Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Jasif »

Dramat, dramat.... Stare bestie maja klimat, moja ukochana pierwszo-niedoszla armia, to jest posmiewisko, na dodatek pewnie z plewnymi zasadami. Minosy nie bede komentowal, pewnie robil je ten sam kolo co wymyslal zasady abomce - musza tam dobry stuff jarac. Bestigory wygladaja jak druzyna futbolu amerykanskiego w tych pseudo-zbrojcach.

Bedzie trzeba kupowac stare modele.
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Obrazek

Razorgor :D

Tak w sumie szału nie robi. Mogli się bardziej postarać. W sumie sam nie wiem jak mógłby wyglądać
Ostatnio zmieniony 5 sty 2010, o 16:02 przez Dziki, łącznie zmieniany 1 raz.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

pumba ktoremu ktos chce zasadzic a ten w panice spie$%\la , no moze sie troche chlopak zjezyl

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Już po pierwszym rzucie oka na te zdjęcia przypomniał mi się He-Man...
Właściwie tylko bestigory wyglądają dobrze. Natomiast doprowadzenie minotaurów i ungorów do względnie ciekawego wyglądu wydaje mi się karkołomnym wyczynem. :?
Pozostaje mieć nadzieję, że figurki są po prostu brzydko zaprezentowane i AB da możliwość tworzenia ciekawych i skutecznych armii. [-o<

p.s. Świnia fajna :lol2:
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

ta świnia to jakiś żart ? i może jeszcze będzie to jakiś monster na 50x50 ?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

trzeba poczekac na ksiazke, ale po figurkach stwierdzam ze GW bestie zjebie bardziej niz warriorow :)
braciom w chaosie pozostanie granie przegietymi, niezbalansowanymi (majacymi najlepszy i najbardziej spojny fluff w tej edycji z dotychcas wydanych armii chaosu) demonami :mrgreen:

a tak serio.. jak bestie nie beda mialy skirmisha to to bedzie jakis mega mezaljans :twisted:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

GW przegięło!
Modele bekonu mogą być tylko w orkach(znaczy pod orkami).
A tak na serio(prawie) ta świnia wygląda średnio w porównaniu do nowych modeli jakie daje GW(patrz szczury)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

z WS:

Quote Ok, just had a quick 5 minute convo with my mate who's had a 5 minute read thorough the new book.

Herds have split , both ranked up but ungor get the option to skirmish
Unruly has gone
New rule for "herds"- when in combat take a leadership check.
If passed the unit gets hatred, if you roll insane courage you get hatred and frenzy. Didn't seem to be a downside if you failed.

Bestigor capture standards if they simply win a round of combat, get to add it (and any others they capture) to their combat res.

Minotaurs get frenzy if they win a round of combat, for every round they win they get a cumulative extra attack! Minos can only ever pursue or overrun 1d6 (they can now overrun)

Chariots STILL CORE

Centigor, still special not fast cav. No drunken every turn, instead roll a dice at the beginning of the game. Effects range from +2 I, to -1 movement to something else he couldn't remember.

New unit Harpies

New unit. Some kind of jabberwoky thing. Enemy units in 12" take Ld check, for every number they fail by take a wound no armour. seemed to be 5's across the board. If it takes a wound in combat enemy takes a S5 hit. 275 points.

Think he said about a gorgon thing, mainly 6's.

There was a normal giant, then there was a cyclops giant which was basically a giant with only Ld8, but armed with a stone thrower and every (enemy?) wizard within 24" has to pass a leadership check or not be able to cast spells.

That's all I've got for now.

