Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- rudobrody79
- Falubaz
Re: Pytania wszelakie ... ;)
czy może jest tak:
majac zlozonych w ten sposob czarodziejow tracę jeden czar, ten chowaniec na malym magu jest zbedny. losujac z duzego maga masz 4 z 6 czarow. pozniej jedynke traktuje sie jako sygnature,wiec zakladajac ze jeden czar zminisz na 1, pozostaja Ci 2 mozliwosci+ sygnatura
natomiast aby zamienic cos na sygnature (o ile nie wylosuję 1) muszę cos fizycznie moc zamienic, co oznacza ze wybor 3 czarow z 2 mozliwych
zawsze tracę ten nadprogramowy czar a dopiero pozniej z tych 2 wylosowanych (ktore zostaly po poprzednim) mogę zamienic jeden na snajperke.
prosty przyklad : duzy mag losuje 2,3,4,6
zamienia 2 na 1 wiec zostaja mu takie: 1,3,4,6
wolne czary to 2,5. maly mag losuje czary 2,4,6. 2 zostaje, 4 zamienia na 5, 6 nie ma na co zamienic i ten czar przepada. maly mag z wylosowanych czarow moze wymienic jeden na sygnarure, powiedzmy 2. jest jeden przypadek gdzie mozna wylosowac ten dodatkowy czar, gdy mam w rzucie na kostce 1
majac zlozonych w ten sposob czarodziejow tracę jeden czar, ten chowaniec na malym magu jest zbedny. losujac z duzego maga masz 4 z 6 czarow. pozniej jedynke traktuje sie jako sygnature,wiec zakladajac ze jeden czar zminisz na 1, pozostaja Ci 2 mozliwosci+ sygnatura
natomiast aby zamienic cos na sygnature (o ile nie wylosuję 1) muszę cos fizycznie moc zamienic, co oznacza ze wybor 3 czarow z 2 mozliwych
zawsze tracę ten nadprogramowy czar a dopiero pozniej z tych 2 wylosowanych (ktore zostaly po poprzednim) mogę zamienic jeden na snajperke.
prosty przyklad : duzy mag losuje 2,3,4,6
zamienia 2 na 1 wiec zostaja mu takie: 1,3,4,6
wolne czary to 2,5. maly mag losuje czary 2,4,6. 2 zostaje, 4 zamienia na 5, 6 nie ma na co zamienic i ten czar przepada. maly mag z wylosowanych czarow moze wymienic jeden na sygnarure, powiedzmy 2. jest jeden przypadek gdzie mozna wylosowac ten dodatkowy czar, gdy mam w rzucie na kostce 1
Najpierw duży. Powiedzmy, że rollnął 2, 3, 4, 5, a pięć zmienił na 1. Teraz mały, który nie ważne co wyrzuci mając trzy zaklęcia musi wziąć pozostałe. Why? Bo dajmy na to losuje 1, 4 i 6, to jeden może mieć, cztery już jest na innym, więc musi na coś zamienić. Zostaje wolne tylko pięć, bo 6 ma już on sam, więc musi wziąć lepera. Proste? To samo dzieje się przy dowolnej kombinacji W twojej wersji dla przykładu jak duży ma 1, 3, 4, 6, a mały rollnął 2, 4, 6, to sześć już jest - zmienia na 5, 4 też już jest, więc zmienia na jeden. Naprawdę nic trudnego.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- rudobrody79
- Falubaz
wiem,tylko ktos mogłby zarzucic ze musisz wylosowac to co jest mozliwe do wzięcia dlatego pytanie wrzuciłem tutaj
Fumijako pisze:Właśnie usłyszałem wersję , że armata zawsze klepie bez losowania po helenie. Oraz przy okazji spytam jak to było z klopami w helenę. Losuje się big hita, a z templaty obrywa też obsługa?
Kiedyś coś było, pamiętałem , ale słaba pamięć niestety daje się we znaki
Jak to jest w takich sytuacjach?
RB strona 72. Poczytajcie sobie porządnie tę stronę. Działo/big hit trafia w podstawkę helki. Przebija się na 2+, ewentualny sejw 4+ helkowy, 5+ przerzut na krasia. Koniec.Fumijako pisze:Fumijako pisze:Właśnie usłyszałem wersję , że armata zawsze klepie bez losowania po helenie. Oraz przy okazji spytam jak to było z klopami w helenę. Losuje się big hita, a z templaty obrywa też obsługa?
