Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Pitagoras »

Ja na wariorów patrzę tak. Wyglądają słabo, bo to tylko cory, ale jednocześnie taka opoko armii :lol2: . Myślę, że jak się ich ustawi w porządny klocek to właśnie tak to będzie wyglądać, jak solidny oddział broniący dostępu do reszty. Oczywiście nie chodzi mi askekt gry tylko fabularny, kto wie jakie teraz będą mieli zastosowanie w połączeniu z resztą zabawek.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Dodatkowe info (nie wiem czy było):
To add to the rule tidbits: cauldron goes in units now. Crone helebron/hag character and a medusa (new rare choice) are all possible to make separately using the kit.
Foty także na fb : https://www.facebook.com/media/set/?set ... 241&type=1

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

po kolei

1) kociołek
od góry na dół
mniej wiecej tak przedstawia sie ta figurka
zaczyna się swietną figurą Khaina wręcz doskonałą poza chełmem ale to drobnostka
przechodzimy do poziomu wiedzm widać ze GW przypieło wiedzmie głowę sorcki plastikowej, piękny kieliszek
normalny kociołek - poprawny
schody wygladają słabo
ostrza wychodzą w dziwnych kierunkach i w dziwnych miejscach - przerost formy nad trescia
koła tragedia

2) shadowblade
płaszcz troszkę kocowaty reszta piękna
figurka must have, ale mam ładniejszego assasina

3) Hydra
najn, najn, najn

4) meduza ! figurka która zdobęde
reszta opisana wyzej
i cieszę sie ze mam starszą 5ed. wersje couldrona

5) Witche częsc jest swietna, częsc groteskowa
kupię aby pozbyć sie tych podłączonych do prądu

6) otwór morski
jeśli bedę potrzebował to kupię coś co będzie przypominać krakena a nie odkurzacz
tragedia

7) warriorzy są ok taka reedycja 5tki
zostaję przy metalach

8) siostry
jak witchki dziwne hełmy
możliwe ze zastosuje 5ed witchki jako witche
i 6ed witchki +nowe ładne wzory jako siostry
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2013, o 19:08 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Są już jakieś zdjęcia okładki armybooka ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Całkiem spoko to wygląda i mam nadzieję ,że zasady tego nie zmienią :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

zaf pisze:otwór morski
jeśli bedę potrzebował to kupię coś co będzie przypominać krakena a nie odkurzacz
tragedia
Myślę, że nie trzeba się ograniczać do Krakena. Nazwa, ani Model nie wskazują na to chyba, że we Fluffie jest gdzieś opisany ten model. Ja, gdybym zbierał Dark Elves, kombinował bym z jakimś morskim stworem, który by mi się podobał, np. Merwyrm z Forge Worlda lub zrobił bym sobie Potwora z Loch Ness :lol2:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dlatego ja zrobię sobie Krakena ala Cthulu, takiego jak był parę stron wcześniej, a nie jakiś odkurzacz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wreszcie foty, lepiej późno niż wcale :roll:

Meduza to IMO najladnieszy model GW ostatnimi czasy. Jest przecudna po prostu.
Wiedźmy są ladne (choć nie tak ladne by zrekompensować cenę...), sisterki poza maskami które są slabe moim zdaniem też są ok.
Hydra fajna, trochę skrzywdzona malowaniem.
Kraken mnie się podoba bardzo, choć mam wrażenie że jest to model który w zależności od gustu wywoluje skrajne wrażenia.
Warriorzy mają ladny sztandar, cala reszta tych modeli jest znośna lecz bez szalu. Mam też nadzieję że te czaszko-emblematy na tarczach nie są ich integralną częścią.
Shadowblade z tej strony gdzie jest mniej widać wygląda co najmniej dobrze, pytanie jak z drugiej się prezentuje.
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony do tych modeli, z niecierpliwością czekam na book gdzie będą foty BG/Exeków i reszty herosów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Hydra jakby miała zęby to byłoby fajnie, zupełnie sobie inaczej ją wyobrażam
ale reszty tylko pozazdrościć, a najbardziej jestem ciekaw zasad kotła
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony altar/kocioł są mega ładne :D meduza jest po prostu śliczna. Acz Kraken i Hydra... a szczególnie hydra to jakieś kompletne nieporozumienie. Całe szczęście, że mam 2 metale z 7 edycji, jak ktoś to wyżej napisal. Wicze są porządku. Acz warriorzy, ekhym. Ci od HE są znacznie lepsi. Straszne, ale prawdziwe. Shadowblade za to jest kozacki :D

Model Chtulu Krakena jest znacznie lepszy od tego. Trzeba go sobie złatwić :D
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2013, o 20:09 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ja jestem najbardziej zachwycony warriorami. sa swietni. proste i cholernie fajne wzory.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Widzę że będą mnie czekały zakupy... modele świetne ! :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wszystko fajnie całkiem, ale bez jakiegoś totalnego szału. Shadowblade i Meduza rządzą zdecydowanie. Reszta rzekłbym wyższe stany klasy średniej, a Hydra to już jest jakaś totalny smutek i żal bezbrzeżny. Dobrze, że mój etatowy przeciwnik darkelficki ma stare Hydry, bo już wolę oglądać na stole te stare metalowe jamniki niż te głupio uśmiechnięte mordy. :D