Hopefully I'll be getting to look myself in the next couple of days so more info to come.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Te modele są tak nędzne że aż rzygać się chce.
W porównaniu do Furmanki albo Dzwonka to jest jakiś żałosny żart.
O minosach się nawet nie wypowiem.
Zgadzam się z tym że bestigory wyglądają jak drożyna futbolowa.
A ludzie się śmiali kiedyś z golumowatych ghuli.
Chyba GW się śpieszy troszku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

There was a normal giant, then there was a cyclops giant which was basically a giant with only Ld8, but armed with a stone thrower and every (enemy?) wizard within 24" has to pass a leadership check or not be able to cast spells.
Cyklop ze złym okiem - ciekawy, biorąc pod uwagę, ze wiekszość czarodzieji ma LD koło 8 . Może chaos zyska wreszcie booka który nie będzie przegiety ( jak demony ), ani przeciętny ( jak warriorsi ).
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Te nowe modele to tragedia... Nie wierzyłem że można zrobić gorszych minosów niż dotychczasowe, jednak bardzo się pomyliłem :lol2: Bestigory z biedy ujdą ale stare metale były zdecydowanie lepsze. Pumba gor dopełnia szalę goryczy. Jedynie herdy z nowymi bitsami zyskały w moich oczach. Generalnie bardzo się zawiodłem. No i GW wreszcie dokończyło swoje "dzieło". Teraz już cały chaos ma zwalony klimat a co do zasad też czarno to widzę :(

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Kurde co wy mowicie:D Te figsy są mega:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ch*j z gównem Panowie ;) Figsy są meeega fajoskie a te napakowane minosy rodem z NRD są wypasione jak nie skopią podręcznika to chyba rozważę drugą armie

-Borsuk-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Borsuk- »

Witam jestem nowy na forum...I co mam do powiedzenia to ze te figsy są MEGA

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

No właśnie, jak można nie docenić ich kunsztu wykonania i niezemiskiej urody.. mmm pędzle lizać na myśl o takich figsach. :D

minosy po 4 w boxie?
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Jeszcze cyklopa mi tu brakowało #-o . Niech się nie krępują: niech dadzą jeszcze kawalerie na tuskgorach i mamuta :roll: . A jak centki nie będą fast to już totalny żal.pl.
Dobrze, że chociaż figsy będą ładne. Chociaż tyle...
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Gashlug
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Gashlug »

Nie wiem, co to ma być ten świniak :/ Ma to tak biegać samopas? Za to dobrze, że harpie będą. Zawsze to jakiś bonus.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

still waiting for rules, nie wierze aby to byl spoer$lony dex, to nie moze byc prawda :P

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Cyklop wydaje się być ciekawą opcją. Być może jako upgreade do kupienia dla giganta, dodający dodatkowe opcje.
Aczkolwiek śmierdzi mi tutaj special characterem.

Inna kwestia dotyczy tego:
New unit Harpies
No to cudownie, latacze są. Cieszę się, że to potwierdzili.
New unit. Some kind of jabberwoky thing. Enemy units in 12" take Ld check, for every number they fail by take a wound no armour. seemed to be 5's across the board. If it takes a wound in combat enemy takes a S5 hit. 275 points
Drogie to jest, mam nadzieję, iż nie przegięte. No i może by tak łaskawie zaczęli wydawać modele nowych oddziałów....mówię o modelach fajnych oddziałów.
Minotaurs get frenzy if they win a round of combat, for every round they win they get a cumulative extra attack! Minos can only ever pursue or overrun 1d6 (they can now overrun)
Brzmi fajnie, szkoda, że figurki wyglądają jak nażarci sterydami posłowie RP.
Bestigor capture standards if they simply win a round of combat, get to add it (and any others they capture) to their combat res.
Te chłopaki maja super modele, żal by było ich zje&ać w Ab.

Generalnie mało coś tych oddziałów, ale cóż, poczekamy.

Awatar użytkownika
rebeliant
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: rebeliant »

Widze dosyć duże zainteresowanie nowymi bestiami ;p . Figurki wyglądają dosyć kozacko chociaż nowe minosy to raczej klapa.No i raczej będą w boxach po 3 lub 5.Latacze się dosyć chwali , tylko ciekawe jak rozwiążą problem modeli.
A good beginning makes a good ending

ODPOWIEDZ