Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Amiro09
Plewa

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Amiro09 »

SM lubie bo moze nie mają duzej przezywalnosci ale mają fajny klimat wojowników filozofów ^^. Poza tym sprawdzają się na mięso :) Co do nobla mialem nadzieje ze jednak jest jakies sensowne jego złozenie by sie nadawal do cc i siekal ale chyba trzeba poczekac az armia urosnie do ponad 2k by lorda wystawic ^^ W fb gram od niedawna -jestem wychowany na 40tce.
P.S. Po przemysleniach to faktycznie chorązy plus BoS az taki slaby nie jest ^^
Możecie przy okazji skomentowac moją rozpę na bretkę (moj przeciwnik nie ma trebusza a damselki bierze tylko by rozpraszac mi magię)
H.Q.
1 mag 2lvl (metal) + Seerstaff 165p

1mag 2lvl (metal) Jewel of the Dusk 150p
: Magowie mają niszczyć bretońskie klocki palącą zagładą a seerstaff ma mi zapewnić ze będę miał czar plaga rdzy.

Troops
1 10 Archers 110p

1 10 Archers 110p
:cóż wypełniam obowiązkowy slot i mam nadzieje ze coś może zdejmą dzięki pladze rdzy- ewentualnie będą strzelać do wieśniaków by mnie nie wystrzelali ^^.

Elite
1 15 SM (a co fajni są ^^) z muzykiem i bannerem (BoS) 275p

1 10 WL muzyk i chorązy 168p

1 5 DP z muzykiem i chorążym( nie wiem jaki banner im dac- waham się miedzy ellyrianskim a tym co daje przebicie pancerza -choc kosztuje nie mało) 180+Banner
:SM i WL siekają rycerzy a caledory wjeżdżają na flankę

Rare:
2X Bolec 200p

:Wesoło strzelają do bretończyków korzystając z plagi rdzy :)

Całość jakieś jakies 1400p (licząc wybór bannera dla DP
Generalnie plan jest taki- ustawiam sie w lini: w srodku 2 bolce po prawej i lewej po jednym odziale archerów (w każdym po magu- jak bedzie mistkast to utrata paru łuków nie zaboli ^^) dalej po prawej WL i DP gotowe do oflankowania. Po lewej SM

SM łuki+mage B B Łuki=mage WL DP
Byc moze zabiore BoSa SM i faktycznie dam go noblowi- ma to faktycznie kilka zalet :)
Przy uwagach prosze pamietac ze chwilowo to co tu wystawiam jest prawie wszystkim co mam (mam jeszcze princa na gryfie ale za male punkty dla niego,nobla, 3go maga kilku spearmenów,LSG, rydwan i ellyrianów.

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

na DP dobry jest baner dający +1 do ruchu albo ellyrion, ewentualnie +do LD

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ewentualnie dobry jest jeszcze brak banneru :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

na brete to DP sa slabi, SM tez za mala sile maja najlepiej sprawdzaja sie WL, ale rozumiem ze ich nie masz...
bolce.. hmm na brete to moze i cos zrobia...
jedyne co moze ci wygrac bitwe to ten metal, tylko na co ci ta plaga?? ty masz ciskac 2x zerowke na ture a nie jakies plewne czary
Obrazek
Highborn Elves Only!

Amiro09
Plewa

plaga bedzie sluzyc bolcą, DP i SM by bretka nie miala tak dobrego sv :) Poza tym przeciwnik bedzie mial ciezszy wybór co rozproszyc- cos co mu pozabija rycerzyków czy coś co mu ich trwale osłabi- a jak wiadomo dylematy sprzyjają błędom^^ A co powiecie by własnie DP dac ten banner z przebiciem pancerza -bretce zostanie sv tylko 5+ (ewentualnie pomniejszony o rdze).

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ten sztandar kosztuje 45pkt o 20 za duzo, nawet majac ten sztandar 6DP zabija ok 4 rucerzy w szarzy potem stoicie a ty giniesz powoli, DP nie sa na ciezkie rzeczy oni b dobrze rozprawiaja sie z smieciami i T3 bez duzego sv - DP powinni ganiac z wiesniakami. Rycerzy radzilbym najpierw zredukowac z magii a potem postaraj sie dobic piechota ;)

swojemu przeciwnikowi dajesz wybor pomiedzy strata D6/2D6 rycerzy albo pogorszenie sv o 1, naprawde wybor nie jest trudny co rozpraszac ;) zgodzisz sie chyba ze mna ze 2x zerowka na ture jest lepsza od tej plagi...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Amiro09
Plewa

Pytanie z innej beczki- Gryf ma tratowanie?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Noo jest to Monster, więc ma :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Tratowanie to Stomp czy Thunderstomp ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

co za różnica, ważne że gryf to ma :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Stomp - Deptanie, Thunderstomp - Tratowanie
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Semi pisze:prawda taka ze elficcy herosi mocno srednio nadaja sie do walki...
Tu się nie zgodzę :wink: BSB kowboj idealnie nadaje się do walki, generalnie kowboje HE to super opcja (mogą być na orłach). Mi osobiście BSB z BoS nie leży, wolę inne złożenia, ale już kilka razy mój BSB przepędził lub zblokował klocuszek 20+ chłopa, więc ciężko nie nazwać go walecznym :mrgreen:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

no właśnie, to jest problem herosów HE, że jedyne co możemy im zapewnić to super przeżywalność, a mieczyki to dostają najtańsze jak się da. Żaden HE hero nie ma wygaru w CC, jedynie save na 2+ z rerollem i jakiś ward.
Za ok 150-200 pkt to taki koleś wcale dużo nie robi.

Ja się mogę pochwalić, że moich 5 DP przepychało klocki po 30-35 typa, ale czy to świadczy o tym, że są mega super?
Obrazek

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Ja jak gram co zdarza się niezwykle rzadko ( niestety) to wystawiam bsb na koniu z hełme i dwurakiem i sprawdza się całkiem nieźle. Do tego czasem ward albo magiczne ataki. Ma on kilka zadań albo łapie coś denerwującego, albo chroni bok WL. Nie rzadko zdarzyło się ubić wrogiego herosa. Dlatego uważam ,że pancerny heros zawsze się do czegoś przyda.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Pisze sie "wcale"
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Andrzej pisze:Pisze sie "wcale"
Dzięki. "Pisze się" ;-)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Nie mam na tym kompie polskich znakow 8)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

To nie możesz sobie doinstalować polskiej klawiatury? 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Coś mnie ominęło jak nie zaglądałem tu z miesiąc nagle noble he nie nadają sie do walki? dziwne zawsze miałem kowbojów i byli spoko. heros na orle/kucu z hofem słomką i gem of curage nie nadaje sie do walki? wystawiałem nawet kowboja ze star lancą i loekiem ten akurat był jedno strzałowcem ale walczył...

Edit: Andrzej zmieniłeś już armie?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

A po cholerę mam to robić w uczelnianej bibliotece?

Obrazek

Sesja, nie miałem czasu malować lizaków

Zablokowany