Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
sYsek
Kretozord

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: sYsek »

corowe strzelanie olewam zazwyczaj. zanim wejde do kombatu to max4 modele ;P helenka + magia wystarczy, grając na heaven +2x tzeentch nie mam problemow z pociskami ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

sorinmarkov pisze:Chodzi mi tylko o ostrza ;) Nie o halabardników jako wojaków :) Osobiście uważąm że taka 15-20 khorna z halabkami raczej powinna się spłacić.
W takim razie możesz rozważyć halabardy od demigryfów. Są większe od "normalnych" imperialnych halabard.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

ludzie. nie możecie pogadać z odlewnikami by wam odlał rękę z halabardą od knightów??
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

1. Nie lubię żywicy
2. Nie znam żadnego odlewnika (po secundo, jakbym chciał to bym sobie sam odlał 8) )
3. Takie bitsy jak wspomniane wyżej prawdopodobnie są tańsze
4. Najważniejsze, chciałem konwersję, coś innego niż stare dobre lance rycerskie albo oryginalne halabki od GW.

A z tymi demigryfami to dobry pomysł. Ogólnie, podoba mi się też kształt ostrzy moskiewskich berdyszów, jak miałbym robić, jaki materiał polecacie?? Stare karty do automatów telefonicznych? Te chipowe, to jakiś plastik, około milimetr, może półtora grubości.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Powiecie mi jak działa pandemonium w 8ed?
Czy warto wystawiać czarodzieja tzeentcha czy lepiej wygrać inny lore?
Planuje duży mag, mały tzeentcha z okiem i BSB do bicia.
Co polecacie na dużym?

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Do tej pory grałem na dużym Tzeentchu na dysku. Sprawował się świetnie.

Pandemonium działa tak jak w booku to pisze. Nie ma liderki generalskiej i RiP.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

czyli rozumiem że działa jak book of horek tylko odwrotnie?
na każdym dublecie jest nieudany czar... ale czy to nie jest bez sensu skoro na początku nowej fazy magii przeciwnik to zdispeluje i tyle?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Zawsze mniej kostek jakimi będzie czarował. A jak nie zdispeluje to bedzie miał ciekawą fazę (magii :wink: ).
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

mi w niedzielę w olsztynie pomógł zdjąć wood elfowego maga na miscaście. jest to drugi najlepszy czar dla mnie z czincza po infernalu ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Po 1 wrzucone Pandeomonium to są - 2 kości w fazie magi przeciwnika a jak jeszcze rzuci 2 lub 3 to jest śmiesznie :twisted:
Po 2 gracze często zapominają o Pandemonium i ciskają czary normalnie a tu nagle wchodzi czar a ty mówisz rzuć sobie na Misscasta :mrgreen: :twisted: potem puppecik i KABOOOM :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

właśnie o tym ostatnim mówię ;];];]

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

nieudane rzucenie czaru = misscast?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

pandemonium daje to iż na jakimkolwiek dublecie koleś ma automatyczny efekt miscasta.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

pytanie zupelnie z innej beczki. co jest w zestawach warriorow w ktorych sa 3 figurki? koleha potrzebuje ich do dioram i sie zastanawiam czy sa w niej wszystkie kombinacje mozliwe dla warriora jak w duzym pudle czy tylko jakas jedna bron, jedna tarcza, jedna glowa, plecy i przod. kupowal ktos??

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Chodzi o pudełko z serii "dry fit"?
tam nie ma żadnych opcji sklejenia, są plecy, przód razem z glową i tarczą + ręka z bronią. odlew jakości skull passa.

Obrazek
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

mam maga z x lorem i znam 4 czary. mam maga z 3 okiem czincza i znam z czary maga przeciwnika z loru x. czy jesli czary sie powtarzaja (na moim magu i magu z okiem) to moge je castowac 2 razy?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Nie mogą się powtórzyć, masz albo swoje czary albo wrażego maga.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Eldritch nie zrozumiałeś. On pyta o sytuację, w której na małym magu ma oko i mark tzeentcha, a na dużym jakiś inny lore, np: death. No i mały mag kradnie przeciwnikowi czary i to też z deatha. A pytanie jest o to, czy w tej sytuacji zarówno mały jak i duży mag mogą rzucić słońce.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

moim zdaniem może rzucić dwa razy.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Fakt, nie do końca jasno to napisano. Nie znam zapisu, który uniemożliwiałby rzucić raz własne słońce z maga A, a później podjumane wrogowi słońce z maga B.
Obrazek

ODPOWIEDZ