Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Belaner7 »

te spiry coś słabo uderzyły w tych meneaterów. Wydaje mi się, że mogli to trzymać przez dłuższy czas. Stojąc po 6 w szeregu bijemy 25A na 4+ z rerollem, ranimy na 5+ sejv 5+. 18 trafień, 6 w, 4 rany tak na oko. Jak jest jednego mniej to już nie bije tak megamocno. W następnej jak wejdą 2 rany robi się ciekawie. A brejk to inna sprawa #-o
Nie zmienia to faktu że spiry do elity nie należą. Choć koszt powinien mówić co innego. Mówi się trudno.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

el Victor pisze:w 1 turze podszedł mi meateterami (nie wiem jak to się pisze) pod BSBka... oni mieli scouta, strzelił 5 razy snajperką z pistola i zamordował gościa na miejscu - w 1 turze....
Ten BSB jaki miał ekwipunek ?
Jeżeli miał BoS to naprawdę super pomysł dawać go do 1 szeregu :wink:

A jeżeli puszka z przerzutem Sv to nie rozumie dlaczego tak łatwo spadł/ :roll:

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Wybacz panie Temple Guardzie, ja tu z inną sprawą: gram w sobote przeciwko O&G i nie mam pojęcia co wystawić. Na 100% będzie masa goblinów i arachnok. Bitwa z kumplem, pierwsza przeciwko sobie (choć gramy obaj już po parę miesięcy-ja od września).
>Z chęcią zrobiłbym mu magiczny holocaust-arcy, BoS i jeszcze dodatkowa kość z kiejś tam arkany HE.
>Nie wiem, jaką wziąć do tego domene (cień? ogień?).
>Bolec na arachnoka, ze 2 ptaszki.
>Piątka DP coś ugra?
>Oczywiście 30. elitarnej piechoty (raczej SM, for fun).
>Złożenie reszty hierołsów: książę z VoD, AoC i dwurakiem na orzełku? BsB wtedy też na orle, 2 sejwy 2+. Czy lepiej wrzucić za to więcej oddziałów?
>Nie chce grać na defens, rozważałem smoczka, ale wtedy chyba magii aż tak nie wyeksponuje (czy też 2 magów będzie wystarczające?)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Z magii to high magic, jest tam czar który rozwiązuje problem dużych unitów goblinów :)
Bolec raczej bym odpuścił, za drogi jak na swoje możliwości, lepiej zainwestować w więcej SM.

poza tym, Twoje założenia taktyczne są mega niespójne, chaotyczne i niekonsekwentne, chyba że gracie na 4000 pkt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Andrzej pisze:Bo na przykład smok DE ma małą, co jest o wiele lepsze. W 7 można było grać na mniejszej.
Smok DE rowniez ma rydwanowa. Modele maja miec podstawki od najnowszej wersji figurki. Bedzie to dopisane w najnowszych uscisleniach.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Andrzej pisze:
el Victor pisze:w 1 turze podszedł mi meateterami (nie wiem jak to się pisze) pod BSBka... oni mieli scouta, strzelił 5 razy snajperką z pistola i zamordował gościa na miejscu - w 1 turze....
No to gratuluje myślenia. Wsadziłbyś go do oddziału 10 łuków/spearów za nimi i miałby covera -2

ta Panie - teraz to nie wiadomo w ogóle jakie są zasady z jakimiś durnymi euro-sreuro, uściśleniami i innymi bajerami... u mnie w klubie to jedną grę grasz na jednych zasadach, a następną na innych :D zależy, kto ma większe zdolności retoryki ;]

tak jak kiedyś gdzieś pisałem - całe to uściślanie psu na bude...

po chyba przedostatnim euro była taka bania (jest dalej?) że jednostki mają różne "wysokości" i tak np. piechota ma 1 a MI ma 2, czyli jak strzela nad moją piechotą to już nie zasłania i nie ma kary ? no ale skoro mówisz, że jest to będę pamiętał na przyszłość o takim wystawieniu na OK jak będę widział tych dziadów w rozpie

teraz moje pytanie z innej beczki o rydwan (nie wiem czy kiedyś już nie zadałem, ale nie pamiętam)

jak ruszamy się rydwanem ? możemy się obrócić przed ruchem w dowolną stronę i jechać ? ten obrót coś kosztuje ? jak kończymy ruch to też możemy się obrócić w dowolną stronę, jak byłby to osobny samodzielny model ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Można się obrócić bez kar do ruchu.