Kiedyś coś było, pamiętałem , ale słaba pamięć niestety daje się we znaki
Jak to jest w takich sytuacjach?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
witam, mam 3 pytania dotyczące Warshrine, dziękuję z góry za odpowiedź
1. czy warshrine rzucając blessa na oddział A może w nast. turze rzucić blessa na oddział B, a bless na oddziale A dalej działa?
2. czy choseni mając blessa, za którego się rzuca na początku mogą potem mieć kolejnego od warshrine?
3. jeśli warshrine zostanie zniszczony to czy bless, który rzucił na oddział przestaje działać?
1. czy warshrine rzucając blessa na oddział A może w nast. turze rzucić blessa na oddział B, a bless na oddziale A dalej działa?
2. czy choseni mając blessa, za którego się rzuca na początku mogą potem mieć kolejnego od warshrine?
3. jeśli warshrine zostanie zniszczony to czy bless, który rzucił na oddział przestaje działać?
"W kolejnych fazach strzelania gracz możę rzucić ponownie by uzyskać bardziej pożądany wynik (możę nawet wyznaczyć kolejną jednostkę w odległości do 12 cali od ołtarza i wykonać rzut). Jeśli gracz się na to zdecyduje, uprzednio osiągnięty efekt działania zostaje anulowany."venom pisze:1. czy warshrine rzucając blessa na oddział A może w nast. turze rzucić blessa na oddział B, a bless na oddziale A dalej działa
NIE
"Zwróć uwagę, że istnieje możliwość obdarzenia tej samej jednostki wieloma darami w tej samej turze z powodu działania wielu Bitewnych Ołtarzy znajdujących się na polu bitwy"venom pisze:2. czy choseni mając blessa, za którego się rzuca na początku mogą potem mieć kolejnego od warshrine?
TAK (ale nie blesy się nie kumulują, ten sam przerzucasz)
Tego nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że działa dalej i znika tylko kiedy warshrine chce przerzucić bless.venom pisze:3. jeśli warshrine zostanie zniszczony to czy bless, który rzucił na oddział przestaje działać?
Statystyka to dziwka.
to wezcie i powiedzie jak to jest. wystawiam 2 magow 2 lvlowych z jakas domena chaosowa, rzucam 2,3 i 3,4 co z tym robie? mam 2,3 4 i przerzut, i dopiero pozniej moge zamienic na jedynki z lore'a? bo nie moge zakminic tego
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
2,3,3,4sYsek pisze:to wezcie i powiedzie jak to jest. wystawiam 2 magow 2 lvlowych z jakas domena chaosowa, rzucam 2,3 i 3,4 co z tym robie? mam 2,3 4 i przerzut, i dopiero pozniej moge zamienic na jedynki z lore'a? bo nie moge zakminic tego
Trójkę z dubletu zamieniasz na co chcesz, drugą możesz na jedynkę.
Statystyka to dziwka.
masz 2,3,4 i wybierasz 4 czar.
na sygnatury zaminiasz po dubletach. całkiem ciekawie wyglądają przez to WoC lory...przykład:
Pierwszy mag rzuca 2,3
zamienia 3 na 1
drugi mag rzuca 1,5
(o fuck, nie mam bramy!)
jedynke (dublet) zamieniam na 6. a 5 na jedynkę:)
fajne?
na sygnatury zaminiasz po dubletach. całkiem ciekawie wyglądają przez to WoC lory...przykład:
Pierwszy mag rzuca 2,3
zamienia 3 na 1
drugi mag rzuca 1,5
(o fuck, nie mam bramy!)
jedynke (dublet) zamieniam na 6. a 5 na jedynkę:)
fajne?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Serio? Myślałem, że jeden już nie będę mógł zamienić, bo liczy się jak sygnaturka
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
według mnie, najpierw wymieniasz dublety a później sygnatury. tyczy sie to tylko starych lorów, bo tylko tam sygnaturę da się normalnie wylosowac
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Owszem, piechota na piechocie, to jednak dalej piechota ( choć np. premię do pancerza za jazdę na czymś dostaje ). Problemem może być co najwyżej spory koszt i podstawka 5x5cm.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie, nie dostaje. Jest wyraźnie napisane w RB za co dostaje się premię do pancerza, jeżdżenie na Infantry nie jest wyszczególnione.Infernal Puppet pisze:choć np. premię do pancerza za jazdę na czymś dostaje
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- rudobrody79
- Falubaz
ale jest zasada, ze to co jest napisane w AB jest ważniejsze niż to co jest w RB