7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jak za stówe to jeszcze da sie przeżyć.
Bo to jest 15 pkt wiecej niz za tiranoca.A w zamian jest wieksza sila mountów(4,5?).Na górze widac 2 white lionów(jeden ma GW) wiec to jest zaloga z S6 ws 5 a to troche daje.Pewnie save dadza 4+ bo o T5 to pewnie pomarzyc mozna.Jedyna wada pewnie bedzie predkosc.Ja mam nadzieje ze bedzie to 16 cali szarzy a nie 14 czy 12.7 ruchu ma swinia w chariocie besti a lew jest szybszy wiec 8 styka
Bo to jest 15 pkt wiecej niz za tiranoca.A w zamian jest wieksza sila mountów(4,5?).Na górze widac 2 white lionów(jeden ma GW) wiec to jest zaloga z S6 ws 5 a to troche daje.Pewnie save dadza 4+ bo o T5 to pewnie pomarzyc mozna.Jedyna wada pewnie bedzie predkosc.Ja mam nadzieje ze bedzie to 16 cali szarzy a nie 14 czy 12.7 ruchu ma swinia w chariocie besti a lew jest szybszy wiec 8 styka
O.O Wyje..sty zaje..styi powalający (choć i tak nie jestem zwolennikiem lwów u HE). Patrząc po panach woźnicach będziemyy mieli nowe plastikowe White liony i to całkiem ładniutkie, mam nadzieje że w tym rydwanie będą w zestawie też koniki jak tak to se kupie jeden napewno.
P.S. Co do zasięgu jego ruchu to o ile pominą obciązenie rydwanu (a zazwyczaj tak robią) to powiniśmy dostać 8M ponieważ sabery w Ograch też tyle mają a wyglądają bliźniaczo podobnie i też są poniekąd lwami.
P.S. Co do zasięgu jego ruchu to o ile pominą obciązenie rydwanu (a zazwyczaj tak robią) to powiniśmy dostać 8M ponieważ sabery w Ograch też tyle mają a wyglądają bliźniaczo podobnie i też są poniekąd lwami.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2007, o 17:17 przez Majones, łącznie zmieniany 1 raz.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
fajny, tylko jego cena ;/ hmmm, niewiadomo albo 80zł albo 120zł ;/ lub więcej. Ale wypas
cudo. imo jedna z najladniejszych figurek GW ever.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
no prosze, prosze, dostaniemy jendostke uderzeniową, siła lwów zapewne 4, a whitów pewnie 5 gdyż dostaną tylko +1 bo to poniekąd jest wierzchowiec, ale to już wystarczy aby się przebijać przrez zdecydwoanie wiećej celów niż obecnym
Bo glębszym wejrzeniu można dostrzec, że obsluga wygląda jak by prowadziła jakas fure (pozycja siedząca) albo to jakis wożnica powozi dorożką... Ale co tam lwy sa zajebiste a to najwazniejsze...
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, o 08:42 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.
tak załoga siedi na jakiś kosmicznych siedzonkach albo to jakieś złudzenie
BTW taki lew powinien mieć siły zdecydowanie 5 (przynajmniej w szraży a bazowe 4) dlaczego taki bydlak to nie zabawka normalnie w legendach pisze że to nie lwy tylko zmutowane lwy normalnie lew waży ok 250 kg tak więc Biały Lew powinien być nieco silniejszy chodzi mi o samo udeżenie w szarży swoją masą (takie zwierzątko powinno ważyć koło 400kg więc udeżenie z rozpędzenia taką masa może zaboleć) co do prędkości to zdecydowanie 8 odpowiedż jest preosta to lew czyli nie może być wolniejszy od byle prosiaka...
BTW taki lew powinien mieć siły zdecydowanie 5 (przynajmniej w szraży a bazowe 4) dlaczego taki bydlak to nie zabawka normalnie w legendach pisze że to nie lwy tylko zmutowane lwy normalnie lew waży ok 250 kg tak więc Biały Lew powinien być nieco silniejszy chodzi mi o samo udeżenie w szarży swoją masą (takie zwierzątko powinno ważyć koło 400kg więc udeżenie z rozpędzenia taką masa może zaboleć) co do prędkości to zdecydowanie 8 odpowiedż jest preosta to lew czyli nie może być wolniejszy od byle prosiaka...
Obstawialbym T5 i 4+ sejva (3+ to tylko chaosnickie maja i tak chyba zostanie) ale ruchu tylko 7.
Ciekawe czy bedzie mozna bohaterow pakowac na rydwany tego typu.
Slyszalem w plotach ze rydwan bedzie mial US 5 i wg. roznych rodel jest rare lub spec. Dobor honorow itd nie ma na to wplywu.
Wg. wszyskich plotek na jakie trafilem lwy maja sile 5. 2 albo 1 atak, tez rozne ploty sa.
Pozdro.
PS. fajowski ten rydwanik, niezaleznie ktore ploty sie potwierdza wiemy juz ze nawet w jezeli bedzie mial najslabsze z zapowiadanych statystyk to i tak bedzie mial duzego kopa.
Slyszalem w plotach ze rydwan bedzie mial US 5 i wg. roznych rodel jest rare lub spec. Dobor honorow itd nie ma na to wplywu.
Wg. wszyskich plotek na jakie trafilem lwy maja sile 5. 2 albo 1 atak, tez rozne ploty sa.
Pozdro.
PS. fajowski ten rydwanik, niezaleznie ktore ploty sie potwierdza wiemy juz ze nawet w jezeli bedzie mial najslabsze z zapowiadanych statystyk to i tak bedzie mial duzego kopa.
Obstawialbym T5 i 4+ sejva (3+ to tylko chaosnickie maja i tak chyba zostanie) ale ruchu tylko 7.
Pozdro.
Pozdro.
T5 ten rydwan nie bezie miał na bank, widać to po nim, że dalej jest delikatny, save pewnie zostanie na 5+, jednak siła uderzeniaz będzie spora, tak mi się wydaje, być moze lwy będą mieć bazową siłe 4, zaś przy szarzy +1, kto wie, kto wie. Jednak trzeba też wziaśc pod uwagę, że pewnie nieco zdrozeje i nie bedzie 2 na slota...