Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Re: Kacpiego Tomb Kingi i Chaos Dwarfy

Post autor: Omegon »

Zrobienie nawet dwóch highlightów na tych modelach w 6-7h nie byłoby problemem, wystarczyłoby to robić taśmowo.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jeśli się ogarnia drybrush na poziomie innym niż "machać pędzlem na pałę" to można dobrze rozjaśnić kości, bez malowania każdej z kości osobno. Na stół jest spoko, choć washa w wielu miejscach za dużo.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

e tam, każdą z osobna i wtedy jest efekt :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Aenoq
Wałkarz

Post autor: Aenoq »

Morok pisze:
Aenoq pisze:Myślę, że to co na zdjęciach wyciągnąłbym w 6-7 godzin
chyba nie wiesz co mówisz ...
Wiem wiem bo nie takie rzeczy się robiło :D
Jak ktoś chce pograć to :

WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Jacobs pisze:Sorry Kacpi, ale dla mnie to nadal w większości po prostu Wash ;)
Nie mówię, ze to źle, bo efekt jest przyjemny na stole dla oka i łatwy do osiągnięcia, szczególnie na TK :)
Chociaż są fajne elementy gdzie widać jakieś fajniejsze zabiegi, np. filer do odziały który prezentuje się fajnie, czy niektóre elementy herosów.
Fajnie, ze z Chadecją nie poszedłeś tak na łatwiznę i faktycznie bardziej działasz z cieniowaniem.

Ale tej trawki to wypadało by trochę oszczędniej dawać, co prawda na pustyni nigdy osobiście nie byłem, ale z tego co wiem to aż takiego urodzaju tam nie mają :mrgreen:
To że się z Rastim kumplujesz nie oznacza, że możesz tak cfaniakować w kwestji hobbistycznej :) .W tej chwili gdy już się nauczyłem malowac stało się to dla mnie proste ale jak pojadę na turniej gdzie jest 10 (w tym ty :wink: ) lub 20 osób a ja mam najładniejszą armię na turnieju okazuje się, że nie jest to takie proste dla wszystkich. Bardziej niż o pustynię chodziło mi o step i to co jest mi się podoba
Obrazek
Morok pisze: ale radzę usuń
Tu nigdzie nie ma rdzy :?:
Kosa pisze:wash washem ale gdzieniegdzie są po prostu plamy washa, to psuje całość niestety. Aczkolwiek armia na stół jak się patrzy, w sam raz więc na plus :)
Nieporządanych plam z washa w całej armii jest słownie z 5 i jak już wcześniej wspominałem uczyłem się malować a teraz wolę cisnąć kolejne modele niż poprawiać stare
Chainsaw7 pisze:Zrobienie nawet dwóch highlightów na tych modelach w 6-7h nie byłoby problemem, wystarczyłoby to robić taśmowo.
Nie sądzę, szkielety w 25min/model mniej więcej robiłem.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co jak co, ale Jacobs Ci dobrze napisał ;)
Mógłbyś przestać się tak wynosić na piedestały malarskie, bo na to trochę za wcześnie. Jest tak jak napisał - nie jest przecież źle, Twoje TK prezentują się bardzo ok. W sumie to Cię nawet nigdzie nie skrytykował, a są rzeczy których można się przyczepić :P
Choćby kolorystyka tego rydwanu ostatniego - ten filet tam za cholerę nie pasuje. Straszna mozaika się tak zrobiła: fiolet, złoto, niebieski, czerwony, jakiś turkus. Moim zdaniem przekombinowałeś.
A co do całego wizerunku armii - brakuje mi właśnie jak tutaj Aenoq wspomniał powyciągania wszystkiego. Jednak całościowo jest trochę ciemno i brudno. Brakuje tego pustynnego żaru. Tk jest akurat taką armią, którą można kapitalnie pomalować na 'jasno" i do tego zachować fajny dark fantasy klimacik. Nie wszystkie armie mają aż taką możliwość jak TK. Żółć kości zlewa się z piaskiem patrząc na całość - modele powinny odcinać się od podstawek w jakiś sposób ;)
Zresztą, bo powstała tutaj jakaś dyskusja o czasie - 7 czy 17 godzin, co to za różnica :?: W końcu robi dla siebie.

PS: Zrób turniej na 1000 punktów, zobaczymy czy utrzymasz tytuł 8) :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Nie cwaniakuję Kacpi, tylko mówię Ci prawdę ;)
Polecam trochę pokory, i nauki przyjmowania krytyki(szczególnie konstruktywnej).

Armie masz pomalowaną po prostu całą, niestety nie wszyscy jesteśmy w gimnazjum i nie wszyscy mamy tyle czasu na malowanie ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Aenoq
Wałkarz

Post autor: Aenoq »

Rasti pisze:Co jak co, ale Jacobs Ci dobrze napisał ;)
Mógłbyś przestać się tak wynosić na piedestały malarskie, bo na to trochę za wcześnie. Jest tak jak napisał - nie jest przecież źle, Twoje TK prezentują się bardzo ok. W sumie to Cię nawet nigdzie nie skrytykował, a są rzeczy których można się przyczepić :P
Masz rację, ale jakby nie patrzeć to większość z nas nie ma całej spójnej samodzielnie pomalowanej armii, można przyczepić się do wielu rzeczy ale myślę że na stół w sam raz, więc szacun za poświęcony czas Kacpi, nie ważne czy masz go dużo czy mało, ważne że poświęciłeś go malowaniu i skillowaniu techniki :D
Ps.Chociaż i tak bym rozjaśnił . :mrgreen:
Jak ktoś chce pograć to :

WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Krytykę przyjmuję (czasem) ale nie dam wam przecież tej satysfakcji 8) . Co do twojego posta Rasti to totalnie się nie zgodzę z tą kolorystyką bo wszystko jest dokładnie przemyślane i armia już jest jasna a gdyby była jeszcze jaśniejsza to by ludzie ślepli w wargamerze.
Ps. Postsram się zorganizować taki turniej (17?)
Pps. Nie jestem już w gimnazjum (ale na zawsze pozostanie ono w w mym sercu :wink: )

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Ta armia nie jest jasna. Wygląda na brudną. I ciemną. I jest zalana washem.
Co nie oznacza, że z odległości metra czy półtora na stole prezentuje się źle.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

nie jest jasna, naczelny hejter wie lepiej #-o

Awatar użytkownika
Tombo
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Tombo »

Kacpi, ta armia jest zdominowana washem, brakuje cieniowania ... co nie zmienia faktu że jest spójną i miłą dla oka armią nie wgłębiając się w szczegóły :) Nie ma się co obrażać na komentarze, tylko przyłożyć się czasem bardziej do szczegółów,pzdr.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

zalna jest owszem ale jak na coś codziennie patrzę to wiem czy jest jasne czy nie
do chd się przykładam :wink:

InkubPendragon
Oszukista

Kacpi 1998 pisze:nie jest jasna, naczelny hejter wie lepiej

To jest w miarę jasna armia TK: (Mengel Miniatures malowanie)

Obrazek

Obrazek

Kacpi, nie wiem ile masz lat, ale przeglądając twoje wpisy, mam wrażenie czytania tekstów mojego syna, 14-latka. Podobny poziom przekonania o własnej nieomylności i lekceważenia zdania innych. Słyszałeś kiedyś o argumentum ad personam? Twój, na dodatek, jest nietrafny.
Jak ktoś ci mówi, co możesz poprawić, to zamiast się obrażać, możesz się odnieść merytorycznie na tak lub nie do propozycji, lub pominąć ją milczeniem, a nie reagować w sposób, w jaki reagujesz.
Cieszę się, że uważasz, że już umiesz malować. Ja po 20 latach mogę powiedzieć, że jestem dalej od tej wiedzy, niż bliżej. To, zapewne, kwestia geniuszu, który u niektórych jest, a u niektórych go nie ma.
Podstawki są ok, wyglądają na stepowe i są akcentem na plus w całej armii.

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Więc wolę jak napiszesz tak niż jak się rozpiszesz co jest zwalone i kiepskie a co właśnie takie miało być. Bo takie wpisy są zaczepkami a nie konstruktywną krytyką, której oczekuję, tyle. Do krytyki trudno mi się zastować w stosunku do modeli malowanych rok temu.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jasne, nie zlewające się TK: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=93195 Szukałem 2 minuty.
Do tego ma prostą i pasującą kolorystykę 8)
Powiem tak: ostatnio płakałeś na turnieju, że nie komentuje galerii. Jak skomentuję, to masz w rzyci rady. Sam sobie przekmiń sens komentowania Twojej galerii :mrgreen:

InkubPendragon
Oszukista

Kacpi 1998 pisze:Więc wolę jak napiszesz tak niż jak się rozpiszesz co jest zwalone i kiepskie a co właśnie takie miało być. Bo takie wpisy są zaczepkami a nie konstruktywną krytyką, której oczekuję, tyle. Do krytyki trudno mi się zastować w stosunku do modeli malowanych rok temu.
Ok - jak rozumiem, celowo zrobiłeś zwalone i kiepskie. Wobec tego nie mam więcej zastrzeżeń, swój cel wykonałeś znakomicie.

A jak chcesz konstruktywnej porady, to otrzymałeś ją od kilku osób wcześniej. Popracuj nad rozjaśnieniami. Figurek masz na tyle mało, że ogarniesz to w ciągu tygodnia leniwej pracy. Drybrush bardzo delikatny, bohaterowie dodatkowo blending tu i ówdzie. Z poziomu 4-5 w skali 10 przejdziesz na 7. Moim zdaniem warto.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Najpeirw mi coś piszesz o argumentum ad personam i o 14 latku a potem coś takiego, po co?
InkubPendragon pisze:Ok - jak rozumiem, celowo zrobiłeś zwalone i kiepskie. Wobec tego nie mam więcej zastrzeżeń, swój cel wykonałeś znakomicie
@Rasti tą samą armie wkleiłeś wiec się nie liczy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

To wina beznadziejnych zdjęć całej armii. Na żywo serio jest jasna ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Kacpi 1998 pisze:
Kosa pisze:wash washem ale gdzieniegdzie są po prostu plamy washa, to psuje całość niestety. Aczkolwiek armia na stół jak się patrzy, w sam raz więc na plus :)
Nieporządanych plam z washa w całej armii jest słownie z 5 i jak już wcześniej wspominałem uczyłem się malować a teraz wolę cisnąć kolejne modele niż poprawiać stare
ale ja głównie zobaczyłem te plamy na konikach od Setry... który miał być naprawdę dobry :roll:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