Alternatywne figurki.

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: Alternatywne figurki.

Post autor: Pitagoras »

Wiwerna w dodatku nie ma rąk
Obrazek

Awatar użytkownika
fart
Wałkarz

Post autor: fart »

Mam pytanie w sprawie tych smoków (http://www.fajnezabawki.pl/exec.php?C=S ... 968&PZTA=1)czy można je malować?? i czy można nimi grac?? pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja już swojego spodkładowałem, ale jakoś nie mogę się zabrać za malunki :) Trzeba też zaszpachlować dziury na łączeniu odnóży/głowy/ogona z resztą ciała.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

kurde, mialem zamiar zrobić swojego Black Dragona z nowego smoka od HE, ale coraz bardziej mnie te gumowate smoczki kuszą, szczególnie ten:
http://www.fajnezabawki.pl/Scavenger+Dr ... ,2,i2.html

Nijlor rozumiem że ty już masz takiego gumiaka. Przedstaw proszę swoje wrażenia. Boje się szczególnie tego ze z racji tworzywa farba po pomalowaniu może odpryskiwać przy przypadkowym wygięciu jakiś drobnych elementów :|
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Świetną sztukę wybrałeś :D

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Ja robię armię "korsarską", stąd poszukiwania morskiego wzoru. Żadna firma z branży bitewniaków w ofercie nie miała takiego (kopałem w internecie:) a mc Farlane owszem.

Obrazek

Jest duży. Naprawdę. Już zrobiłem lorda na niego (konwersja COKsa + draich + płaszcz plast. korsarza (głowa czempiona tychże) tarcza od asarnila. Na razie nie malowałem, tylko podkład. Jeśli chodzi o miękkość. on akurat nie ma skrzydeł. Płetwy i łapki twarde - plastik. Miękkie są jedynie te wyrostki grzbietowe (ten z czoła uciąłem) i tylna część ogona. Reszta jest zwarta i nie wygina się.

Arbiter - Scavanger fajnie wygląda :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Buhahahahahahahahaa :lol: :lol: :lol:

Masz zamiar cos takiego wystawic na jakiejkolwiek bitwie???? :shock:
Przecierz ten model ewidentnie przedstawiono pod wodą !!
Poza tym do smoka to ma tyle co nic #-o
(Pomijając fakt ze to ma blizej do zabawki niż do modelu)

,,Gratuluje'' zakupu =D>
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Hahahaha Zaskoczę cię, nie gram na turniejach na smoku.... Czy trzeba kupować coś po to by wystawić na turnieju ... poza tym nawet jakbym chciał, to czemu nie?? Nie takie rzeczy widziałem..., kwestia ugadania z orgiem. Co z tego, że pod wodą, mój lord ma magiczne skrzela i oddycha w wodzie... mogę wymyślić cokolwiek na usprawiedliwienie modelu... poza tym nie ogranicza mnie ta podstawka, można ją odjąć. Porównaj sobie smoka z Dragon Balla, skrzydeł nie miał a latał ... wyobraźnia...

Możesz gratulować, moja kasa - mój wybór.

PS nie wiem czy wiesz, ale w SOC była armia, Sea Patrol, tam był maerwyrm, wodny jaszczur, i co nie mógłbym go wystawić w bitwie, bo żyje w morzu?? Żal pl.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Eltharion pisze: ,,Gratuluje'' zakupu =D>
Czlowieku, po co ta szydera [-X . Zakup Nijlora jest moim zdaniem jak najbardziej trafny; koleś robi armie w klimacie wodnym, z klimatyczną rozpą i ciekawym pomyslem, więc ten smok pasuje idealnie. Myśle że wystawienie go nawet na masterze nie byloby problemem, a jeśli ladnie pomaluje swoją armie to myśle że i na punkty za WOW! może liczyć.

Gdyby ludzie mieli takie figsy a nie proksowali podstawkami lub paczką fajek to na turniejach graloby się o wiele przyjemniej.

Co do smoka to narazie jest u mnie 50:50. poczekam jeszcze z tydzień i sie zastanowie, ale Scavenger coraz bardziej mi się podoba :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 64#p395664
Trochę alternatyw.
A tu magiczka, jakaś mega stara.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

to chyba jedna z ładniejszych magiczek de w dodatku plastikowa :D

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Jakiś pomysł na mantysię?

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Dziś na CMON wyczaiłem coś takiego http://www.coolminiornot.com/226264

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

pomysl nie jest nowy, jakiś czas temu widzialem na CoolMini podobną mantysie tylko że elfka nie byla na tylko obok. Mnie osobiście lew HE ze skrzydlami nie przekonuje, tymbardziej że jest dużo mniejszy niż mantysia by GW.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Mnie też WL nie przekonuje z powodu wielkości, niemniej jednak jest to jakaś alternatywa. Może nie każdy zna ten patent, może komuś się spodoba.

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Też myślę nad zrobieniem Mantikory. Tyle, że gram WoC i moja będzie się nieco różniła od tej mitologicznej. Do wykonania modelu zamierzam wykorzystać Tygrysa Dirza z Konfrontacji.

Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Hmm a ja powiem, że ta mantysia z CMona bardziej mi się podoba niż GW (ta jest imo za duża) Mantykora sama z siebie nie jest tak dużym monstrum (w mitologii za wiki - "legendarny, mityczny potwór podobny do Sfinksa oraz chimery. Wyobrażana jest jako lew z głową człowieka oraz ogonem skorpiona. Według legend ogon mantykory zawierać miał silną truciznę, która zabijała w kilka chwil. Atakowała nim z zasadzki i pożerała zabitych ludzi w całości"). Wielkość lwa jest znana, więc GW "lekko" wyolbrzymiło Mantykorę. BTW, ta z CMON przypomina mi mantykorę z HOM&M III :)

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Teraz publiczna prośba do Jankiela, żeby umieścił link do sklepu gdzie kupił swojego smoczka, tego wymienianego fafnaście stron temu, z tronem od Rakharta

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Obrazek

Obrazek

To znalazłem na stronce Reapera...

ODPOWIEDZ