8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: 8 edycja- pytania
od ilu modeli monster infantry daje look out sir?
1. Aby zrobić overruna w po danej walce musisz w tej rundzie do tej konkretnej walki wszarżować. Natomiast Overrun jest specjalnym przypadkiem pościgu. Tym samym po overunie jak wytniesz wszystkich przysługuje Ci reform i tyle. RB 58 Overrun + RB 53 wipeout
2. Nie może bo jego podstawka jest niekompatybilna z modelami r'n'f w regimencie. No chyba że "kompatybilna"=wielokrotność podstawki r'n'f , ale z opisu wynika że nie. RB 100 ostatnie zdanie Make Way!
2. Nie może bo jego podstawka jest niekompatybilna z modelami r'n'f w regimencie. No chyba że "kompatybilna"=wielokrotność podstawki r'n'f , ale z opisu wynika że nie. RB 100 ostatnie zdanie Make Way!
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, o 21:00 przez katerek, łącznie zmieniany 2 razy.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
podstawka dzwonu to 60x100 czyli 5x3 klanbraci czyli jest kompatybilna chyba
Kompatybilna podstawka to taka sama albo będąca wielokrotnością. Ale dzwon i furmanka nie mogą robić Make way!
Overrun: w kolejnych rundach można robić kolejne overruny/pościgi, ale w jednej fazie walki, w sytuacji kiedy walczy się więcej niż raz, ovverrun/pogoń można zrobić tylko jeden raz, czyli po pierwszej walce. Nawet jeśli się wygra drugą walkę, trzeba stać w miejscu.
Jedyny ruch, jaki mogą wykonać w jednostce, to przejście na przód przy reformie.Q. What types of movement within their own unit can the Screaming
Bell/Plague Furnace execute during a game? For example, can it
move within the ranks to reach a fighting position? (p43 & p48)
A. When the unit reforms, the Bell/Furnace is immediately
moved to the centre of the front rank. If this is impossible (it is
engaged in combat and in base contact with an enemy model,
for example) then the unit may not reform.
Overrun: w kolejnych rundach można robić kolejne overruny/pościgi, ale w jednej fazie walki, w sytuacji kiedy walczy się więcej niż raz, ovverrun/pogoń można zrobić tylko jeden raz, czyli po pierwszej walce. Nawet jeśli się wygra drugą walkę, trzeba stać w miejscu.
-
- Falubaz
Pytanie: Czy lord bretoński z lancą i z Sword of Swift Slaying ma w szarży ASF? Bretońska zasada -> Zawsze bicie lancą w szarży, później zamiana na inny weapon.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Jeżeli musi bić lancą to nie ma premii za magic weapon więc jak dla mnie nie ma ASF
Szarżując na oddział z terrorem nie testuje się już LD. Robi się tylko test fearu na początku fazy walki.diabloo23 pisze:Ostatnio zagrałem pierwszy raz n 8 ed. i powstało pytanie - nie znalazłem w RB informacji, czy przy szarży na oddział z terrorem także trzeba testować LD? Bo sytuacja jest jasna jeśli to oddział szarżuje, ale w przypadku odwrotnym?
na 9. RB FAQs p. 4.Jasif pisze:Czy Slann BSB z Standard of Discipline ma na przykład na potrzeby czaru Spirit Leech Ld 9 czy 10?
Q: When taking a Leadership test, sometimes you have to take it on
your unmodified leadership. What is your unmodified
leadership? (p10)
A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership
characteristic in the unit. Do not include any modifiers from
any source, for example, Strength in Numbers, Inspiring
Presence or the Doom and Darkness spell.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Pytanie, mam oddział demonów nurgle'a z heraldem dającym asl modelom w btb. Znaczy to że modele bardziej "po bokach" biją normalnie? A co z modelami na dobrej szerokości ale np. w drugim szeregu?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
małe pytanka,
1: czy w O'n'G Nettersi rzucają sieci przed impact hitami? I jeżeli tak czy to zmniejsza siłę impactów (dla przykładu powozów Khermi).
Miałem jeszcze parę pytanek, ale wyleciało mi z głowy w chwili obecnej. Jak sobie przypomnę to napiszę.
1: czy w O'n'G Nettersi rzucają sieci przed impact hitami? I jeżeli tak czy to zmniejsza siłę impactów (dla przykładu powozów Khermi).
Miałem jeszcze parę pytanek, ale wyleciało mi z głowy w chwili obecnej. Jak sobie przypomnę to napiszę.
Przed. W AB masz zapis że rzucają je "At the start of each round of close combat(...)". OnG AB p. 52 Netters!
EDIT: Jeśli sieci zostaną zarzucone na jednostkę to impact hits wchodzą z S -1.
EDIT: Jeśli sieci zostaną zarzucone na jednostkę to impact hits wchodzą z S -1.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2011, o 19:46 przez LuciusII, łącznie zmieniany 1 raz.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
oki, dzięki. A czy zmniejsza to siłę impactów rydwanów?
Drugie pytanko co do swiftstride TK.
w RB p.84 jest napisane, że War Beasts mają Swiftstride.
w podręczniku do TK p.96 opisane jest że Skeletal steed to War Beast.
lecz już jeźdźcy to cavalery.
Moje pytanie brzmi następująco: czy wszystkie kawalerie TK mają Swiftstride, czy żadna.
Pytanie wynikło z obejrzenia batrep firmy Blue Table Painting, gdyż oni używali tej zasady.
Drugie pytanko co do swiftstride TK.
Moje pytanie brzmi następująco: czy wszystkie kawalerie TK mają Swiftstride, czy żadna.
Pytanie wynikło z obejrzenia batrep firmy Blue Table Painting, gdyż oni używali tej zasady.
wszystkie kawalerie mają swiftstride, więc TK również. Akurat w tym przypadku chłopaki zagrali dobrze, ale nie ufaj za bardzo ich batrepom bo na polskie realia to oni są casualamiNeferkamin pisze: Drugie pytanko co do swiftstride TK.

Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę