Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
Re: Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Z tego co rozumiem ten sztandar powoduje tylko miscasty, bez IF.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
+X.Maciek pisze:Nie. IF i miscast są konsekwencją dubletu szóstek. Jeśli jest jakiś przedmiot który daje ify i miskasty na innych dubletach to nie działają one razem, tylko dokładnie tak jak jest opisany przedmiot w AB.
np.: book of hoet czy scroll z TK ( czy jakoś tak ) daje ifki
a great standard of sundering czy dark tong albo ring of hotek dają miscasty
Jest w opisie ikony.Mieszko pisze:a ja mam inne pytanie do tego sztandaru. Lora któremu dajemy -2 do casta wybieramy przed bitwą czy przed turniejem bo spotkałem się z rożnymi wersjami?
Kod: Zaznacz cały
After both armies have been deployed, but before roll for the first turn, choose a Lore of Magic.
mam pytanko dlaczego nie mamy warda on sypania?
cytuje z AB:
"example: a unit of bloodletters (LD 7) loses a combat by 4. na rzut LD rzucił 8. this means that the bloodletters have failed the test by 5, and so the unit suffers five wounds"
a mamy warda on woundów na 5+ chyba rze gdzieś było uściślenie...
cytuje z AB:
"example: a unit of bloodletters (LD 7) loses a combat by 4. na rzut LD rzucił 8. this means that the bloodletters have failed the test by 5, and so the unit suffers five wounds"
a mamy warda on woundów na 5+ chyba rze gdzieś było uściślenie...
Ja też, ale jakoś dawno na forum poważnego błędu nie zrobiłem.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Przymierzam się do powrotu do WFB i zakupu demonów i mam pytanie na jakich podstawkach są heraldowie oczywiście bez żadnych dysków, steedów itd. (25x25mm?)?
Tak, jak każda normalna, demoniczna piechota są na 25x25.
Szybkie pytanie co do nowych zabawek, ile Impact Hit-ów zadają Seeker chariot of Slaanesh i Hellflayer of Slaanesh?
D6, czy D6+1
Problem polega na tym, że w Equipment oba rydwany maja wpisane, "Scythes" a nie "Scythed Wheels" tak jak ma to miejsce np w rydwanach u O&G. Dodatkowo tak jakoś wyszło, że na tych rydwanach siedzą demonetki, które w booku w weapons mają wpisane Claws. Więc pytanie, czy Scythes odnosi się do samego rydwanu czy może do demonetek.
Pytanie może wydawać się głupie, ale warte zadania i rozwiania wszelkich wątpliwości.
D6, czy D6+1
Problem polega na tym, że w Equipment oba rydwany maja wpisane, "Scythes" a nie "Scythed Wheels" tak jak ma to miejsce np w rydwanach u O&G. Dodatkowo tak jakoś wyszło, że na tych rydwanach siedzą demonetki, które w booku w weapons mają wpisane Claws. Więc pytanie, czy Scythes odnosi się do samego rydwanu czy może do demonetek.
Pytanie może wydawać się głupie, ale warte zadania i rozwiania wszelkich wątpliwości.
Ja też nie mam nic przeciwko, ale wolałbym mieć pewność, żeby mi później ludzie nie mówili, że im jakieś wałki wciskałem...