Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt.

Post autor: Byro »

Golonka pisze:Nie mają. Nie istnieje zasada greenskin tak więc i Hatred to greenskins nie istniej, a przynajmniej nie działa. (Konsultowane)
Polecam lekturę AB:
Zasada nazywa się:
Ancestral Grudge
Dwarfs hate all types of Orcs, Goblins and Snotlings, including Night Goblins, Black Orcs, Hobgoblins, Gnoblars... in fact all Greenskins of any description.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Gratulacje dla organizatorów! Mój pierwszy master i jestem bardzo z niego zadowolony. Wszystko na plus, minus generalnie brak. Mięso super, czajniczki herbatka, kawka wszystko:) Dziękuję przeciwnikom za grę, wyrozumiałość i oby do zobaczenia w krótce: Ptysiowi, Szyndler Jr., Kotletowi, Suchemu i Kalafiorowi :)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

W ogóle głupio wyszło: w przyszłym roku trza by porządną imprezę urodzinową Dibowi urządzić :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Bardzo dobrze zorganizowany turniej. Nie zaznalem urokow melanzu, bo ostatnio odstawilem wszelkie uzywki, ale reszta byla na 6 z plusem. Jedyny mankament to tereny. Albo patelnie z turbo malymi obeliskami, ktore wlasciwie nic nie wnosily do gry, albo stoly pt "droga przez wies", czyli 2 domki (Stol 1 i 3). Ten 3ci to juz w ogole tragedia. Gralem na nim dwie bitwy i ten monstrualny domek na srodku z doklejona knieja w pakiecie zmienial wlasciwie wszystko. Caly przebieg bitwy i taktyka oparta na jednym terenie. Aha, no i brak popielniczki.

Bylbym zapomnial, ocena malowania imho potraktowana ze zbyt duzym przymruzeniem oka.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

swieta_barbara pisze:
Bonusy małych punktów:
  • 100pkt za generała,
  • 100pkt za BSB,
  • 25pkt za inne sztandary,
  • 50pkt za zabicie lorda/bohatera przez czempiona w pojedynku,
  • 50% wartości uciekającego bądź "sćwiartkowanego" oddziału.
Stachu, wielkie sorry - nieswiadomy wal. W ostatniej bitwie Stachu powinien nabic 2 punkty wiecej, bo zlamal mi gienka na smoku, ale go nie zagonil. Ja czytajac regulamin turnieju (kilka razy) nie znalazlem jakos tego fragmentu. Stachowi pod koniec bitwy powiedzialem, ze liczenie jest wedlug RB (gralem tak caly turniej), crus mi uwierzyl i zglosilismy 16:4. Wiadomo, ze na jakiekolwiek zmiany juz troche za pozno, ale moralnie jestes na pudle!
Do miecza!

Cóż podium dla beastów wciąż pozostaje utopią :) Chyba, że organizatorzy przyjmą korektę i doświadczymy historycznego wydarzenia w historii Darkwaldu. Nie wiem czy można przeprowadzać takie zmiany po turze.

Pozdro
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 09:40 przez Crusader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

73 z bitew na masterze bestiami to i tak jakiś kosmos! ;)
=D>

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nie to po prostu Potęga Besti...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Bredzenie o tych Bestiach! Jakby ktoś powiedział rok temu, że Ogry będą na podium to by go chyba do dzisiaj nikt poważnie nie traktował :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Ma ktoś zdjęcie śpiącego Morroka z niedzieli? :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I okazuje się, że GW jest dużo lepsze w tworzeniu zbalansowanych zasasad, niż gracze :)
Tur bez praktycznie żadnych cięć, a każda armia mogła spokojnie pograć z każdą.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Witam !
Jestem już w pracy, szef wyszedł więc mogę coś skrobnąć.

In Plus:

- Na początek wielkie podziękowania za przyjazd dla Was wszystkich chłopacy i dziewczęta. Ciesze się że tym razem frekwencja dopisała, liczę że nasza praca nie poszła na marne i za rok widzimy się ponownie w Królewskim Mieście Krakowie.
Fajnie sie czyta wasze pochwały zarówno dotyczące turnieju jak i mojej nieskromnej osoby, Dzięki raz jeszcze :oops:
- Podziękowania dla reszty chłopaków z True Legionu to już na privie sobie załatwię
- Turniej odbył sie bez przypałów. Bardzo fajna postawa graczy (no może nie wszystkich ale .. no trudno) w sprawie porządku. Nie nabrudziliście za bardzo. Zwracam uwagę na to bo musiałem biegać i sprzątać a nie narobiłem sie po uszy. Chwale też wasze podejście bo widziałem coś co mnie pozytywnie zaskoczyło, Duke potkną sie i w wylał browar, ogarną sie i zaczął szukać czegoś żeby to wytrzeć! nie zlekceważył sprawy =D> (przemilczę kwestie picia na sali :roll: )
- Apetyt batlowców. Macie chłopacy spust jak stado Kóz ! Zjedliście Minotaura niemal w całości już w pierwszy dzień #-o .. ciesze sie że smakowało.

Wątpliwościi:
- Impreza. O co chodzi z imprezą w knajpie ?? :shock: Frekwencja była większa niż ostatnio a w knajpie było nas mniej. Rozumiem że część z was nie chciała sie integrować, ale o godzinie 00:15 był jeden stolik pokerzystów i tylko 4 osoby. Nie podobało sie wam ? Sami chcieliście imprezę ponownie w tym samym miejscu. Nikomu nic nie zarzucam ale byłem mocno zaskoczony takim obrotem spraw.
- Tereny. Zawsze jest z tym problem, nie dogodzisz każdemu. W Kozłowie było sporo LoS blokerów więc teraz chcieliśmy (chciałem) uniknąć tego i niektórzy nawet to chwalili.

In Minus:
- Kiepy w kratkach [-X Brzydko !
- Moja siora która wpadła tylko na pół godziny w sobotę a miała robić foty 2 dni.
- Moje czasem zbyt nerwowe zachowanie, rozkojarzenie itp. za które przepraszam przez co 2-3 osoby nie dostały zamówienia, nie ogarnąłem wszystkiego w 100% przepraszam i mam nadzieje bez urazy za to. Tak samo jeżeli ktoś coś do mnie zagadywał a ja jakoś przerywałem konwersacje albo nie zatrzymałem sie pogadać, nie czujcie sie olani, co złego to nie Ja (chociaaaaaż .... :twisted: )
Szczur22 pisze:Powiem tak- było grubo!
OGROMNE DZIĘKI DLA DIBA I JEGO DZIEWCZYNY, NIECH SIĘ WSZYSCY DOWIEDZĄ JAK WIELKIE SERCA MAJĄ! za uratowanie mnie i ZKFu od śmierci z zamarznięcia po 5 godzinach szukania noclegu w Krakowie. Tutaj też chciałbym wspomnieć niejakiego Zdzicha którego dziewczyna mam nadzieję miała okres i zrzędziła mu przez cały weekend jak spał w jej cieplutkim domu zostawiając nas na lodzie. Oklaski dla tego pana.
Zdzichu wystawił chłopaków z ZKF-u, nie mieli gdzie spać. Obdzwoniłem kilka hosteli ale znaleźć nocleg na już w weekend w Krakowie ... sami rozumiecie. Pogadałem wiec z Martą i dzieciaki przekimały u mnie. Byli grzeczni więc następnym razem może łatwiej będzie mi kogoś przenocować.
Yudokuno pisze:W ogóle głupio wyszło: w przyszłym roku trza by porządną imprezę urodzinową Dibowi urządzić :mrgreen:
Nie przejmuj się i tak nie było czasu świętować, ale dzięki za chęci - upomnę się :wink: kto pamiętał ten złożył życzenia, za które bardzo dziękuje. Bałagan nawet zadzwonił do mnie wieczorem, po powrocie do Wrocławia.

Jak cobie coś przypomnę to jeszcze będę pisał. A póki co ZDJĘCIA !!

https://picasaweb.google.com/1117004626 ... 8PkopX53AE
https://picasaweb.google.com/1117004626 ... ey1mr2HhQE

Jest jeszcze filmik jak wymyśle jak go wrzucić to też zamieszczę.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 10:57 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

cos z linkami nie tak:/
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Teraz powinno być już OK :D (nie udostępniłem #-o )
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Hej, zachęcam do wrzucania relacji z Areny zarówno w tym temacie jak i w tym http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=167&t=32531
możecie wklejać ten sam post tu i tam :)

Obecnie korzystam jeszcze z gościnności moich krakowskich znajomych, więc swoje wrażenia z Areny opiszę dopiero jutro.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Zbieram rzeczy do poprawy:
- Tereny
- Popielniczki
- Może miejsce na imprezkę zająć bliżej? Na Salwatorze też są knajpy.
- Nocleg pt/sb - to będzie najtrudniejsze.
- Jeśli termin będzie ten sam to Dibowi kupić tort :D
- Ocena malowania - co masz na myśli Rince, pisząc o przymrużeniu oka?
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

ksch pisze:Zbieram rzeczy do poprawy:
- Popielniczki
Veto! Widok Butana jak zbieral kiepy byl lepszy niz Diba jak w fartuszku roznosil szame.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

swieta_barbara pisze:
ksch pisze:Zbieram rzeczy do poprawy:
- Popielniczki
Veto! Widok Butana jak zbieral kiepy byl lepszy niz Diba jak w fartuszku roznosil szame.
Bujdy na Veto!!!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Trochę hermetyczne Butan :mrgreen:

Barbara - gorzej, że ja też musiałem je zbierać :wink:

Co do zmian wyników, to nie mój zakres odpowiedzialności, ale AFAIR Crus zaraz po turnieju rozmawiał z Kalesonerem i Butanem i nie chciał ich zmiany :?:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

ksch pisze:Co do zmian wyników, to nie mój zakres odpowiedzialności, ale AFAIR Crus zaraz po turnieju rozmawiał z Kalesonerem i Butanem i nie chciał ich zmiany :?:
Tak było.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

ksch pisze:- Ocena malowania - co masz na myśli Rince, pisząc o przymrużeniu oka?
Sędzia malarski ocenił moją armię i armię przeciwnika w jakieś pół minuty.
Zdaje się że obaj dostaliśmy maxa, czego przynajmniej u siebie nie widzę w arkuszu końcowym (19/20).
(ale to drobiazg)
W każdym razie na prawie wszystkich masterach sędzia dokładniej wszystko sprawdza (nie mówię że drobiazgowo!), ogląda jakieś modele itd, a nie przelatuje niemalże niezauważony ;)

ODPOWIEDZ