Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Hearthstone

Post autor: Ziemko »

rychu022 pisze:a ja dostalem zlotego ancient of war :D , a tak to cala reszta do pieca

No to tak jakbys legende trafil...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

A Ziemuś poczekam na siostrę :D bo ona trafiła Złotą Onyxie xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Myślałem, że ten mój biedny mech mage osiągnął maxa na 12-10 ranku, ale wymieniłem arcane intelect x2 na polymorph x2 i dzięki temu przebiłem się do 8-9. Największe problemy mam z innymi magami ( nie widzę remedium, przegrywam 60% gier), oil rogue ( żadko występuje, ale przegrywam 65% ) i zoo lockiem ( przegrywam 55% ) dlatego mimo, że mam decka rushującego dałem 2 x blizzard, ale widzę, że jak używam tej karty to i tak często przegrywam, a jak jej nie używam to wygrywam. Na co by zamienić tego blizzarda ? Ewentualnie zostawię go bo przydaje się przy innych masowych deckach, palladynie itp. i po prostu więcej się z tej tali nie wyciśnie.

Czary jakie mam to frostbolt x2, fireball x2, polymorph x2, unstable portal x2 do tego same mechy, dr boom, archmage.

Zbieram złoto na pierwsze skrzydło naxx przez co nie gram aren, ale trzeba przeciułać.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Xet pisze:Myślałem, że ten mój biedny mech mage osiągnął maxa na 12-10 ranku, ale wymieniłem arcane intelect x2 na polymorph x2 i dzięki temu przebiłem się do 8-9. Największe problemy mam z innymi magami ( nie widzę remedium, przegrywam 60% gier), oil rogue ( żadko występuje, ale przegrywam 65% ) i zoo lockiem ( przegrywam 55% ) dlatego mimo, że mam decka rushującego dałem 2 x blizzard, ale widzę, że jak używam tej karty to i tak często przegrywam, a jak jej nie używam to wygrywam. Na co by zamienić tego blizzarda ? Ewentualnie zostawię go bo przydaje się przy innych masowych deckach, palladynie itp. i po prostu więcej się z tej tali nie wyciśnie.

Czary jakie mam to frostbolt x2, fireball x2, polymorph x2, unstable portal x2 do tego same mechy, dr boom, archmage.

Zbieram złoto na pierwsze skrzydło naxx przez co nie gram aren, ale trzeba przeciułać.
counterspell

z wysokich dropow to na pewno sylvanass, i najlepszy mob 4dropowy, water elementall ;] widzialem z czasami graja na nim nawet w mechu.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

z 4 dropowych mam blastmage x2, 2 x piloted shreder i 2 x mechanical yeti. Yeti przydaje się do arcymaga, ale shreder to też solidna marka.

Ten counterspell to by się przydał razem z mad scientistem, ale musze go najpierw wyfarmic, chociaz skierowanie w tą stronę zmienią mocno decka, bo zaraz będzie pokusa dorzucać inne secrety i moby.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:
rychu022 pisze:a ja dostalem zlotego ancient of war :D , a tak to cala reszta do pieca

No to tak jakbys legende trafil...

No na spokojnie Ziemuś złoty rag :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Mój Młody wczoraj w dwóch boosterach nie trafił nic specjalnego, ale potem dostał pakiet za obejrzenie walki znajomego - Baron Geddon + jakiś fiolet :wink:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Xet pisze:z 4 dropowych mam blastmage x2, 2 x piloted shreder i 2 x mechanical yeti. Yeti przydaje się do arcymaga, ale shreder to też solidna marka.

Ten counterspell to by się przydał razem z mad scientistem, ale musze go najpierw wyfarmic, chociaz skierowanie w tą stronę zmienią mocno decka, bo zaraz będzie pokusa dorzucać inne secrety i moby.
dlatego olej mad scientista i dodaj counterspella po prostu. gry wygrywa, true story

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

dałem spider tanka x2 i w sumie nie żałuję bo trójek brakowało. Teraz już nie wiem za co tego counterspella dać. Unstable portal musi pewnie zostac.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

IMO wyjmij jednego mech yeti. bedzie lepiej z tym counterspellem.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

w mech mage'u max 5 kart o koszcie 4 bo inaczej mana curve leży :)
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Gokish pisze:w mech mage'u max 5 kart o koszcie 4 bo inaczej mana curve leży :)
Dobiłem do 7-8 ranku, mam 10 czwórek

2 x poli
2 x fireball
2 x blastmage
2 x shreder
2 x jeti

ta talia moze wyzej podleciec ?

Card draw jest zerowy, wiec wystrzelam się z tych nisko kosztowych kart i pozniej bede po jakimś aoe leżał i kwiczał.

winrate po 250 grach równo 50%, 125-125

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

zapomniałem dopisać :P jednostek :D nie wiem po co polymorph
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

zamiast zabijac 3-1 belchera dostaja polymorpha i wszystko w face leci.

Od czasu tych wszystkich zmian na 12 gier przegrałem 10 :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja w moich mech magu gram 1xflamestrika i w mirrorach oraz grach aggro na aggro czesto wygrywa gry. (ludzie nie sa do niego przyzwyczajeni w mechu)

Do mnie 2xscientis i 2xmirror nie przemawia, niby mocne , ale to az 4 sloty, za to mam loatheba, tego golema za 6 (co robi cos za 4), flamestrika i cos jeszcze (choc nie pamietam co)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

W darmowych packach dostałem Ysere i jakieś dwie epickie karty. Cool
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Podajcie jakieś battle tagi bo musze watch and learna zrobić ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, na ostatnie 40 pakietów kart skład zawsze ten sam - niebieska i 4 zwyklaki. Rzygać się chce...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

smiejagreg pisze:Kurna, na ostatnie 40 pakietów kart skład zawsze ten sam - niebieska i 4 zwyklaki. Rzygać się chce...

Ja dziś miałem piękną paczkę z GvG. Same mechy normalnie core dla mech mage'a :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak przed grą wywalam jakąś kartę niepotrzebną, a mam dwa egzemplarze w talii, to dochodzi mi ona znowu w 50% przypadków. Też tak macie?

ODPOWIEDZ