Galeria Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Galeria Imperium

Post autor: Kordelas »

=D>
Mi się bardzo podoba ,budzi respekt
Widzę ,że zdecydowałeś się na rapier (jest wybór ,czy losowo?)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Znaczy z tych zdjęć to raczej można go obserwować jak podczas bitwy, czyli mało szczegółów się widzi. ;)
Z tego co widać to wygląda ładnie, trudno coś więcej mi powiedzieć. :P

Z tego co pamiętam WH ma niby do wyboru. Jeśli chodzi o grywalność to kompletnie nie wiem po co mu dwurak. Przecież on jest do zadawania KB więc lepiej jak ma więcej ataków.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Fajnie ci wyszedł, chociaż może za mało mroczny... ale to detal. Miła dla oka figurka. =D>
Ja dostaję kota jak sobie pomyślę iż muszę pomalować 80 "halabardników" z 6 edycji (nie wiem jakim cudem zgromadziłem w krótkim czasie praktycznie samych wojowników starego wzoru, a nie mam ani jednego z 7 ed...). Atak klonów, ale bufiaste rękawy i spodnie to ma każdy z nich. Aż chce się piłować. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

dzieki za liczne komentarze, panowie generałowie. Poparcie z Waszej strony jest dla mnie wazne ;)

Zrobie sobie kiedys drugiego, z two-handem do oddzialu GS, coby MR'a dostali, a nuz cos jeszcze dwuraczkiem zdziala....

Na modelu, jak sie da dwuraka, to ma tylko jeden pistolet.
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=910775#p910775
Mój nowy regiment rycerzy, zapraszam do komentowania.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anzalf »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=34884

Zapraszam do komentowania.

Dziękuję i pozdrawiam!
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

Post autor: Geralt »

Obrazek

Obrazek

No to na pierwszy ogień idzie mój kapitan jest to 8 figurka pomalowana do fantasy. Proszę o komentowanie
dzikki' pisze:Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]
mistrz :D

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Figurka pomalowana trochę jak ekspresjonistyczny ,,Krzyk" Muncha. Jeżeli chodzi o malowanie metali to proponuje zwiększyć ilość warstw i później doprawiać detale.
Obrazek

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

Dzięki, z metalami na białym podkładzie jest kupa roboty.Na zdjęciu w tej rozdzielczości zobaczyłem mnóstwo niedopracowań które na żywo są po prostu niewidoczne np. Bufon nad lewym butem na figurce wygląda genialnie a na zdjęciu jakbym malował go po omacku używając wałka malarskiego
dzikki' pisze:Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Ja bym też całego pokrył czarnym washem (kiedyś Badab black teraz Nuln oil)

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

Wszystkie metaliki są pokryte tylko jakoś zdjęcie to usunęło, (reszta kolorów jest ok). Badab black na golden yellow wygląda jakby zrobił wyprawę wgłąb konia uznając że wejście tylne byłoby bardzie odpowiednie, co do washowania niebieskiego czekam na dopływ kasy aby móc go sobie kupić

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Staraj się nie mieszać farb na figurce, szczególnie niebieskiego z żółtym, bo na płaszczu wyszedł pasek zielonego.

Pozdro Cz.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Geralt
Wałkarz

dzięki, nie zauważyłem go wcześniej ale już poprawiłem

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Ja bym jeszcze brodę pomalował na inny kolor niż ubranie 8)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

A ja będe niemiły (no offence, po prostu chce pomóc)

Jest słabo, choć jak na początki to nic nadzwyczajnego. Kolory nałożone grubo, a wspomniałeś że to biały podkład- skandal!
Musisz dużo mocneij rozcieńczać farbkę, zaręczam, że wyjdzie ładniej. Na to wash, poprawki i jesteś krok milowy dalej.
Skóra to nic trudnego! wystarcza wash z ogryn flesha wprost na podkład i na stół wystarczy jak najbardziej.
Niebieskie aplikacje wychodzą za linie-kwestia ćwiczeń.
Srebrne barwy nigdy nie kryją na białym (no chyba że metalizer) - po prostu najpierw nałóż na te elementy chaos black :mrgreen:

Wybieraj łatwiejsze i mniej ważne modele do ćwiczeń!

pozdrawiam
jasiu

(mam nadzieję że pomogłem trochę, pochwal się postępami za jakiś czas :wink: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Niestety, ale słabo to wyszło. Moim zdaniem do zmycia i powtórnego malowania. Kolorystycznnie - koszmar. Farba źle, niechlujnie nałożona. Trenować radzę na corowej piechocie. Szkoda fajnych modeli. Zrób test. Jedna figurka spokładowana białym, druga czarnym. Zobacz, na którym się lepiej maluje.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Jak to finecast to lipa troche :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

JochnyWalker pisze:Jak to finecast to lipa troche :/
Finecast też da radę zmyć. Był gdzieś na forum taki temat.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

no i pamiętaj aby uczyć się malować na metalach - łatwiej farbkę zmyć i malować ponownie.
rada - podkład nakładaj bardzo cienką warstwą, ja nakładam czarny matt bo po prostu przyzwyczaiłem się do niego (łatwiej jest mi również zrobić cienie na czarnym podkładzie (nakładam rozwodniony akryl - do kupienia w każdym sklepie artystycznym w dużej tubie), jeżeli będziesz nakładał grube warstwy farby to szczegóły figurki będą niewyraźne i trudne do malowania kolejnymi warstwami. poszczególne kolory lepiej jest nakładać również cienkimi warstwami z tego samego powodu, łatwiej wtedy udaje się zrobić przejścia w jaśniejsze kolory i po nałożeniu kilku warstw farby szczegóły nadal pozostają wyraźne.
podstawowa sprawa to nie zrażać się, każdy z nas kiedyś zaczynał swoją przygodę z malowaniem figurek i również nie wszystko wychodziło - niestety tak pomalowana figurka jak ją przedstawiłeś traci na wartości nie tylko finansowo ale i estetycznie, kwalifikuje się w całości do zmycia. próbuj dalej.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2012, o 20:59 przez rob, łącznie zmieniany 1 raz.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Siena pisze: Finecast też da radę zmyć. Był gdzieś na forum taki temat.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 72&start=0
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

ODPOWIEDZ