Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Piesy zostają? No nieeeeee, a gdzież te słynne psie odginaczko/zasłaniaczki? 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
W batalionie jest 10 psów, a 2x5 w pełni wystarcza. Ponieważ napisałem o dwóch batalionach, to jedna dycha się kurzy. 

Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Pytania drobne co do oczka:
Czy jeśli oczko posiada mag czincza , to nadal ma swoje +1 do casta?
Lepiej brać go na 4lvl magu czincza na dysku, czy jakimś małym typu death?
Nie można używać czarów, które leczą/tworzą jednostki, ale czy jeśli w atrybucie lora jest leczenie 1 wounda, to może być użyte?
Czy jeśli oczko posiada mag czincza , to nadal ma swoje +1 do casta?
Lepiej brać go na 4lvl magu czincza na dysku, czy jakimś małym typu death?
Nie można używać czarów, które leczą/tworzą jednostki, ale czy jeśli w atrybucie lora jest leczenie 1 wounda, to może być użyte?
1. Tak
2. Zależy. Ja lubię mieć na dużym magu z powodu większej premii do casta i tego, ze nie zawsze ma się na nim dobre czary, ale z drugiej strony fajnie jest móc puścić bramkę i zaklęcia przeciwnika w jednej turze, co przemawia za okiem na małym magu.
3. Nie jestem pewien. Powiedziałbym, że zaklęcia używasz wtedy normalnie, ale atrybut nie działa.
2. Zależy. Ja lubię mieć na dużym magu z powodu większej premii do casta i tego, ze nie zawsze ma się na nim dobre czary, ale z drugiej strony fajnie jest móc puścić bramkę i zaklęcia przeciwnika w jednej turze, co przemawia za okiem na małym magu.
3. Nie jestem pewien. Powiedziałbym, że zaklęcia używasz wtedy normalnie, ale atrybut nie działa.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
No i to właśnie napisał duży mag ma swoje a małym kradniesz czary przeciwnika.crovaxus pisze:Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
Jest tak, ale plus do casta wynika z marku czincza na magu.crovaxus pisze:Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
Ktoś więcej wypowie się o atrybutach?
Nekromanter pierwszy

Necromanter pisze:No i to właśnie napisał duży mag ma swoje a małym kradniesz czary przeciwnika.crovaxus pisze:Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
cholercia masz rację. trochę kontekst inny wyczytałem z tego posta

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
@ Fumijako
Pamiętaj, ze bonus nie wynika z używania lora, tylko marka, co oznacza, że nie ważne jakiego loru używasz magiem z markiem tzeentcha masz +1 do casta, a z kolei jeśli używasz oka magiem np undivided na zaklęciach maga tzeentcha to nie korzystasz z jego bonusu, ponieważ nie jest on częścią zaklęcia.
@ crovaxus
Czytanie ze zrozumieniem
Pamiętaj, ze bonus nie wynika z używania lora, tylko marka, co oznacza, że nie ważne jakiego loru używasz magiem z markiem tzeentcha masz +1 do casta, a z kolei jeśli używasz oka magiem np undivided na zaklęciach maga tzeentcha to nie korzystasz z jego bonusu, ponieważ nie jest on częścią zaklęcia.

@ crovaxus
Czytanie ze zrozumieniem

- Infernal Puppet
- Masakrator
Jest o tym w FAQ-u przecieżNie można używać czarów, które leczą/tworzą jednostki, ale czy jeśli w atrybucie lora jest leczenie 1 wounda, to może być użyte?

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- Kedziorson
- Masakrator
siema, kminie właśnie nad combem shadow+nurgle i mam takie oto pytanie:
czy będzie działać w tej kolejności : rzut z nurglowca tego RIPa co obniża T i S co turę, a później dopiero shadow 3 lub 4ty czar?
chcę zaskoczyć pewnego kolegę
bo jeszcze jakie są porządne comba?
widzę tylko obniżenie I z shadowa i rzucanie testów I i Asv. z nurgla...
lub jak się uda mocna T obniżyć tym potworkom latającym lub większym gulom można je karcić 3d6 s1 ale to zależy
może proste pytania ale dawno nie grałem na magii innej niż tęczy.
od czego ogólnie zaczynacie eliminacje w VC?
rozpiska mniej więcej taka:
Gieniu necros, bsb, necros mały, mortis, 40 guli, 8 dużych guli, 2X4 lataczki, zombiaki X2, jakieś baty i hosty,
już widzę że hosty mnie skarcą bo mam mało mag. ataków. a właśnie B. of eternal flame daje mag. ataki ?
czy będzie działać w tej kolejności : rzut z nurglowca tego RIPa co obniża T i S co turę, a później dopiero shadow 3 lub 4ty czar?
chcę zaskoczyć pewnego kolegę

bo jeszcze jakie są porządne comba?
widzę tylko obniżenie I z shadowa i rzucanie testów I i Asv. z nurgla...
lub jak się uda mocna T obniżyć tym potworkom latającym lub większym gulom można je karcić 3d6 s1 ale to zależy

może proste pytania ale dawno nie grałem na magii innej niż tęczy.
od czego ogólnie zaczynacie eliminacje w VC?
rozpiska mniej więcej taka:
Gieniu necros, bsb, necros mały, mortis, 40 guli, 8 dużych guli, 2X4 lataczki, zombiaki X2, jakieś baty i hosty,
już widzę że hosty mnie skarcą bo mam mało mag. ataków. a właśnie B. of eternal flame daje mag. ataki ?
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Nie wiem gdzie, więc tutaj zapytam, Jak myślicie, czy wojaki z halabardami od imperialnych przejdą?? Jak by było z wielkością?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Nein, nein, NEIN!!
Są brzydcy, mali, chudzi jak szkapy TK i jeszcze raz brzydcy. Podsumowując: nie bluźnij. 

- sorinmarkov
- Chuck Norris
Chodzi mi tylko o ostrza
Nie o halabardników jako wojaków
Osobiście uważąm że taka 15-20 khorna z halabkami raczej powinna się spłacić.

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
W takim razie zamień tą część mojej wypowiedzi:
na coś takiego:
Są brzydcy, mali, chudzi jak szkapy TK i jeszcze raz brzydcy
na coś takiego:
Są brzydkie, małe i jeszcze raz brzydkie
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Zamieniłem, sprawdziłem i twierdzę, że są brzydkie, małe i brzydkie, a do tego małe i brzydkie. W ogóle, nasze ludziki są tak jakby...większe i potężniejsze niż "normalne" ludziki. Jestem bardzo zadowolony z tego, że corowa jednostka wygląda jak napakowany umagicznieniami generał imperialny 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Siema. Macie jakieś propozycje na 2400 jak WoChem można zdejmować strzelanie/górkę?
Wystawiam marudy konne, ale one spadną od byle głupich łuków WE/DF/IMP/DE/HE a problem zostaje. Jak sobie radzicie?
PS. Ważne pytanie. Miałby ktoś pożyczyć na DMŚ 20 Chosenów? Dobrze wynagrodzę.
Wystawiam marudy konne, ale one spadną od byle głupich łuków WE/DF/IMP/DE/HE a problem zostaje. Jak sobie radzicie?
PS. Ważne pytanie. Miałby ktoś pożyczyć na DMŚ 20 Chosenów? Dobrze wynagrodzę.