The Witcher 3: Wild Hunt

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Re: The Witcher 3: Wild Hunt

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

-Qc- pisze:Mistrzu najwspanialszy, dwie kwestie:

1) w morzu zabijają mnie utopce, tak było na poziomie 2, nie wiem czy na 4 będzie z tym lepiej... nie wiem po co je tam wsadzili, chyba po to, żeby się nie bawić w zwiedzanie podwody :P W Skyrimie brało się argonianina i miałeś cały świat dla siebie :D

2) jestem na razie w Velen i przebijam się z mozołem przez pierwsze zadanie główne - po omacku... do skellige jakieś w uj czasu jeszcze :)

Plan mam zaliczyc każdeńki pytajniczek. Każdeńki. Jak się w pewnym momencie wkurzę, i odpalę grę na 1 zamiast 4 poziomu trudności, to faktu, że zalicze każdy centymetr gry - nie zmieni :D
Kochany :wink:

Jeśli będąc w Velen jesteś zmęczony to poczekaj do Skellige (tam to dopiero będzie mozolne odkrywanie skarbów - ale WARTO się pomęczyć bo kasy będzie z tego multum i jeszcze więcej)

Co do kuszy to Murmandamus i Naviedzony już wszystko co można powiedzieli. Także powodzenia na szlaku, Wiedźminie :)

Z powszechnie dostępnych danych wynika, że zaledwie 19% posiadaczy Wiedźmina 3 na PlayStation 4 i niewiele więcej, bo 21,5% graczy na Steamie obejrzało napisy końcowe Dzikiego Gonu. Oczywiście należy wziąć poprawkę na fakt, że część graczy mogła grać w Wiedźmina 3 w trybie offline i nie aktualizowała listy osiągnięć czy trofeów. Warto też pamiętać, że Steam to nie jedyna platforma, za pośrednictwem której można grać w Wiedźmina 3. GOG Galaxy w ogóle nie udostępnia danych, na podstawie których można by doprecyzować statystyki. Ponadto przez pewien czas w wyniku błędu technicznego osiągnięcia, zdobywane w wersji pecetowej Dzikiego Gonu zwyczajnie nie "wchodziły." Mimo to wyniki wydają się być dość miarodajne - wszak Wiedźmina 3 na Steamie posiada ponad 750 tysięcy graczy!

Dzięki listom osiągnięć i trofeów Wiedźmina 3 możemy dowiedzieć się wielu ciekawych informacji na temat zachowań i preferencji graczy Dzikiego Gonu. Na przykład jedynie 1% (PS4) i 1,5% (Steam) użytkowników zebrało wszystkie karty do Gwinta. Zaledwie 7.4%/9.8% graczy zwyciężyło we wszystkich wyścigach konnych. Tylko 15.8%/19.8% graczy Dzikiego Gonu skompletowało i założyło na siebie dowolny wiedźmiński rynsztunek...

Przypomnijmy, że na godzinę 17:30, 26 sierpnia, zaplanowano konferencję sprawozdawczą CD Projektu, podczas których zostaną ujawnione oficjalne wyniki sprzedaży Wiedźmina 3. Przypomnijmy, że Marcin Iwiński, prezes CDP, już trzy tygodnie po premierze Dzikiego Gonu poinformował, że ostatnia odsłona przygód Geralta z Rivii przekroczyła granicę 4 milionów sprzedanych egzemplarzy (z 1,5 mln w przedsprzedaży).
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Tylko, że z tą kasą nie ma co potem robić, nawet jak się alchemikuje sporo i kupuje się składniki....

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Pozostaje tryb Nowa Gra+ (czy jak to nazwali) i dodatki. Ja tam muszę odpocząć od Geralta i tak.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Planuję przejść Dziki Gon raz jeszcze dopiero wtedy kiedy wyjdą wszystkie zaplanowane dodatki. Wtedy pogram sobie na Drodze Do Zagłady i w trybie Nowa Gra+. Czuję, że będę się bawił równie dobrze, co za pierwszym razem, a może i zakończenie gry pozostawi wtedy mniejszy niedosyt.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A co to jest ta Nowa Gra + :P :P :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Play it again, Geralt!
The final piece of The Witcher 3 16 FREE DLC program is now available. It was an awesome ride full of fun surprises and additions to the game, and it's about to go out with a bang!
By far the most highly requested addition to the game: New Game+ is here.
Starting today, you never ever have to say goodbye to Geralt of Rivia and the gang, and a whole new world of high-level loot and enemies awaits to truly bring out The Witcher in you. If you feel like you strolled through the game for the story before, this is your chance to turn up the difficulty, stock up on potions, memorise your signs, plan your attacks, and really feel the constant pressure of a monster hunter's daily "routine". If you can call it that.
With last week's update introducing Mod Support for The Witcher 3: Wild Hunt - the possibilities for your next playthrough are just about endless.

