CS by Furion ODSŁONA DRUGA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

jarlaxle17 pisze:...
Ponieważ siła smoków na ten CS zmienia się. Spotkasz mniej rzeczy któe bolą smoki: mniej boltów, armat, magii, strzelców, co powoduje, że moc tego latającego large targeta zwiększa się. Dlatego Smoki zajmują slot Rare.
Jasiuuu pisze:...
Niedparta chęć nabicia sobie posta?

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ponieważ siła smoków na ten CS zmienia się. Spotkasz mniej rzeczy któe bolą smoki: mniej boltów, armat, magii, strzelców, co powoduje, że moc tego latającego large targeta zwiększa się. Dlatego Smoki zajmują slot Rare.
Dokładnie. Imperium ma całe dwa great cannony - stanowczo za mało, by smoka ściągnąć w jedną turę. A w drugiej zostaje już tylko jeden cannon. Na CS opartym na Euro smoki są strasznie mocne i generalnie nie mają czego się obawiać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jankiel pisze:Dokładnie. Imperium ma całe dwa great cannony - stanowczo za mało, by smoka ściągnąć w jedną turę. A w drugiej zostaje już tylko jeden cannon. Na CS opartym na Euro smoki są strasznie mocne i generalnie nie mają czego się obawiać.
Hm, piszesz na serio czy drwisz Jankiel, bo czasem można się pogubić :-)

Co do smoków i rozwiązań, które tną przy okazji rozwiązań przegiętych, również i te normalne, to podejrzewam że, gdyby CS się przyjął, to należałoby pisać bardzo dokładne rozwiązania dla każdej armii, tak jak uściślenia. Ale póki co zobaczymy jakie będą komentarze po PGA. Stawiałbym na triumfy DE :-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na serio. Jest bardzo mało zagrożeń dla latających large targetów, a smoków w szczególności.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ksch pisze:
Jankiel pisze:Dokładnie. Imperium ma całe dwa great cannony - stanowczo za mało, by smoka ściągnąć w jedną turę. A w drugiej zostaje już tylko jeden cannon. Na CS opartym na Euro smoki są strasznie mocne i generalnie nie mają czego się obawiać.

Co do smoków i rozwiązań, które tną przy okazji rozwiązań przegiętych, również i te normalne, to podejrzewam że, gdyby CS się przyjął, to należałoby pisać bardzo dokładne rozwiązania dla każdej armii, tak jak uściślenia. Ale póki co zobaczymy jakie będą komentarze po PGA. Stawiałbym na triumfy DE :-)
ze smokami ma racje-duzo mniej strzelania,nie wymaksowana magia;
raj dla smocurow wszelkiej masci.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

ksch pisze:
Jest jak pisze Jankiel.
Serio.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

I juz wiadomo jak gracze WE moga wypełnić te punkty których podobno nie ma czym zapchac ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

DolmiR pisze:I juz wiadomo jak gracze WE moga wypełnić te punkty których podobno nie ma czym zapchac ;)
W sensie smokiem?
Zapychasz to raczej slaby, bo odbywa sie kosztem jednego herosa, wiec dopychamy max. ok. 100pkt.
Obrazek

DolmiR
Falubaz

Z tego co wiem właśnie tych punktów brakowało.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

tak sobie przeczytałem ten cs i waszą rozmowe i to trochę za dużo ograniczeń jak na smoki .
Furion pisze:- Star Dragon zajmuje dodatkowo 1 slot Special i 1 slot Rare(czyli w sumie 1 hero, 1 Special, 2 rare)
jak na format PGA to brakuje mi 100pts do rozpiski i nie ma gdzie ich wrzucić aby to sensownie wyglądało.

Obawiam się ze jak takie coś przejdzie to smoków możemy nie zobaczyć na stołach.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

DolmiR
Falubaz

Przeczytaj jeszcze raz dokladnie pare postów wyżej wypowiedź Jankiela o smokach.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

WE nie beda teraz wlasciwie wogole cięte. IMO wiesci to ze beda najpotezniejsza armia.

Mi w imperium tez zostaje jakies 300pkt totalnie z dupy wydanych - postuluje o przywrocenie 2 STankow ;-)

Albo zeby altar slota rare nie zajmowal, to sobie wezme cos innego, bo tak to trzeba jakimis glupimi niewystawialnymi rzeczami rozpe zapychac.

- to byl zart, bo przeceiez po to jest CS, zeby wystawic rzeczy mniej grywalne. Lobby WE wygralo. A szkoda :( Gdyby nie to ze jestem juz za stary na takie rzeczy, to powinienem skrzyknac teraz paru graczy Imperium, i krzyczec ze przeciez na ostatnich masterach to Imperium zajmowalo slabsze miejsca niz WE, i jest poszkodowane, i trzeba teraz wydawac glupio pkt, i wogole jak nie wystawie 2 STankow (czyt. 3 dziesiatek lucznikow, i HoDA) to nie ma jak rozpy zlozyc bo zawsze wejda teraz strzelcy jacyś i dwa cannony :P
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Kolejne Combo Score... :P
Kasować jedne przegięcia = tworzyć inne. Ze też się wam takie pomysły od pół roku nie nudzą... :o

Jak ktoś chce idealnie zbalansowanego systemu polecam szachy. Pod warunkiem rewanżu po zmianie kolorów. Chociaż... ostatnio wpadłem na pomysł, aby przyciąć ruchu hetmana do 4 pól, a gońców i wież do 3, bo figury te są zbyt przegięte... :twisted:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Ależ ja nie mówię, że się nie zgadzam z Jankielem, tyle tylko że miewa w postach taki lakoniczno-ironiczny style, że wolałem się zapytać ;-)

Karlee - Ty naprawdę uważasz, że przy takim CSie WE są do przodu z Imperium?
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

karlee pisze:WE nie beda teraz wlasciwie wogole cięte.
Demagogia...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Furion pisze:
Demagogia...
furion. Twoje ciete riposty juz zaczynaja mnie nudzic.

malo kto wystawia wiecej jak 3 oddzialy driad lub lucznikow w obecnym srodowisku innych armii :)

tez speciale nie sa z reguly powtarzane wiecej jak raz (tylko wildzi pojawiaja sie w liczbie wiecej jak 1)

jedynym w miare scieciem jest 1 treeman ale ostantoi tez nie widywalem 2 treemanow.

Skoro uwazasz, ze to demagogia to moze dasz przyklad armii masterowej (a wszystkie wygladaja przeciez tak samo) kyora jest bardzo cieta przez ten cs? najlepiej zeby to byl rodzaj armii, ktora wystepowala na ostatnim z 3 masterow...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

ksch pisze: Karlee - Ty naprawdę uważasz, że przy takim CSie WE są do przodu z Imperium?
Nie, z imperium akurad nie. Z reszta armii. WE wogole zawsze byly jedna z lepszych armii, i nie uwazam aby potrzebowaly pomocy, tylko nie podoba mi sie to co sie stalo teraz: paru graczy marudzi, system zmieniamy nawet nie przetestowawszy na zadnym masterze. Wiec teraz sie smieje, ze moze uzywajac argumentow graczy WE skrzyknę paru graczy imperium i przeforsujemy np. nie zabieranie Rare przez WarAltar, bo wtedy wogole nic sensownego na 2313 nie mozna wystawic i kilkaset pkt "sie marnuje" :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

DolmiR pisze:Przeczytaj jeszcze raz dokladnie pare postów wyżej wypowiedź Jankiela o smokach.
nie o to chodzi, że jest słaby tylko o oto chodzi ze zostaję dużo punktów , które musisz wydawać niepotrzebne jednostki chcesz fasta ok ale zostaje 100pts nie chcesz rbt bo po co dwa dajesz dwa orły i co 200pts. Chodzi o to ile ten smok zajmuje slotów i ile kosztuje. kKosztuje 370 + obowiązkowy koło 150 lord.
Urokiem tego Cs jest to ,ze wszystkie armie mają normalną tabelkę wystawiania a HE inną . A Cs raczej jest robiony włącznie na armie będące w większości.

Szkoda ze nie można brać takich potworów osobno .
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Demony są tak przegięte przez ten CS że nie mam zamiaru jechać na jaki kolwiek tur z takimi ograniczaniami. I nie chodzi o to że nie moge wystawić czterech oddziałów psów ale dlatego że jak wezme blodzia i heralda to już nie mam żadnego slota na special bądz rar.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Shino pisze:
Furion pisze:
Demagogia...
furion. Twoje ciete riposty juz zaczynaja mnie nudzic.

malo kto wystawia wiecej jak 3 oddzialy driad lub lucznikow w obecnym srodowisku innych armii :)

tez speciale nie sa z reguly powtarzane wiecej jak raz (tylko wildzi pojawiaja sie w liczbie wiecej jak 1)

jedynym w miare scieciem jest 1 treeman ale ostantoi tez nie widywalem 2 treemanow.

Skoro uwazasz, ze to demagogia to moze dasz przyklad armii masterowej (a wszystkie wygladaja przeciez tak samo) kyora jest bardzo cieta przez ten cs? najlepiej zeby to byl rodzaj armii, ktora wystepowala na ostatnim z 3 masterow...
nie wiem ale czy czytales co pisalem wczesniej...?
moze napisz mi prosze kto wystawia mniej?
bo ja znam tylko takie rozpy ktore zawieraja conajmniej tyle tych unitow...
dziwne ze tak szeroko rozpisujesz sie o WE mowiac ze specjale tez tylko pojedyncze... znowu jak kula w plot bo czesto jest jest 2+2 llub 3+1...
i skoncz juz prosze te wycieczki pod adresem WE... tak czesto dostajesz maski od WE czy gigant g.weapona nie dostal? :P

karlee wierz mi ze gdyby piechota kosztowala u mnie 7-8 pkt to gralbym na klocuszkach bo to qrcze fajna rzecz szczegolnie w polaczeniu z ciezka kawa...

zreszta zweryfikujemy to po PGA....
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