Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: sorinmarkov »

Piesy zostają? No nieeeeee, a gdzież te słynne psie odginaczko/zasłaniaczki? :lol2:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

W batalionie jest 10 psów, a 2x5 w pełni wystarcza. Ponieważ napisałem o dwóch batalionach, to jedna dycha się kurzy. :)
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Pytania drobne co do oczka:
Czy jeśli oczko posiada mag czincza , to nadal ma swoje +1 do casta?
Lepiej brać go na 4lvl magu czincza na dysku, czy jakimś małym typu death?
Nie można używać czarów, które leczą/tworzą jednostki, ale czy jeśli w atrybucie lora jest leczenie 1 wounda, to może być użyte?

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

1. Tak
2. Zależy. Ja lubię mieć na dużym magu z powodu większej premii do casta i tego, ze nie zawsze ma się na nim dobre czary, ale z drugiej strony fajnie jest móc puścić bramkę i zaklęcia przeciwnika w jednej turze, co przemawia za okiem na małym magu.
3. Nie jestem pewien. Powiedziałbym, że zaklęcia używasz wtedy normalnie, ale atrybut nie działa.
Wieszkto pisze:
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

crovaxus pisze:Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
No i to właśnie napisał duży mag ma swoje a małym kradniesz czary przeciwnika.

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

crovaxus pisze:Shadar a czy czasem oczko nie działa w sposób taki iz uzywasz WSZYSTKICH czarów przeciwnika ale wtedy swoich nie możesz?? chyba sie troche pomyliłeś.
Jest tak, ale plus do casta wynika z marku czincza na magu.
Ktoś więcej wypowie się o atrybutach?

Nekromanter pierwszy :evil:

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Necromanter pisze:
No i to właśnie napisał duży mag ma swoje a małym kradniesz czary przeciwnika.

cholercia masz rację. trochę kontekst inny wyczytałem z tego posta :oops:
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

@ Fumijako
Pamiętaj, ze bonus nie wynika z używania lora, tylko marka, co oznacza, że nie ważne jakiego loru używasz magiem z markiem tzeentcha masz +1 do casta, a z kolei jeśli używasz oka magiem np undivided na zaklęciach maga tzeentcha to nie korzystasz z jego bonusu, ponieważ nie jest on częścią zaklęcia. :wink:
@ crovaxus
Czytanie ze zrozumieniem :mrgreen:
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie można używać czarów, które leczą/tworzą jednostki, ale czy jeśli w atrybucie lora jest leczenie 1 wounda, to może być użyte?
Jest o tym w FAQ-u przecież :P . Atrybut działa, bo nie jest część zaklęcia sensu stricte. Czyli każdy czar z lore of life ( poza regrownth, co zresztą też jest tam wspomniane ) można podkradać i rzucać, lecząc sobie lub komuś w pobliżu rany.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

siema, kminie właśnie nad combem shadow+nurgle i mam takie oto pytanie:
czy będzie działać w tej kolejności : rzut z nurglowca tego RIPa co obniża T i S co turę, a później dopiero shadow 3 lub 4ty czar?
chcę zaskoczyć pewnego kolegę ;)

bo jeszcze jakie są porządne comba?
widzę tylko obniżenie I z shadowa i rzucanie testów I i Asv. z nurgla...
lub jak się uda mocna T obniżyć tym potworkom latającym lub większym gulom można je karcić 3d6 s1 ale to zależy :D

może proste pytania ale dawno nie grałem na magii innej niż tęczy.

od czego ogólnie zaczynacie eliminacje w VC?
rozpiska mniej więcej taka:
Gieniu necros, bsb, necros mały, mortis, 40 guli, 8 dużych guli, 2X4 lataczki, zombiaki X2, jakieś baty i hosty,
już widzę że hosty mnie skarcą bo mam mało mag. ataków. a właśnie B. of eternal flame daje mag. ataki ?

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Leperem koncz, nigdy zaczynaj (shadow obniza max do 1, leper nie ma tego ograniczenia), te komba ktore opisales daja rade.
W tej rozpie VC zaczalbym eliminacje bohaterow od Gienia , pozniej necros a na koncu BSB, z oddzialow najpierw Mortis Engine.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Co do sztandaru - ten za 10 pkt z RB nie daje magicznych, tylko flamingi.
Obrazek

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Nie wiem gdzie, więc tutaj zapytam, Jak myślicie, czy wojaki z halabardami od imperialnych przejdą?? Jak by było z wielkością?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Nein, nein, NEIN!! :evil: Są brzydcy, mali, chudzi jak szkapy TK i jeszcze raz brzydcy. Podsumowując: nie bluźnij. :wink:
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Chodzi mi tylko o ostrza ;) Nie o halabardników jako wojaków :) Osobiście uważąm że taka 15-20 khorna z halabkami raczej powinna się spłacić.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

W takim razie zamień tą część mojej wypowiedzi:
Są brzydcy, mali, chudzi jak szkapy TK i jeszcze raz brzydcy

na coś takiego:
Są brzydkie, małe i jeszcze raz brzydkie
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Zamieniłem, sprawdziłem i twierdzę, że są brzydkie, małe i brzydkie, a do tego małe i brzydkie. W ogóle, nasze ludziki są tak jakby...większe i potężniejsze niż "normalne" ludziki. Jestem bardzo zadowolony z tego, że corowa jednostka wygląda jak napakowany umagicznieniami generał imperialny :mrgreen:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Siema. Macie jakieś propozycje na 2400 jak WoChem można zdejmować strzelanie/górkę?
Wystawiam marudy konne, ale one spadną od byle głupich łuków WE/DF/IMP/DE/HE a problem zostaje. Jak sobie radzicie?

PS. Ważne pytanie. Miałby ktoś pożyczyć na DMŚ 20 Chosenów? Dobrze wynagrodzę.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Na maszyny bierz marudy z flajlami, na obecnym meta tylko kilka armii ma BS-owe strzelanie.
Na BS-owe strzelanie fasty chowaj, bo szkoda punktow, zas strzelcow kasuj magia i ryckami.
Obrazek

ODPOWIEDZ