Pojawiła się też nowa, rozszerzona, ścieżka dźwiękowa.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dobra, moge to sciagnać? i co to tak naprawdę jest bo tu tylko propagandowe pierdu-pierdu :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Jak ukończysz grę to możesz znowu zagrać posiadając cały ekwipunek, umiejętności etc. Dzięki temu można dojść do wyższych poziomów. Tak jak w Mass Effect, Batman Arkham Asylum/City etc.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grand Admiral Thrawn pisze:Jak ukończysz grę to możesz znowu zagrać posiadając cały ekwipunek, umiejętności etc. Dzięki temu można dojść do wyższych poziomów. Tak jak w Mass Effect, Batman Arkham Asylum/City etc.
To fajna opcja, da się to już sciagnąć?

Czyli biore starego save'a ze skonczona gra, odpalam na nowo i jazda z poziomem 35? Jak tak to nice i bardzo lubię :)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Wydali to z 2 tygodnie temu chyba. To ostatni DLC. Zajmuje 6mb ale trzeba też chyba mieć grę uaktualnioną do najnowszej wersji (nie wiem bo grałem do końca na 1.3 a po skończeniu gry muszę od niej odpocząć)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Wsiąkłem znowu :D szukałem zbroi kota (zeby sie pozadnie przygotowac do NEw Game + TRZEBA miec najlepszy sprzęcior...)

No i nagle brakło kasy, to zlecenia zacząłem robić, teraz brakuje poziomów to zaś bede nabijał jakies questy... jest GIT! :)

I nagle odkryłem... juki dla konia!!! i nagle się okazało, że nie musze wyrzucac 90% znalezionego sprzętu... :P więcej gotówki wpada :) ale na razie 100% przepijam u rzemieślników

i brakło mi kłaku potwora do pancerza :( :(

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Na jakiej wersji gry grasz (który patch)? W 1.07 dodali skrzynie na przedmioty.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no ale 1) nie chcialo mi sie do nich chodzić :D 2) jak juz wracasz do miasta to sprzedajesz kupcowi :P

Gram teraz na 1.08 wszystko na wypasie :P Fajno jest :)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Zerikańskie juki są najlepsze, jeśli jeszcze ich nie masz to są w Nowigradzie.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grand Admiral Thrawn pisze:Zerikańskie juki są najlepsze, jeśli jeszcze ich nie masz to są w Nowigradzie.
stwierdziłem, że teraz nabije poziomy do 35 (i wyfarmie sprzet) i w new game zalicze calego gwinta i wyscigi i bojki itd itp...

Natomiast ciekawe czy w new game poziomy zdan podskocza. Bo ghule maja 31 levl... :P :P :P

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Tego nie wiem. W tej chwili koncentruję się na Mass Effect 2 (a potem 3) :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grand Admiral Thrawn pisze:Tego nie wiem. W tej chwili koncentruję się na Mass Effect 2 (a potem 3) :wink:
pamietaj - LEGION musi przezyc! koniecznie kup wszystkie upgrade statku i powiedzmy sobie szczerze - przeczytaj kogo wybrać w ostatniej misji :P moim zdaniem wybory sa niezbyt logiczne (zrozumiesz jak tam dojdziesz :) )

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Już jestem po końcowej misji (wszyscy żyją) ale dopiero po niej się zorientowałem, że brakuje mi sporo DLC. Steamowa wersja ma ich łącznie 7 a resztę musiałem sobie pobrać z innych źródeł. :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grand Admiral Thrawn pisze:Już jestem po końcowej misji (wszyscy żyją) ale dopiero po niej się zorientowałem, że brakuje mi sporo DLC. Steamowa wersja ma ich łącznie 7 a resztę musiałem sobie pobrać z innych źródeł. :wink:
Olałem DLC, nie płącę :D a historia i tak jest OK

No mnie to wkurzyło, jak się okazało, ze przez debilną decyzję zginał mi Legion, co sprawiło, że miałem zamkniętą jedną z opcji zakończenia zadań pobocznych. Zdrażniło mnie to wtedy setnie. A się wkurzyłem - bo tam był moment, że musisz oddelegować do ochrony naukowców jakiegoś kolesia - to wybrałem medyka, bo chłop był komandosem w słuzbach specjalnych :D a się okazało, ze gra uważa go jednak za bolka... wrrrrr

Co do wiedźmina - bez exploitów mam problemy z kasa (tak to jest jak sie o tym mysli na 30 poziomie :D). A co do expa - zauwazylem ze warto oczyszczac "opuszczone miejsca" i niszczyc gnaizda stworów - pewny stabilny ale niziutki EXP :P

Nie da się chyba wbić z 30 na 34 przed bitwą c'nie?

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Chciałem kupić na stronie Bioware dodatkowe misje ale okazuje się, że nasz kraj/region jest niekompatybilny. Więc poradziłem sobie w inny sposób, niestety.

Legion chodził u mnie po rurach. A z ocalałymi wysłałem Grunta (w zasadzie każdego wybierałem na czuja a dopiero po misji poczytałem co by było gdyby i aż mi się włosy zjeżyły) :D

Co do kasy to leć na Skellige i pozbieraj skrzynie na morzu. Kasy będziesz miał tyle, że będziesz nią wymiotował. Co do poziomu to w sumie zależy jak bardzo będziesz latał po mapach i co Ci jeszcze zostało do odkrycia.

ODPOWIEDZ