League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: League Of Legends

Post autor: Furion »

diuk pisze:Super pomysł Furion.

Najbardziej podoba mi się zdanie: "nie będę zamęczał was niepotrzebną treścią, tylko będę przechodził od razu
do tematu".

Tak na marginesie, to podziwiam zacięcie do altruistyczno-tutorialowych (już szczególnie w Batlu).

Pozdrawiam.
Byś przyszedł na te zajęcia z battla kiedyś ;)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Co sądzicie o Dianie? Jak na razie widziałem ją tylko 2 razy, w tym raz w dżungli. Szału nie robiła, ale najprawdopodobniej to wina graczy, bo tak nafeedowali nią przeciwnikow, że obie potyczki przegraliśmy.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ja widziałem 5 Dian, i tylko jedna słabo grała, reszta robiła po 6 lvl straszny pogrom.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Pograłem troszkę w weekend i stwierdzam, że Diana jest op. Zwłaszcza jak złapie 2-3 kille. IMHO jest tak tylko teraz - wiadoma polityka Riotu w celu złapania pieniążków.

A tak BTW - dla osób, które wbiły lvl 30 konta polecam wypróbowanie trybu draftowego wybierania champów - poziom jest zdecydowanie wyższy niż w Blind Picku. Mniej flame'u, ogar i podzial drużyny, a nie że pięciu leci AP, bo to są ich "mainy".

A i tak poza tym nie rozumiem po co ludziska cały czas cisną, że im tank potrzebny. To nie wow, gdzie takowego trzeba mieć.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Kto wogóle gra na blind pickach, ja ten syf biore tylko jak chce przetestować jakąś postać żeby mieć pewność że nią zagram.
Draft jest teraz dostępny dopiero od 30 ? Jak wchodził to był chyba dostępny normalnie niezależnie od lvlu

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Najlepszy jest ARAM, jak chcesz się wyluzować to najlepsza opcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Od 30 levelu są dostępne rankedy, na zwykłym drafcie musisz mieć 16 postaci (liczą się również postacie z rotacji), natomiast na rankedzie musisz mieć 16 własnych.
cahir pisze:Co sądzicie o Dianie? Jak na razie widziałem ją tylko 2 razy, w tym raz w dżungli. Szału nie robiła, ale najprawdopodobniej to wina graczy, bo tak nafeedowali nią przeciwnikow, że obie potyczki przegraliśmy.
Jak dla mnie to Zyra była jeszcze bardziej wygięta. Tak się składa, że Diana dostaje zawsze focus, bo jest wrogiem publicznym numer jeden. Poza tym patrząc po banach największą imbą jest Shen, chyba nikt już nawet nie pamięta jak nim grać :lol2: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Ja tam zawsze się drę, żeby Alistara banować, zwłaszcza jak enemy team ma first picka. Ten champ jest okropnie przegięty przez to, że Riot mało się nim interesuje. Stuny, wybicia w powietrze i heal w jednym.

Shen jest o tyle przydatny, że ma to swoje ulti, może wyratować dupsko w ciężkiej sytuacji.

A co do banów jeszcze - wszyscy banują Morganę, bo boją się klatki i ulta. Tymczasem taka Lux lata sobie bez przeszkód... IMO jest lepsza od Morgany, chociażby ze względu na zasięg.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

cahir pisze:Ja tam zawsze się drę, żeby Alistara banować, zwłaszcza jak enemy team ma first picka. Ten champ jest okropnie przegięty przez to, że Riot mało się nim interesuje. Stuny, wybicia w powietrze i heal w jednym.

Shen jest o tyle przydatny, że ma to swoje ulti, może wyratować dupsko w ciężkiej sytuacji.

A co do banów jeszcze - wszyscy banują Morganę, bo boją się klatki i ulta. Tymczasem taka Lux lata sobie bez przeszkód... IMO jest lepsza od Morgany, chociażby ze względu na zasięg.
Morgana ma bardzo fajną tarczę, która praktycznie uniemożliwia sensowne gankowanie jej na midzie. Sama w sobie w TF też ma sporą moc, ale generalnie ma też swoje wady.

