T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: AndrzejAndrzej »

Wiadomo już kiedy ma wyjść beta 2.0?

Awatar użytkownika
Vesemirus
Mudżahedin

Post autor: Vesemirus »

Koniec jesieni.
Nagash is coming...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Vesemirus pisze:Koniec jesieni.
Nie wiem skąd Wy te daty bierzecie.
Ja robię te książki i nie mam pojęcia, kiedy planujemy release.
A potem wielki zawód "bo słyszałem że ma być release 10 października, a tu znowu nie dowieźli".

Będą jak będą, osobiście myślę że na święta, ale to też takie patykiem po wodzie pisane.

Awatar użytkownika
Vesemirus
Mudżahedin

Community Support od VC mi powiedział, że pod koniec jesieni na początku zimy (pewnie 20któryś grudzień).
Nagash is coming...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Czyli tak jak się obawiałem, zasłyszane przy studni i rozpowiadane.
Dopóki nie będzie oficjalnych ogłoszeń, radziłbym się do tych dat nie przywiązywać.

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

:(

Awatar użytkownika
Vesemirus
Mudżahedin

Nie rozumiem - jak ktoś z ekipy T9A coś mówi to nadal czekamy na "oficjalnego" posta? Chyba jeszcze organizatorzy Zielonek się pytali i dostali podobną odpowiedź?
Nagash is coming...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

W ekipie T9A jest z górką 300 osób i nie mamy pełnego rygoru wypowiedzi.
Jeśli komuś się wydaje, że jego rola się skończyła i w związku z tym można robić oficjalny release, to bardzo często jest w błędzie.

Przykład z wczoraj: fjugin mi mówi, że slim book do WDG jest gotowy i czy za tydzień będzie można robić release full booka.
Ja się tylko pociesznie roześmiałem i poinformowałem go, że ja potrzebuję na booka ok 2 tygodni, później proofreaderzy około tygodnia, a tak w ogóle to BGT jeszcze nie skończyło wszystkich tekstów, więc jak dla mnie release przed gwiazdką jest bardzo nierealistyczny. A z tego co się orientuję, planują obecnie jednocześnie wypuścić RB, ścieżki, aktualki do cienkich książek i pełną książkę WDG.

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Post autor: JimMorr »

Co się dzieje ze szczurami? Powoli to przestaje być śmieszne.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

swieta_barbara pisze:W ekipie T9A jest z górką 300 osób i nie mamy pełnego rygoru wypowiedzi.
Jeśli komuś się wydaje, że jego rola się skończyła i w związku z tym można robić oficjalny release, to bardzo często jest w błędzie.

Przykład z wczoraj: fjugin mi mówi, że slim book do WDG jest gotowy i czy za tydzień będzie można robić release full booka.
Ja się tylko pociesznie roześmiałem i poinformowałem go, że ja potrzebuję na booka ok 2 tygodni, później proofreaderzy około tygodnia, a tak w ogóle to BGT jeszcze nie skończyło wszystkich tekstów, więc jak dla mnie release przed gwiazdką jest bardzo nierealistyczny. A z tego co się orientuję, planują obecnie jednocześnie wypuścić RB, ścieżki, aktualki do cienkich książek i pełną książkę WDG.
myślę że nie warto czekać w takim przypadku na pełnego booka - raz że opóźni to wydanie całości, a dwa że jeżeli w momencie wyjścia będzie jedną z x pozycji to trochę zginie w tłumie...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Osobiście się zgadzam Laik, ale ExB zdecydował że release WDG tylko jako pełny book - fluff się zmienia i niektóre decyzje projektantów książki byłyby bez tego niejasne.

Znaczy cienka wersja też wychodzi jednocześnie, ale nie samodzielnie.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Czyli cala beta bedzie czekać aż zrobicie całego booka do wdg? Przeciez was tam ludzie zagryzą. :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Stary, mi to tylko krzyknąć kukuryku, a czy słońce wstanie to nie moja sprawa.

Napadzior
Chuck Norris

Post autor: Napadzior »

Niech wypuszczą to szybko , bo jak każą ludziom dłużej czekać to karma do nich wróci szybciej niż Stara z wywiadówki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Pomijam juz sens jakikolwiek takiego działania.
-jak napisal laik utonie to w morzu rilisów
-wydawanie Full booka z zasadami beta, które sa nie przetestowane.
Serio potrzebujecie managera, albo niech obecny sie poda do dymisji....

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Czyli jeszcze przez przynajmniej 2 miesiące będziemy sobie narzekać? Fajnie :wink:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Z oficjalnego announcementu z 26 sierpnia

Right now the team is putting the finishing touches to 2nd Edition and having it tested by our own internal playtesters. At some point before the end of 2017, 2nd Edition initial publication will be released to the public for optional playtesting. This means that, while the 2nd Edition rules will be available, 1.3.x will remain available to download and use. This release will include both core 2nd Edition and an update (not full rewrite!) of all armybooks to be aligned to the rules of 2nd Edition.

Tutaj mozecie sobie poczytac calosc
https://www.the-ninth-age.com/news/inde ... ath-ahead/
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Niestety pracy przy tym jest niewyobrażalnie dużo. Ja spędzam na tym kilka godzin dziennie od paru miesięcy. A są i tacy co robią pewnie po 10h+. Kochamy te grę, ale uwierzcie że to jest męczące nawet dla takich maniakow jak my. Zresztą niejeden już zrezygnował z tej roboty. Powoli na szczęście to idzie do przodu tymi siłami jakie mamy, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ogromna większość jest zrobiona, ale ostatnie szlify wymagają jeszcze wzmozonego wysiłku przez x tygodni.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Jak czytam te komentarze to mam wrażenie, że sami tu sponsorzy the9Age.
Jeśli grupa ludzi poświęca swój prywatny czas na robienie dla nas zasad, to nie ma sensu ich popędzać.
Powiecie komuś, że ma pracować godzinę extra dziennie, żebyście szybciej mogli sobie zagrać w nowe zasady?
Zwolnić managera? Na pewno jest kolejka ludzi którzy poświęcą w cholerę czasu za frajer.
Proponuję żeby opublikować CV i community mogło wybrać najlepszą osobę.
Jak naprawdę chcieliście mieć swój wpływ na zasady, można się było zgłaszać do tych rules teamów czy innych.
Może teraz siedzielibyście czwartą godzinę nad czymś związanym z bookiem.
A jakiś random by wam wrzucał na forum, że jak nie skończycie w tym miesiącu, to wasza robota nie jest nic warta, bo nikt w to już nie zagra a projekt upadnie.

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

+1

ODPOWIEDZ