8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
W oddziale z GW jest hero z GW i płonącymi atakami, czy hero może zdjąć regenkę aby reszta oddziału ją omijała czy też (jako, że ataki są wykonywane jednocześnie) nie może?
nie może.Waldi pisze:W oddziale z GW jest hero z GW i płonącymi atakami, czy hero może zdjąć regenkę aby reszta oddziału ją omijała czy też (jako, że ataki są wykonywane jednocześnie) nie może?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
A jeśli ma lepszą inicjatywę od oddziału?Lidder pisze:nie może.Waldi pisze:W oddziale z GW jest hero z GW i płonącymi atakami, czy hero może zdjąć regenkę aby reszta oddziału ją omijała czy też (jako, że ataki są wykonywane jednocześnie) nie może?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ale ma Great Weapon więc tak samo jak oddział ma ASL.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
małe pytanko w sprawie losowania czarów, gdyż nie znalazłem na nie odpowiedzi w RB, (może niedokładnie szukałem).
Losujemy wizardem czary, wyrzucamy dublet - i teraz, czy należy przerzucić kostkę, czy mogę wybrać sobie drugi czar.
Pytanie nasunęło mi się po obejrzeniu batrep BTP, gdyż oni wybierają, a takiego zapisku w RB nie znalazłem, jedynie że należy wybrać je losowo.
Losujemy wizardem czary, wyrzucamy dublet - i teraz, czy należy przerzucić kostkę, czy mogę wybrać sobie drugi czar.
Pytanie nasunęło mi się po obejrzeniu batrep BTP, gdyż oni wybierają, a takiego zapisku w RB nie znalazłem, jedynie że należy wybrać je losowo.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
nie ma już rzucania do skutku
wybierasz
wybierasz
Nie mam booka ale na Skavenskim podforum powiedzieli że mogę dołączać. A wydaje mi się że nie ma nic o kontakcie ( tak jak w impactach ). Co by wtedy było?kudłaty pisze:Nie mam wordingu weapon teamów ale jesteś pewien że można do nich dołączyć herosa? natomiast jeżeli ma random ilość hitów w kontakcie to nie wypłaci nic, supporta można zadać tylko ze zwykłych.
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Oki, a możesz podać stronę w RB, bądź jakimś Faq'u, która o tym mówi.krystian1wielki pisze:nie ma już rzucania do skutku
wybierasz
trzeba czytać RB od deski do deski...RB str. 490Neferkamin pisze:Oki, a możesz podać stronę w RB, bądź jakimś Faq'u, która o tym mówi.krystian1wielki pisze:nie ma już rzucania do skutku
wybierasz
Z tego co kojarzę weapon team jest single unit i nie można do niego dołączać niczego.Pedros pisze:Ile ataków wypłaca DoomFlayer skavenów będąc w drugim szeregu z pojedyńczym herosem? 1? Artyleryjkę?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Aron_Banalny
- Masakrator
czy orkową zerówkę można rzucać do combatu
Nie możesz rzucić w walkę. Zerówka jest czarem typu direect damage, nie mogą być rzucane na własne jednostki i jednostki wroga będące w cc (chyba że przy czarze typu direect damage używa się placka którego może znieść na walczące modele). RB p. 31 Choosing a target (4 pkt.) i Direect damage.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.