Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fisch
<><

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Fisch »

Cóż Stasiu:
- Chalice jest naprawdę fajowy. Ale pewnie masz rację i jeśli chcę grać na doombullu kowboju to lepszy będzie Axe of Khorngor - tylko, że wtedy mu AS w walce spada... bo jak dla mnie Blackened Plate jest obowiązkowa dla tego koksiarza. I do tego wtedy armour piercing czy bound spell co niszczy arcany byś proponował? Niestety jeśli krówka ma się trzymać magów - a czasem będzie musiała - to ten bound jest nie tak efektowny jak przy krówce samopas (gdzie zabiera 2 dd w każdej turze...)
- Fetysz fajny ale jak patrzę, ze będę brał często beasta to mnie tak średnio przekonuje... Fajnie się kombuje z 2d4 s4 z deatha ale trzeba je najpierw wylosować... No może mnie przekonałeś kosztem jednego scrolla.
Ta magia bestii jest niestety fatalna dla małych magów. Nawet z herdstonem ciężko zaplanować, żeby każdy mag rzucił coś grywalnego. Beast w sumei najsensowniejszy - szansa na popychaczkę na charioty, beast cowers i 2d6 s3. Shadow niestety dobry tylko dla lorda maga bo mali shamani mają za małe szanse na wylosowanie sensownych czarów (pitki i lurkera)
- Cyklopy dałem dwa , żeby już sensownie zdobywać punkty na dystans. No i jeden to za mało, żeby przestraszyć i posadzić za lasem bladka, smoki itp. Muszą być dwa albo żaden moim zdaniem. Albo rybka albo pipka.
- Harpie może rzeczywiście mogą być większe ale nie ma na czym ciąć a trzy oddziały muszą być. Moze za te pieski...
- Mówisz , że te ungory takie świetne w porównaniu z pieskami? No ciekaw jestem. Mają troche inne zastosowanie - pieskami elegancko skręcisz każda szarże a skirmishem niektórych już nie... 2 x Skirmishe i 2 x psy też chya są fajne. Ta panika rzeczywiście straszy ale niby na czym mam ją mieć? Tylko na chariotach chyba.
- Gory też wydają mi się sensowniejsze do niektórych rzeczy w ambushu i zdziwiło mnie, że nikt na to nie wpadł.
- Z demonami doombull musi latać samopas. A large target ma się bać cygorów. Inaczej to lipa. Szkoda, ze nie ma takiego falcon horna w bestiach bo naprawdę poprawiłaby się sytuacja tej armii.
no ale od dwoch bitew nie miałem żadnego hita na nim
Kostki se wymień dziadzie! Kierwa bym zagrał z tą Twoją Hordą bestii Stasiu. Bo ostatnio to był jakiś cyrk a nie gra w battla;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

O Stasiu!

Powiedz mi jeszcze jedno przy okazji. Jest taki przedmiocik w bestiach - Hunting Spear za 50 punktów. Czy to jest traktowane jak throwing weapon? Ma normalnie daleki i bliski zasięg itp? Chcę to sobie wypróbować w moich DoW na kolesiu na pegazie z BS 5!, żeby nielicho straszył smoki ale nie wiem czy warto...
Bo jeśli to throwing weapon to mam naprawdę fajny patent na te straszydła.

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Wiesz co nie mogę znaleźć tego BP, ale wydaje mi się, że w końcu dali z tego throwing weapon litujac się nad BS'em 3 Bestii :)

pozdro

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Harpie sa fajne i nie fajne zalezy jak sie uzywa , wg mnie wystarczy 5(10A) naprzyklad na przyatakowanie jakiegos dzialka(maszyny innej) , tylko tak sie zastanawiam do zblokowania np klocka strzelcow zwyczajowo 10-16 to pewnie przydaloby sie wiecej coby wygraly CC :roll: hmm , chociaz takie imperialne handgunersi z detachmentami i tak zjada 5 czy 10 ... Za to pieski jaki spam zaslaniajacy moze byc ciekawa opcja dla idacych swiniakow czy minoskow , oczywiscie gienek w okolicy czy BSB sie przyda
WFB playing since 1994

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Crusader pisze:Wiesz co nie mogę znaleźć tego BP, ale wydaje mi się, że w końcu dali z tego throwing weapon litujac się nad BS'em 3 Bestii :)

pozdro
nie ma tak dobrze, ma kary za ruch zasięg normalnie

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Rzeczywiście nie przeszło i hunting spear nie jest throwingiem :) Imba przedmiot dla bestii, nawet jakby po maszerowaniu można było nim strzelać to nie za bardzo ma sens :)

pozdro

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

na rydwanie ma tylko obniża się mobilność, bo trzeba się tak ustawić by w razie czego zaszarżować i ładnie strzelić, a ma się te 7M i strzał... choć i tak nie jest super wystarczy -1 do hita i masz dolca na 24" z 1/3 szans na trafienie... choć może się przydać jak ma się cygory i full magi by coś dobić :wink:

CAR2N
Chuck Norris

Hunting spear jest fajne S6 ,D3W , no as , s&s , najlepiej dac jakiemus wargorowi na razorrydwanie ;) wtedy na szarzy ma +1S
WFB playing since 1994

war2bone
Chuck Norris

to już wolę dać szamanowi, tyle samo ma BS a nie tracę herosa do walki wręcz na rzecz jakiejś marnej włóczni

CAR2N
Chuck Norris

war2bone pisze:to już wolę dać szamanowi, tyle samo ma BS a nie tracę herosa do walki wręcz na rzecz jakiejś marnej włóczni
Hmm a jak mozna stracic herosa na wypas rydwanie , ktory szarzujac zadaje 3A S5 + D6 S5 impactow + 4A S6 + 1A S4 i to w primal fury + fear + mozliwosc wbicia 1-3 ran w cos mocnego opancerzonego takze w s&s ;) fakt 286pkt , tyle co 1 rare choice :P
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

No ja probowalem grac na dwoch cygorach ale raczej nie siadla mi ta rozpiska. Wole juz kloc Bestigorow :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

@CAR2N - jak ? maszyny lub coś z S 7 . A potem dojazd byle czym :evil:

CAR2N + Karpiu = Możemy porozważać nad Bestiami na żywca - Bo widze że też jesteście z Krakowa

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 11#p560511

W Krakowie otwarto nowy sklep - jest gdzie pograć, pogadać - wychylić coś :wink: True Legion Kraków zaprasza.

Sory za offtop :oops:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

CAR2N
Chuck Norris

Dibo pisze:@CAR2N - jak ? maszyny lub coś z S 7 . A potem dojazd byle czym :evil:

CAR2N + Karpiu = Możemy porozważać nad Bestiami na żywca - Bo widze że też jesteście z Krakowa

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 11#p560511

W Krakowie otwarto nowy sklep - jest gdzie pograć, pogadać - wychylić coś :wink: True Legion Kraków zaprasza.
Sory za offtop :oops:
Hehe gdybym mial czas spotykac sie ze wszystkim ludzmi na wszystkich forach ,na ktorych jestem(a jest ich ponad 30 ,rpg 2-3) to by mi czasu na zycie nie starczylo , pozatym za stary juz jestem na takie spotkanio-dyskuje ,ale dzieki za propozycje :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ostatnio rozmawialiśmy na pod forum bestii "pytania początkującego" czy jakoś tak, o bestigorach... kilka chwil później wykluła się taka rozpiska, w sumie nic rewelacyjnego, jakiejś świeżości też nie wprowadza ale o to ona:
2350

