsouls.net/2013/10/ ... spers.html
Kolejne źródło informacji.
"Kwiecień/Maj 2014"
Coraz więcej i coraz częściej "ptaszki ćwierkają"...oby panowie, oby!!
Kolejne źródło informacji.
"Kwiecień/Maj 2014"
Coraz więcej i coraz częściej "ptaszki ćwierkają"...oby panowie, oby!!

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Tu powinien być przecinek. "Unstable, magical attacks".