Awatar użytkownika
Vampir
Mudżahedin

Post autor: Vampir »

No i pooglądane po długim wyczekiwaniu :)
warriory - bez kombinowania, prosto i schludnie. Na plus

witchki - stare były koszmarne, ale te nowe są jak dla mnie zbyt dynamiczne, żeby stać w oddziale 20-30 modelowym :/

Sisters of slaughter - hmm, dziwne to i też zbyt dynamiczne. Na początku przy słabych fotkach mi się nawet podobały, teraz tak średnio

cauldron/medusa - całkiem, całkiem, chociaż dorzuciłbym pchających to niewolników albo coś.

hydra - i tu nie wiem..z jednej strony fajnie, że wygląda teraz jak morski potwór bardziej, z drugiej jest jakaś taka "gumowata". Malowanie ją też karci trochę. Może w ciemnych barwach będzie lepiej.

Khabadabacośtam - coraz bardziej mi się to podoba:) Wygląda dokładnie jak coś, co wylazło z dna oceanu i czego nie chciałbyś spotkać na żywo. Więc dla mnie na plus.

Ten assasyn - całkiem klimatycznie, też na plus w dobie bohaterów obwieszonych sprzętem jak choinki.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

heh to teraz beda 2 modele hydry? :) te FC wersje starej hydry zostawia czy pojdzie do spalenia
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dla wszystkich graczy DE, którzy nie potrafią wypowiedzieć nazwy nowego potwora: Kharybdis to po prostu angielska nazwa dla Charybdy - mitologicznego potwora morskiego, który był kiedyś niezwykle żarłocznym śmiertelnikiem. Za karę Zeus zamienił go w potwora, wciągającego do przepastnego brzucha olbrzymie ilości wody razem ze wszystkim co po niej pływało. Razem ze Scyllą czatowała na nieostrożnych podróżnych przepływającym przez dzisiejszą cieśninę Mesyńską. Stąd przysłowie, które mało kto rozumie, ale trudno, istnieje i tak: "być między Scyllą, a Charybdą", czyli między młotem, a kowadłem.

Czyli Kharybdis to po prostu Charybda. Mitologia się kłania. ;)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Chyba raczej języki obce, bo oglądając/czytając o Odyseuszu, ja na przykład robiłem to po Polsku :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Naviedzony pisze:Dla wszystkich graczy DE, którzy nie potrafią wypowiedzieć nazwy nowego potwora: Kharybdis to po prostu angielska nazwa dla Charybdy - mitologicznego potwora morskiego, który był kiedyś niezwykle żarłocznym śmiertelnikiem. Za karę Zeus zamienił go w potwora, wciągającego do przepastnego brzucha olbrzymie ilości wody razem ze wszystkim co po niej pływało. Razem ze Scyllą czatowała na nieostrożnych podróżnych przepływającym przez dzisiejszą cieśninę Mesyńską. Stąd przysłowie, które mało kto rozumie, ale trudno, istnieje i tak: "być między Scyllą, a Charybdą", czyli między młotem, a kowadłem.

Czyli Kharybdis to po prostu Charybda. Mitologia się kłania. ;)
jakies 2 str temu to pisałem

Ja idę w stronę ośmiornicy, jesli bedzie trza poszukam figurki odpowiedniej do rangi tego potwora

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

IMO, zaraz po VC, szykuje się najlepsza premiera. Figurki sama klasa w sobie pod względem klimatu i wykonania. Idąc po kolei:

1) Warriorzy - prości, a zarazem idealni. Bez jakiś niepotrzebnych bajerów
2) Siostry - dynamiczne, szalone...wygląd figurki pasuje pod względem klimatu i zasad (o ile będą nadal miały Frenzy).
3) Kocioł i Shrine - IMO jeden z najlepiej zrobionych modeli w Warhammerze...a meduza to mój faworyt. po prostu "must have !"
4) Khałamarnica - fajny pomysł i szczerze przyznam, że pasuje do tej armii. Nie ma tu miejsca sytuacja jak w przypadku KFC i Planety Małp...ogólnie duży "+"
5) Hydra - Model bardzo fajny, malowanie do dupy. Wyszedł Dino-gumiak. Nowa Hydra w barwach starej będzie się prezentowała super.
6) Shadowblade - fajna pozycja ale chyba gdzieś to już widziałem...

Jestem ciekaw tylko 2 fali figurek. Jacy będą nowi BG/Exe. Szczerze mam nadzieje, że ten niby rydwan na jednym kole to tylko fake ;d
...Who dares wins...
Obrazek

Zablokowany