Doombull, trollhide, sword of striking, gouge-tusks

bray-shaman, heavy chariot, dispel scroll, AHW
bray-shaman, heavy chariot, dispel scroll, dispel scroll, AHW

gorebull, BSB, sword of might, gnarled hide, ramhorn helm, HA, shield

3x 5x ungor

2x 5x warhound

2x 5x harpie

4x minotaur, GW, music

20x khorngor, FCG, war banner

2x giant
dużo się nie mieści przy tak wielkim klocku dla tego też tyle śmiecia mało... myślałem o zmniejszenie minosków do minimum ale jakość nie wieżę w ich skuteczność w tej liczbie, 3 scrolle a nie 4 bo pkt. brak i pomyślałem że 3 to też dużo, ale za to shamani mają AHW ;)

w sumie można by tylko zamienić minoski albo na pumby albo na centigory i dać więcej śmiecia + ten scroll dla pewności anty-magii...

wczoraj grałem z krasnalami i doomek nie sprawdza się z mutacią i tasakiem... przynajmiej nie na herosów z SV 1+ i re-rollem :roll: no cóż ten fajnie wygląda i mam do tych przedmiotów zaufanie, a BSB to standard 8)

jak sądzicie?

CAR2N
Chuck Norris

Zamieniasz 1 heavy chariot na medium chariota i juz pare pkt przybywa ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

myślałem raczej o 3 pumbach zamiast 4minosków i już by dużo przybyło 92pkt., a za to dało by walnąć 1ungorów, 1psy i scrolla, i może kilka muzyków na ungorach... to już by dużo zmieniało :) chyba tak zrobię bo centigory nie są aż tak dobre by zmienić je za minoski

CAR2N
Chuck Norris

Pumby sa slabsze niz minoski ;) Trzeba jeszcze pisac ktory heros w jaki oddzial wchodzi , czy tez w zaden ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie mam ostatnio ochoty wystawiać herosów w oddziałach więc raczej co najwyżej Doomrk w 1 psach żeby miał jakiegoś look outa, a punby ( i wcale nie mówiłem że są lepsze od minosków
) jako wolno biegające stwory w 12" koło niego najprawdopodobniej wezmą jedną flankę z nim i gigusie.

i tyle :)

war2bone
Chuck Norris

próbuję zebrać ogólny konspekt armii na 1750 ptk

co o tym sądzicie

2x szaman, fetysz, jednego chyba zrobię bardziej do walki i wsadzę na razorgor chariota, taki brass cleaver czy jakiś sv, hity na początku combatu w BtB,
BSB gorebull w wersji pancernej z hełmem lub enchanted shieldem jeżeli mag będzie potrzebował scaly skina
ungory, pieski,

zastanawiam się nad ungore herdami albo gorami w rankach, tak ze 2 oddziały do ambusha i 1 do trzymania maga
do tego w specach 2x harpie, minoski, w rarach najprawdopodobniej cygor

co o tym myślicie?

1 Bray-Shaman @ 157 Pts
General; Magic Level 2; 2ndWeapon
Hagtree Fetish [20]
Dispel Scroll [25]

1 Bray-Shaman @ 300 Pts
Magic Level 2
The Brass Cleaver [30]
Skin of Man [15]

1 Razorgor Chariot @ [145] Pts

1 Gorebull @ 247 Pts
Frenzy; Heavy Armour; Battle Standard; shield
Ramhorn Helm [15]
Sword of Might [20]
Gnarled Hide [15]

2x10 Gor Herd @ 85 Pts
2ndWeapon; Musician

12 Gor Herd @ 89 Pts
Musician

5 Ungor Raiders @ 33 Pts
Musician

3x5 Ungor Raiders @ 30 Pts

2x5 Warhound of Chaos @ 30 Pts

2x5 Harpies @ 55 Pts

3 Minotaurs @ 219 Pts
GreatWeapon; Standard; Musician

1 Cygor @ 275 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 64

Total Army Cost: 1750

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

może zamiast minoska BSB daj wargora jako generała, 8ld przyda się na paniki, a ogółem myślę nad czymś podobnym tylko z 1 caddym

ODPOWIEDZ