Alistar - Riot się nim interesował, gdybyś pamiętał - kiedyś był bardzo częstym banem. AP Mid robił straszne rzeczy, teraz jego obrażenia są znacznei mniejsze. Teraz jest do ogarnięcia, chociaż jego ulti sprawia że jest strasznie twardy i ciężki do ubicia na linii.

Shen ma tysiące zastosowań. Przede wszystkim ulti sprawia, że nie musi być nigdy na miejscu w Team Fightach i zazwyczaj farmi sobie spokojnie linię. Samo Ulti nie służy nawet do ratowania dupska co do zaczynania wielu walk, które pozornie są wygrane dla przeciwnika, dzięki czemu idzie on na wymianę - niejako zapominając o tym, że Shen może w każdej chwili wyskoczyć z Ulti.

Ale przede wszystkim Taunt jest mocarny moim zdaniem i Q, które sensownie zbudowane sprawia, że Shen wlepia sporo obrażeń.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

diuk pisze:Morgana ma bardzo fajną tarczę, która praktycznie uniemożliwia sensowne gankowanie jej na midzie. Sama w sobie w TF też ma sporą moc, ale generalnie ma też swoje wady
Przecież ta tarcza uniemożliwia tylko spowolnienia i stuny, ad junglerzy ciągle mogą ją atakować. Z resztą ona nie maj jej cały czas, a jak trzyma ją tylko na ganki to ap powinien zjechać jej hp na tyle, by dało się ją uwalić pod tarczą, albo wejść gdy kończy się jej mana.
Obrazek
~Warren E. Buffett

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Łatwo mówić Klafuti :)

A to że tarcza chroni przed slow/stun właśnie czyni ją bardzo ciężko gankowalną.

Oczywiście, że trzeba jej wbić dużo magicznych obrażen to wtedy zejdzie tarcza, ale to nie takie proste często.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

tarcza broni przed każdym cc, a jak masz oczy to się zdążysz odsunąć na zasięg większości czarów, nie wspominając o złapaniu tego junglera w klatkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nowy odcinek mojego poradnika!

www.youtube.com/FollowFurion

Zapraszam do komentowania / like / subskrypcji!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Miał ktoś stycznośc z Rengarem? Niestety mało ostatnio gram i w jedynej grze, w ktorej był to został AFK (surrender w 20 minucie).
Z tego co widziałem na spotlihhcie to trzyma się z tyłu i ksuje jak może. Czyżby Riot zrezygnował z polityki wypuszczania nowych OP champów?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

wydaje się być zbalansowany, ja nim grałem na razie tylko vs ire na topie i nie miala nic do powiedzenia. Uwielbiam postaci bez many, to takie OP:)
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Ja bym powiedzial, ze jest sredni, bardzo specyficzny, moim zdaniem duzo lepszy do jungli niz na lane. Chociaz strasznie niszczy go oracle. Niemniej z wygladu mi sie podoba bardzo :)

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Parę razy grałem przeciwko Rengarowi i nie wydawał się jakiś op. Normalny champion bez szału spokojnie można było go kontrować szczególnie jeśli posiadasz jakiegoś stuna.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Na około 20 gier które grałem przeciwko lub z Rengarem tylko kila razy coś robił, zazwyczaj był albo średni, albo feedował w stylu 0/7
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

cahir pisze:Miał ktoś stycznośc z Rengarem? Niestety mało ostatnio gram i w jedynej grze, w ktorej był to został AFK (surrender w 20 minucie).
Z tego co widziałem na spotlihhcie to trzyma się z tyłu i ksuje jak może. Czyżby Riot zrezygnował z polityki wypuszczania nowych OP champów?
Z tego co mówicie wygląda na to, że Diana była lepsza. Nie wiem jaka jest teraz, bo od kilku tygodni nie grałem.
Co do mocy championów, to różnie im to wychodzi, raz zrobią bydlę typu Zyra, innym razem Jayce'a który jest po prostu cienki. Jeszcze mnie zastanawia, czy odnowiona Kat jest wreszcie grywalna.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Grywalna? To był buff. :mrgreen:

ODPOWIEDZ