CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Furion pisze:
Szczególnie, że większość przeciwników będzie miała średnio 4 DD i 3 DS. Dwie tury magii i scrolli nie ma.
Ten post zawiera blad merytoryczny.
A twój ortograficzny i co z tego? Gdybyś tyle energii włożył w ulepszanie CSa ile wkładasz w odpieranie ataków, to nie miałaby miejsca ta dyskusja.
Uwazam Drakenhoff Banner za nieprzegięty (nie pisze "slaby" co by nie zostac ukamionowanym Wink ). Zwrocilem na niego uwage dopiero przy ktorymstam wertowaniu AB.
Już gdzieś na tym forum przeczytałem ten tekst - raczej nie jesteś jego autorem, a chyba Bless z tego co pamiętam ^^
Nie podpierałbym się tym argumentem.

Rzecz w tym, że CS, który tak usilnie lansujesz nie jest dobry. Normalka, że armie nie są i nie będą równe, ale samo cięcie slotów nie pomaga. Dziur jest pełno i zamiast je łatać, może lepiej zmienić te sławne "założenia" co? ^^

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Od zwykłych rozpisek jest inny dział, raz już pisałem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Furion:
Nie widzę błędu merytorycznego. Możesz mi go wskazać? Jakby co wyjaśnię Ci to, czego nie zrozumiałeś :)

Jeśli zaś chodzi o resztę Twojej wypowiedzi to nie odpowiada w żaden sposób na to co napisałem :P
Tak jak napisał Izo, zasłaniasz się paroma rzeczami tak naprawdę nie rozwiązując problemów przedstawianych przez wypowiadające się osoby.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Furion pisze:HERO:
-Lordowie: Jeżeli Lord zdecyduje się wykupić mount, który ma US4 lub więcej zajmuje slot rare. Oprócz tego slot Rare zjmują: Anvill of Doom, Cacet of Souls, War Altar, które zawsze zajmują rare. Lordowie o 5+ Wounds i US>2 zajmują slot Rare
Dwarf Lord na tarczy ma US 3 i zgodne z CS'em zżera slot rare. Taki był zamysł czy to zwykłe przeoczenie?
Chyba, że okoliczności "5+ Wounds" i "US>2" muszą wystąpić naraz, by lord zajmował również rare?
Swoją drogą - występuje w przyrodzie bohater z 5 Woundami i US 1 lub 2? Wampir?
Pozdrawiam
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Duze demony

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Danrakh pisze:
Furion pisze:HERO:
-Lordowie: Jeżeli Lord zdecyduje się wykupić mount, który ma US4 lub więcej zajmuje slot rare. Oprócz tego slot Rare zjmują: Anvill of Doom, Cacet of Souls, War Altar, które zawsze zajmują rare. Lordowie o 5+ Wounds i US>2 zajmują slot Rare
Dwarf Lord na tarczy ma US 3 i zgodne z CS'em zżera slot rare. Taki był zamysł czy to zwykłe przeoczenie?
Chyba, że okoliczności "5+ Wounds" i "US>2" muszą wystąpić naraz, by lord zajmował również rare?
Swoją drogą - występuje w przyrodzie bohater z 5 Woundami i US 1 lub 2? Wampir?
Pozdrawiam
mumia ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Dopiero po dopakowaniu Scorpion Armour, więc się nie liczy ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

zmienilem zapis lordow

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Izo pisze: Rzecz w tym, że CS, który tak usilnie lansujesz nie jest dobry. Normalka, że armie nie są i nie będą równe, ale samo cięcie slotów nie pomaga. Dziur jest pełno i zamiast je łatać, może lepiej zmienić te sławne "założenia" co? ^^
rozwin prosze mysl odnosnie zmiany zalozen, bo nie rozumiem.

pisales, ze CS nie obcina wampirow - 700pts na herosow w armii, ktora sie na nich opiera to moim zdaniem przeyciecie... podobnie demony.
Przykro mi, ale wiecej sie zrobic nie da - chyba, ze dysponujesz jakims gietym pomyslem, z przyjemnoscia wyslucham ;-)

pozdrawaim
Furion

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Niestety jedyny lepszy pomysl opiera sie juz na banowaniu magicznych przedmiotow a tego chyba chciano uniknac. Wtedy tniemy Drakenhoffa, Book of Hoeth, Staff of Change i pare innych wynalazkow, ktore bardzo zaginaja balans. Mysle ze jednak da sie bez tego obejsc. Wampiry z 9 koscmi i niezbyt pancernym lordem sa jednak latwiejsze do skruszenia niz wampiry z 15 kostkami magii i pancernym lordem. Jak ktos nie widzi roznicy to trudno. W sumie bez tego CSa mozna zlozyc wampiry z 16 kostkami magii i Drakenhof Bannerem. Mowienie ze ten CS nie tnie wampirow to totalna herezja.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Dodałem FAQ.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Tylko zastanawia mnie to po co obejmowac CS takie armie jak DE czy Ogry? One i tak są juz słabe a z CS to totalnie Cięzko jest grac nimi.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

po to zeby chaosniccy gracze nie marudzili ze De moga miec full herosow i smoka..... a ogrzy bochaterowie nie sa wcalezli wiec i to bylbyby nie fair.
Jak wszyscy to wszyscy.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

GarG pisze:Tylko zastanawia mnie to po co obejmowac CS takie armie jak DE czy Ogry? One i tak są juz słabe a z CS to totalnie Cięzko jest grac nimi.
obcinac?

to, ze niw wystawisz 2 RBT za 200 pts, to nie znaczy ze grasz na 200 pts mniej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

obcinac?

to, ze niw wystawisz 2 RBT za 200 pts, to nie znaczy ze grasz na 200 pts mniej.
Tak ale zauważ ze inne mają co za to wstawić jednak DE nie bardzo co ma... Chaosem wstawisz jeźdźców, lizakamami kroxy czy cos innego a co ma wstawic DE? Dac 20 mengieli? a moze zrobic 15 coldów którzy przez poł gdy bedą roszuac się przez 3,5 cala?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Śmiem twierdzić, że zrobienie armii DE bez plewnych unitów na tego CSa nie jest niewykonalne.
Ba, zrobiłem nawet jedną z 3 specialami i 1 slotem rare wykorzystanym!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To co nią ugrałeś? Jaka była jej skuteczność? Zrobić rozpiske zgodną ze standardami CS to pół biedy, ale żeby nią coś ugrać :> co w przypadku DE robi się już pod górę :( Zapewne dlatego, że jestem początkującym graczem. Tylko, że grając teraz bez CS już jest ciężko grać z innymi armiami.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Trikk Gram DE 4 lata, doskonale zam jej słabe i mocne strony i uwierz mi z z tym CS-em Nie zrobisz rozpiski która by mogła cos konkretnego ugrac przeciwko innym nawet okrojonym armią. Niestety prawda jest taka ze DE mozna oprzec na 1 rzeczy jak ona nie wypali to lipa wszysko sie sypie. NIe da sie zrobic uniwersalnej armi walczącej strzelającej i magującej. Bo w DE masz 4 jednostki które są dobre?

Granie tą Armią juz jest wielką sztuką i by nią wygrywac.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

@GarG: bedziesz na Masterze Blasterze? Jesli tak, to rzucam Ci challenge - bede gral proxowana armia DE, bo ZAWSZE gram orkami. Ja zrobie rozpiske CS, a Ty zastosujesz to co zwykle wystawiasz w DE. Kto wygra, dostaje od drugiego 0,5l wodki. Wchodzisz w to?

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To może inaczej Ty barbara graj DE a on kimś innym i zobacz jak to jest grać DE. DE vs DE jaki to ma sens. I co pokażesz mu że CS DE silnejsze są od DE bez CS? pokaż siłe DE CS przeciwko innym armiom. Chodzi o jej skuteczność z CS przeciw innym, a nie przeciw samym sobie.
Obrazek

Zablokowany