Żelazna Nawałnica
Re: Żelazna Nawałnica
Raczej 10 miesięczna posucha kodeksowa zamroziła metę. Po prostu wszyscy się przyzwyczaili.
- swieta_barbara
- habydysz
Shino 11:9
Mial domek, do ktorego wsadzil wszystkich magow i wlasciwie tylko to zostalo mu na stole. No, jeszcze fast i tytan na 1 ranie. Ja stracilem obu kowbojow, wszystkie rydwany, 2 fasty i chimere.
Domki to jest wrzod, z ktorym zupelnie nie wiem jak grac - coraz czesciej zastanawiam sie nad braniem slanesha, zeby moc chociaz w ten sposob wyciagac wrogie oddzialy ze srodka.
Chimera siada mi w kazdej bitwie, faktycznie jest dosc miekka, z drugiej strony robi takie aggro, ze byc moze ma to jakis sens. Jesli beda dalej WoC przycinac, a sadze ze beda, pewnie wywale ja z rozpy i wstawie zamiast niej oddzial knightow.
Mial domek, do ktorego wsadzil wszystkich magow i wlasciwie tylko to zostalo mu na stole. No, jeszcze fast i tytan na 1 ranie. Ja stracilem obu kowbojow, wszystkie rydwany, 2 fasty i chimere.
Domki to jest wrzod, z ktorym zupelnie nie wiem jak grac - coraz czesciej zastanawiam sie nad braniem slanesha, zeby moc chociaz w ten sposob wyciagac wrogie oddzialy ze srodka.
Chimera siada mi w kazdej bitwie, faktycznie jest dosc miekka, z drugiej strony robi takie aggro, ze byc moze ma to jakis sens. Jesli beda dalej WoC przycinac, a sadze ze beda, pewnie wywale ja z rozpy i wstawie zamiast niej oddzial knightow.
- swieta_barbara
- habydysz
Tak - dlatego dopiero ich wstawie, jak przytna juggery do max 1 oddzialu. Chwilowo zostaje jak jest, bo jest b. dobrze.
No, jeszcze kminie tego slaneshowego demona, ale nie daje mu wielkich szans na przebicie sie do rozpy masterowej.
No, jeszcze kminie tego slaneshowego demona, ale nie daje mu wielkich szans na przebicie sie do rozpy masterowej.
trikk pisze:@kacper
Za 245 pkt z chimery masz 5 knightow. Bez latania, bez regeny 1W wiecej, S5. Kiepski deal IMO
Ale z większym savem, większą ilością ataków. No i nie siądą od jednego/dwóch strzałów z cannona/klopy. Nie rozumiem w ogóle tych kmin z Chimerą. IMO jest przereklamowana. 4W + koszt powinny ją przekreślać na 'dzień dobry'.
W Hannowerze (w ten weekend) widziałem 2x woch na 2x Chimerach - nie robił szału. Natomiast najwięcej pkt w drużynie zwycięzców zdobył koleś, który miał jedną Chimerę - ale jak z nim rozmawiałem to mówił, że po prostu lubi model i czasami zdarzy jej się coś dobrego odwalić. Chciałbym jeszcze zauważyć, że nie był dobierany do jakichkolwiek defensów. (Btw zrobił 85/100 pkt) .
@Kacper - widzę, że znasz już bolączkę brety z klockiem magów + domkiem
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Więcej ataków to oni mają dopóki jest ich 5. Przy 4 już chimera z thunderstompem zaczyna wysuwać się na prowadzenie. Co do save`a, 1+ vs 4+ i 4+ regeny. Nie wiem, czy chaos knighci wysuwają się na jakieś mega prowadzenie/ 1 chimera, biorąc pod uwagę euro to jest to. 2 dyskwalifikują Ci latający cyrk. Pytanie, czy ten woch z 2x chimera dostawł defensy, czy nie
Release the Przemcio!
Pamiętaj, że knight mają LD8 (przy 5 modelach możesz mieć nawet Steadfasta vs solo kowboje itp.)trikk pisze:Więcej ataków to oni mają dopóki jest ich 5. Przy 4 już chimera z thunderstompem zaczyna wysuwać się na prowadzenie. Co do save`a, 1+ vs 4+ i 4+ regeny. Nie wiem, czy chaos knighci wysuwają się na jakieś mega prowadzenie/ 1 chimera, biorąc pod uwagę euro to jest to. 2 dyskwalifikują Ci latający cyrk. Pytanie, czy ten woch z 2x chimera dostawł defensy, czy nie
Chimera LD5
Nie będziesz miał pod ręką BSB ani Generała i Chimera może popłynąć z z głupiego CR-1 (LD4 ? )
@Laik wczoraj pokazał, że można ja dość łatwo złamać.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Ja nie twierdzę, że jest zajebista. Ale moim zdaniem lepsza od 5 knightów
5 knightów można zblokować śmieciem, byle czym co jest no armour save itp.
