brakuje mi 6-7ed. krasi

Mając słabą incjatywe gw. powinno iść w kierunku pancernych krasi konkretnego totnesa i siły 4 bazowej bo to abstrakcja troszku przy takiej samej sile elfów czy ludzi, noi odswieżenie run.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
puma1944 pisze: brakuje mi 6-7ed. krasi
Ale zasada "crashes" byla fajna; nie dość że klimatyczna (scena niczym z "Helikopter w ogniu") to jeszcze ten dreszczyk emocji gdy losowalo się kierunek i dystansmichal pisze: i rozpadał się automatycznie po przegranym kombacie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Taa... jak już w coś przywalił to zazwyczaj był to środek mojego klockaArbiter Elegancji pisze: Ale zasada "crashes" byla fajna; nie dość że klimatyczna (scena niczym z "Helikopter w ogniu") to jeszcze ten dreszczyk emocji gdy losowalo się kierunek i dystans
fakt to było słabe ale ME i kłopot z głowymichal pisze:cannony z d3w.
a co wystwiasz 3x 30??,jakoś te 0-1 nie robilo mi problemumichal pisze:hammce 0-1.
teraz mają ok ale szału kosmicznego nie robiąmichal pisze:crossbowy bez dwuraków
ok ale i tak byli fajną opcjąmichal pisze:thundzi z +1 tylko na bliski zasięg
o kur... fakt ale combo teraz mamymichal pisze:organy bez przerzutów.
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
a co wystwiasz 3x 30??,jakoś te 0-1 nie robilo mi problemumichal pisze:hammce 0-1.
zgadzam się fajna sprawa ale jak było 0-1 to się zaciskało zęby i grałocrovaxus pisze:no ja często wystawiam 2x25 lub 2x30. Dodatkowo przy mniejszej opcji mam 5 hamców by coś przyblokować więc ograniczenie 0-1 trochę boli.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
do wakacji wyjdzie tylko Imperium, wakacje to nowa edycja 40tki i ich nowe armie (Chaos, Tau i coś jeszcze ponoć ma być)... po wakacjach 1 podręcznik do WFB będzie i tyle...Artur pisze:OK ale ... czy 8ed zaczęła się w zeszłym roku od stycznia ? Bo jeśli nie, a wyszły w zeszłym roku orki, Tk i ogry to znaczy, że w tym roku powinno wyjść więcej do WFB kodeksów ... Przecież teraz kodeks do wfb jest co 2 miechy więc liczył bym na jeszcze przynajmniej z 3-4 kodeksy oprócz wampirów - no chyba że GW zafunduje jakąś kampanie która przystopuje pracę nad bookiami .
Ta skirmish dla slayerow zajebisty pomysłDragoWwl pisze:Skirmish dla Slayerow byłoby imo najrozsadniejszą opcja - nie jest to w końcu karny,zwarty oddział a grupa szukająca przeznaczenia,tak? I fluff ok i wymarzona ochrona przed tanim strzelaniem
Słyszałem ciekawe kminy na Bazylu o Stalowych/Kamiennych Golemach, może z paroma opcjami Run? Co o tym myślicie?
Tak, tylko jest jeszcze 40k a w tym roku jest premiera 6ed, CSM'ów, Tau i chyba EldarówArtur pisze:OK ale ... czy 8ed zaczęła się w zeszłym roku od stycznia ? Bo jeśli nie, a wyszły w zeszłym roku orki, Tk i ogry to znaczy, że w tym roku powinno wyjść więcej do WFB kodeksów ... Przecież teraz kodeks do wfb jest co 2 miechy więc liczył bym na jeszcze przynajmniej z 3-4 kodeksy oprócz wampirów - no chyba że GW zafunduje jakąś kampanie która przystopuje pracę nad bookiami .
Mamy w takim razie zgoła odmienny styl grania Slayerami, ja ich w żadnej hordzie nigdy nie stawiam a stanowią raczej grupę wsparcia na flance, gdzie wystarczy posłać salwe bełtów/strzał by zginęli haniebna śmiercią.pingu pisze:Ta skirmish dla slayerow zajebisty pomysłDragoWwl pisze:Skirmish dla Slayerow byłoby imo najrozsadniejszą opcja - nie jest to w końcu karny,zwarty oddział a grupa szukająca przeznaczenia,tak? I fluff ok i wymarzona ochrona przed tanim strzelaniem
Słyszałem ciekawe kminy na Bazylu o Stalowych/Kamiennych Golemach, może z paroma opcjami Run? Co o tym myślicie?hordy i tak są duże jeśli chodzi o dlugość przedniej strefy, pomyśl co by bylo gdyby bylo to jeszcze w skirmishu, dla mnie to beznadziejny pomysl.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...