NieGarG pisze:LT np. ST czy Smok ściągają ranki przy wjeździe na flanke/tył? Bo kurde nie moge tego znaleść a w uściśleniach jest tylko o rank piechocie.
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
Tak, jednostki z zasadą fly maszerują tak jak jednostki bez taj umiejętności więc w tym przypadku chariot leci do 10". RB p. 70 Flying March w związku z RB p. 86 Split Profile ostatnie zdanie przed statystykami.krystian1wielki pisze:Ale nadal nie bedzie mógł maszerować i tylko 10 cali da radę przelecieć?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Na to wygląda chyba trzeba w_koncu wziąć się za siebie i przczytać RB od deski do deski
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Brawo, powieliłeś pytanie. Nie, nie musi przerzucać.
Wystarczyło wejść w turnieje i kliknąć w link do Areny...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=28465
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=28465
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Moim zdaniem jasno się wyraziliThe target unit must pass a Strength test every time it moves (included moving as a charger, fleeing, pursuing, moving compulsorily, etc.) or shoots or casts spells until the start of the caster's next Magic phase.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Przed rozpoczęciem gry ruszam swoje modele z "Vanguard" do przodu, przeciwnik rozpoczyna grę.
Czy przeciwnik może od razu zaszarżować moje unity które podbiegły na środek stołu ?
Latający Hero nie może wejść do unitu piechoty ?
Jeżeli nie to czy ta zasada też się liczy w przypadku "Dysku Tzeenetcha" oraz giftu "Winged Horror" który daje latanie. ?
Dziękuje.
Czy przeciwnik może od razu zaszarżować moje unity które podbiegły na środek stołu ?
Latający Hero nie może wejść do unitu piechoty ?
Jeżeli nie to czy ta zasada też się liczy w przypadku "Dysku Tzeenetcha" oraz giftu "Winged Horror" który daje latanie. ?
Dziękuje.
Daemons, X-Wing & Black Tea
Czy czar numer 6 z domeny light podwaja i ruch i rzut na szarże ?? Szarzuje, dystans jest rowny podwojonemu ruchowi i dorzucam koscmi, czy wynik dorzutu tez jest podwojony??
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
Uściślenia.Co podwaja czar #6 z lighta i czy jest jakieś maksimum?
Czar Lore of light # 6 wg FAQa do podręcznika głównego podwaja Movement Allowance – co z kolei, według FAQ do Skavenów, rozumiane jest jako suma tego, ile się poruszasz, a nie wartość współczynnika (M). Stąd nie obowiązuje limit maksymalnej wartości 10.
Queek.