Żeby mieć steadfasta na kowboju to chyba nie może wbić rany. Jeszcze chyba tak nie miałem
No i ma węższy front.
5 knightów można zblokować śmieciem, byle czym co jest no armour save itp.
Żeby mieć steadfasta na kowboju to chyba nie może wbić rany. Jeszcze chyba tak nie miałem
No i ma węższy front.
Release the Przemcio!
Chimera ma spore szanse zejść od Fireballa [ lub czegokolwiek z ognistymi atakami, już nie wspominając o ewentualnej panice w niedalekim zasięgu ]... Knighci chyba nie...? No i mają magiczne ataki co tez pewnym plusem jest... ale co mi tam. Dla mnie lepsza chimera
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Chyba porównywaliśmy chimerę z rycerzami...?
Drzewo ma t6 i 3+save [ pali się łatwiej, ale na fireballa są lepsze u mnie cele a w Woch'u chyba niekoniecznie ]
Hydra ma ranę więcej i jest ciut tańsza...?
Drzewo ma t6 i 3+save [ pali się łatwiej, ale na fireballa są lepsze u mnie cele a w Woch'u chyba niekoniecznie ]
Hydra ma ranę więcej i jest ciut tańsza...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- swieta_barbara
- habydysz
Nie ma tak naprawde co ich porownywac. Na zabicie chimery masz jedna ture magii + strzelania i jest to ta tura, kiedy musisz tez zabic diabla, bo lataja w duecie.
Wiec chimera jest lepsza od knightow, zwlaszcza ze w grze z imperium/kraskami/ogrami/demonami (tak, skull cannon ) moze sprobowac zaslonic diabla przed dzialami.
Natomiast Shino kmini zamiast drugiego DM dyskowca z 3+ wardem. Nienajgorsza opcja, zwlaszcza ze gosciu zwieksza efektywnosc "tury wylotu". Slabszy jest od DM, ale tez do przekminienia.
Wiec chimera jest lepsza od knightow, zwlaszcza ze w grze z imperium/kraskami/ogrami/demonami (tak, skull cannon ) moze sprobowac zaslonic diabla przed dzialami.
Natomiast Shino kmini zamiast drugiego DM dyskowca z 3+ wardem. Nienajgorsza opcja, zwlaszcza ze gosciu zwieksza efektywnosc "tury wylotu". Slabszy jest od DM, ale tez do przekminienia.
- swieta_barbara
- habydysz
Olaboga!Przemcio pisze:Dyskowiec jest super tylko jak trafiasz na Skaveny masz gościa z M1
prosty wybor. albo 5t 3w i "zwykly" ruch, albo lot. mi wydaje sie ze opcja 1 jest lepsza. niby mozna zastawic i odgiac, ale z 2 strony koles z 2W jak nawet wleci do combatu to jest problem... 4t i 2w latwo zabic...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
- swieta_barbara
- habydysz
20:0 z blessem
Blazejowi nie szla magia i nie udalo mu sie wsadzic zadnej dzidy w diabla. Moje oddzialy dojechaly i pozamiataly. Stracilem smietnik i jednego kowboja, zamiotlem prawie wszystko.
Chimera jednak wylatuje tymczasowo z rozpy - jest b. dobra, ale nie zdaze zmalowac figurki do Kujawiaka, no i chcialbym stestowac knightow - kolejny oddzial naporowy moze byc bardzo przydatny.
Blazejowi nie szla magia i nie udalo mu sie wsadzic zadnej dzidy w diabla. Moje oddzialy dojechaly i pozamiataly. Stracilem smietnik i jednego kowboja, zamiotlem prawie wszystko.
Chimera jednak wylatuje tymczasowo z rozpy - jest b. dobra, ale nie zdaze zmalowac figurki do Kujawiaka, no i chcialbym stestowac knightow - kolejny oddzial naporowy moze byc bardzo przydatny.
JA grałem na 7 Nurgla muzyk sztandar. Chłopaki dają radę, ale chimera i 2x 5 piesków chyba jednak jest lepszą opcją, choć w sumie dopiero jedna bitwa bez rycerzy.swieta_barbara pisze:chcialbym stestowac knightow - kolejny oddzial naporowy moze byc bardzo przydatny.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Coś Ci za dobrze idzie Cazzoswieta_barbara pisze:20:0 z blessem
Od poniedziałku będę w Wawie to liczę, że mnie zaprosisz na jakiś wieczorek
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole