Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Re: Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Post autor: Piotr »

Jankiel pisze:I okazuje się, że GW jest dużo lepsze w tworzeniu zbalansowanych zasasad, niż gracze :)
Tur bez praktycznie żadnych cięć, a każda armia mogła spokojnie pograć z każdą.
Nie. Gra z VCtami na turbopopychaniu to smutny, frustrujący mecz do jednej bramki.

Dopiero gdy wyjdzie nowy kodeks do Wampirów podpiszę się pod tym, co napisałeś.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Wąpierze bez popychaczki z szarżą i zakazem recastowania...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Kołata - roger that. Trzeba po prostu przekonać Blessa, żeby zrobił u nas ocenę malowania - od razu sędzia będzie mocniej zauważalny :wink:
A tak na serio to oczywiście ważna uwaga - do poprawy.

Właśnie, jak wpisał się Piotr, to sobie od razu przypomniałem: super, że się sam ruszyłeś z dosyć odległej miejscówki =D>
W maju ta rola przypadła samotnemu Młodemu :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Crusader pisze:
Do miecza!

Cóż podium dla beastów wciąż pozostaje utopią :) Chyba, że organizatorzy przyjmą korektę i doświadczymy historycznego wydarzenia w historii Darkwaldu. Nie wiem czy można przeprowadzać takie zmiany po turze.

Pozdro
W takim razie nasz wynik tez trzeba zmodyfikować ;) Bo od demonetek z brzytwą masz -5 do save, a od heraldów -6.... 12:8, a 20:0..... cóż, ja też zapomniałem, więc wynik jest wynik.

Jedyne co IMO można zrobić to odjąć punkty Barbarze, ale po co się bawić w takie cuda, wynik zgłoszony - wynik ostateczny. IMO.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Kołata pisze:
ksch pisze:- Ocena malowania - co masz na myśli Rince, pisząc o przymrużeniu oka?
Sędzia malarski ocenił moją armię i armię przeciwnika w jakieś pół minuty.
Zdaje się że obaj dostaliśmy maxa, czego przynajmniej u siebie nie widzę w arkuszu końcowym (19/20).
(ale to drobiazg)
W każdym razie na prawie wszystkich masterach sędzia dokładniej wszystko sprawdza (nie mówię że drobiazgowo!), ogląda jakieś modele itd, a nie przelatuje niemalże niezauważony ;)
Skaven ocenia na luzie - źle. Jankowska się czepia i ocenia ostro - też źle. Jaka zatem ocena by Wam pasowała? :?
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Jako że ja oceniałem malowanie to się może wypowiem.

@Kołata

Jako że trochę w malowaniu siedzę to niektóre armię znam już po prostu na pamięć i nie potrzebuje się onanizować nie wiadomo ile patrząc na figsy. Tobie na 99% przyznałem maxa i powiedz mi że uważasz że inaczej powinienem Cię ocenić, ba nawet wiem kto Ci modele malował. Kiedy podchodzę do stołu i widzę że leży na nim podręcznik do armii, kości i armię ktora jest w całosci estetycznie zrobiona z trayami itd to nawet nie potrzebuję pytać czy masz podręcznik, traye, wszytko pomalowane itd. Kilka armii było które w 30 sekund oceniałem np Twoja, Blessowa, Dębka, Śmiecha,Dalmara i paru innych ludzi i myślę że w 200% przyznane punkty są adekwatne. Oczywiście mogę chwalić armię tych graczy żeby w 100% byli pewni że dobrze wydali pieniądze u malarzy -- ale po co :wink: Były także armie z którymi na prawde nie wiedziałem co zrobić bo np okazywalo sie że 90% modeli w armii jest bardzo ładna a 10 modeli w klocku 30-sto osobowym jest trikolorowa, wiec tam już musiałem posiedzieć chwilę , policzyć, popatrzeć jak to w porównaniu do innych armii wygląda itd.

Przykładowo wszyscy znamy armię demonów Darka. Mam podchodzić do niego, oglądać każdy model, zastanawiać się jak się komponuje z resztą armii i ile warstw na tym jest? Wszystko po to żebym postał 10 min przy stoliku, poprzeszkadzał w grze , przestawiając modele które chce oglądnąć a potem i tak przyznać maxa co było oczywiste od początku?

Każdemu mówiłem ile pkt dostaje i jeżeli ktoś się nie zgadzał itd to pytał mnie czemu i zawsze dostawał pełne uzasadnienie. Jeżeli poczułeś że nie sprawiedliwie za całą ładną armię dostałeś maxa to mogłeś mi to powiedzieć, ba nawet skoro masz maxa to mogłem Ci wpisać dowolną ilość pkt które by Cię zadowoliły, od 0 do 15 :D

Co do wynikow w tabeli pkt to wpisywał do kompa je Butan i max było 15, a +5 który każdy ma to chyba pkt za rozpę, ale głowy nie dam, bo nie ja to wpisywałem.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 12:58 przez Skaven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Jankiel pisze:
Natomiast Ci, którzy kiepowali do kratki przy drzwiach wejściowych
To Warszawa, u nich się wszystko rzuca na ziemię.
Nie, Jankiel.

1. Assur VC
2. Dalmar DOCH

3. Marys OK
4. Crus BOCH
5. Dymitr WOCH
6. Rince DE
7. Duke WOCH
8. Kalafior DOCH

TO JEST WARSZAWA
To Ona rzuca resztę na ziemię ;)

pozdro poćwicz! :wink: 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

A Organizatorzy True Legion Kraków !! :P .. i wszystko jasne.
My Pozdrawiamy całą resztę bo jesteśmy koleżeńscy i nikim nie rzucamy.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

@Yudokuno i Skaven
Skaven, Twoją argumentację przyjmuję i już się nie czepiam ;) Widać przy kilku stołach poszło tak szybko, więc kilka osób mogło odnieść mylne wrażenie że ocena robiona 'z przymróżeniem oka'. Widać Butan się machnął przy wpisywaniu do kompa, bo na bank dostałem 15. Ale nie robi mi to różnicy.
Sprawa wyjaśniona :)
(no chyba że Rince miał na myśli coś innego niż ja :D)

Yudo, jak komuś mogła sie nie podobać Twoja ocena? :D

Awatar użytkownika
Terror
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Terror »

Przecież Aga oceniałaś super na Silesianie >< Kto powiedział że źle? Od kiedy surowo/uczciwie znaczy źle ?:p
Producent marki www.KartaPostaci.pl ! Ubieraj się w orginalne t-shirty !

Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wiem o co Rinceowi chodziło. Dotyczy to trayów pod oddziały w których wystepowały np 3 modele na kawaleryjskich podstawkach. Żeby to wyjaśnić napisze tutaj --nie obcinałem pkt nikomu kto grał ogrami, TK i podobnymi armiami w których występują oddziały złozone np z 3 tych jeźdźców ogrowych na kotach ( nie wiem jak się nazywają ), albo oddział rydwanów tk który też składa się z 3-4 modeli które sa na podstawkach rydwanowych i jak praktyka pokazuje co chwilę robią reformy, inaczej się ustawiają itd. Uważam to za bardzo zbędne. Analogicznie powinienem obcinac pkt za oddziały 30 modelowe które mają traya 3x10 a potem okazuje się że potrzeba ich wystawić w kresce i nagle tylko 10 modeli jest na trayu a 20 poza.

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, może pisać do mnie na PW bezpośrednio, jeżeli kogoś personalnie nie znam to niech napisze jaką amią grał przy okazji, wtedy pewnie skojarzę i napisze mu co i jak.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 14:03 przez Skaven, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

@Kołata:
Mi! :D

P.S. I chłopaki proszę nie zaczynajcie znów jakichś dziwnych przepychanek Śląsk vs. Warszawa.
(Chociaż piosenka jest naprawdę zajebista ;))
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ksch pisze: Właśnie, jak wpisał się Piotr, to sobie od razu przypomniałem: super, że się sam ruszyłeś z dosyć odległej miejscówki =D>
W maju ta rola przypadła samotnemu Młodemu :mrgreen:
Też się kulałem znad morza :D I jeszcze jedna osoba ze stolicy Krzyżaków :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

TO JEST WARSZAWA
To Ona rzuca resztę na ziemię

pozdro poćwicz!
Ćwiczę już prawie cały rok i bez efektów :(
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No ja ćwiczyć zaczynam dopiero.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Tak w ogóle to ten kto nagrywał niech wrzuci ten filmik z nocnego dansingu w szkole xD
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ja mam :D Ale Spawn i Domin musieliby się zgodzić:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Nie piernicz tylko wrzucaj :) Domin się zgadza
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Panowie, proszę , zachowajcie się odpowiedzialnie mając kompromitujące materiały i po prostu wyślijcie mi na PW :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Równie dobrze mogą od razu wkleić tutaj, będzie mniej zachodu :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