Kup sobie spacje, bo to już żałośnie zaczyna wyglądać.
A.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, o 11:41 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

Andrzej pisze:sieobrocicmzemy bezkardoruchu

Kup sobie spacje, bo to już żałośnie zaczyna wyglądać.
A.

to raczej klepa nr 7 byla :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Sry, trochę wypity byłem i nieogarniałem. Już edytuje :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Asassello pisze: poza tym, Twoje założenia taktyczne są mega niespójne, chaotyczne i niekonsekwentne, chyba że gracie na 4000 pkt.

Są, i takie mają być- rzadko mogę z nim grywać, a chce popróbować wszystkiego :)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

a na jaki format chcesz grac? W dalszym ciągu nie napisałes...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Matysz pisze: Są, i takie mają być- rzadko mogę z nim grywać, a chce popróbować wszystkiego :)
Ale przy grze na w miarę standardowe punkty (ok 2,5k) nie wystawisz naraz arcymaga by cisnąć w magii i smoka by cisnąc w CC. Musisz się zdecydować.
Obrazek

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Takie szybkie pytanie:

ile lukow moge miec w armii na zasadach euro?
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

45, nie licząc tych na herosach i rydwanach.
Obrazek

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Dziekuje!
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Jetstem nowy i dopiero od paru miesięcy gram elfami posiadam następujące siły: 10 strażników morskich, 10 Mistrzów Miecza Hoteha, 5 elyraniskich jeźdźców, maga 2 poziomu (Domena Życia),
Księcia na gryfie, Caradyna oraz 10 Strażników Feniksa, Lwi rydwan oraz 12 Włóczników i jedną balistę. Rozegrałem 4 bitwy (Format na 1000pkt) i na każdej dostałem mocno po tyłku. Co zrobić aby wygrywać? Gram w sobotę z Leśnymi Elfami (1000pkt) i kompletnie nie wiem jak ułożyć rozpiskę gdyż każda kolejna jaką wymyślam okazuje się jeszcze większym błędem niż poprzednia.
Teraz gram na takiej:
1 mag 2 poziomu -185pkt
10 Strażników Morskich -185pkt
10 Sw-255pkt
1 Lwi rydwan-140pkt
5 elyrańskich jeźdźcy- 85pkt
5 strażników feniksa - 148pkt
Macie jakieś pomysły jak z taką rozpiską to wygrać?
PS: Gramy na zasadach wystawiania z 7edycji
Ostatnio zmieniony 18 lut 2012, o 00:53 przez Mistrz Miecza Hoetha, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Możesz podać czym obecnie grasz?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

jak rzuce 3 czar z metalu co daje skaly skin to WL będą miały razem 3+ save w close i 1+ vs shooting ??

innymi słowy czy to się kumuluje z pozostałymi save ??

słonce lata w kazdej fazie magii ? mojej i przeciwnika ? jeśli jest faza magii przeciwnika to najpierw leci słońce, czy najpierw on może je rozproszyć ?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2012, o 00:04 przez el Victor, łącznie zmieniany 1 raz.
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

el Victor pisze:jak rzuce 3 czar z metalu co daje skaly skin to WL będą miały razem 3+ save w close i 1+ vs shooting ??

tak, kumuluje się.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

el Victor pisze:jak rzuce 3 czar z metalu co daje skaly skin to WL będą miały razem 3+ save w close i 1+ vs shooting ??

Tak
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Zablokowany