7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Czyli zgodnie z moimi przewidywaniami mamy lwi czariot :wink: A sam model zajebisty,szkoda że będzie pewnie za stówe ale miło jest chociaż popatrzeć.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Jak za stówe to jeszcze da sie przeżyć.
Bo to jest 15 pkt wiecej niz za tiranoca.A w zamian jest wieksza sila mountów(4,5?).Na górze widac 2 white lionów(jeden ma GW) wiec to jest zaloga z S6 ws 5 a to troche daje.Pewnie save dadza 4+ bo o T5 to pewnie pomarzyc mozna.Jedyna wada pewnie bedzie predkosc.Ja mam nadzieje ze bedzie to 16 cali szarzy a nie 14 czy 12.7 ruchu ma swinia w chariocie besti a lew jest szybszy wiec 8 styka 8)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

że tak powiem ZAJEBISTY taki model do he to ja rozumiem :D

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Jest super! Szkoda, że plastik ale i tak zakupię :(
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

O.O Wyje..sty zaje..styi powalający (choć i tak nie jestem zwolennikiem lwów u HE). Patrząc po panach woźnicach będziemyy mieli nowe plastikowe White liony i to całkiem ładniutkie, mam nadzieje że w tym rydwanie będą w zestawie też koniki jak tak to se kupie jeden napewno.

P.S. Co do zasięgu jego ruchu to o ile pominą obciązenie rydwanu (a zazwyczaj tak robią) to powiniśmy dostać 8M ponieważ sabery w Ograch też tyle mają a wyglądają bliźniaczo podobnie i też są poniekąd lwami.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2007, o 17:17 przez Majones, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

fajny, tylko jego cena ;/ hmmm, niewiadomo albo 80zł albo 120zł ;/ lub więcej. Ale wypas :)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

cudo. imo jedna z najladniejszych figurek GW ever.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

chory,mi chodziło że za 100 zł :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no prosze, prosze, dostaniemy jendostke uderzeniową, siła lwów zapewne 4, a whitów pewnie 5 gdyż dostaną tylko +1 bo to poniekąd jest wierzchowiec, ale to już wystarczy aby się przebijać przrez zdecydwoanie wiećej celów niż obecnym :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

CZAD! Nie bylem przekonany do chariotu lwiego... az do teraz. Model po prostu ekstra!

IMO mv lwy beda mialy 7.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Zajebisty... 8)

Zaloga rydwanu wyglada dosc pakernie, a lwy cudenka takie jakie sobie wyobrazalem sa poprostu zajebiste... Tylko jedna rzecz jest dziwna kola wygladaja jakby byly zpilowane... Ale i tak wypas... :D

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Celedor11 pisze:Tylko jedna rzecz jest dziwna kola wygladaja jakby byly zpilowane... Ale i tak wypas... :D
Koła spiłowane żeby przeciwnikowi krzywdy nie zrobić, bo to nie pasuje do High Elfów :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Nie no rydwan miażdzy.

Może wreszcie HE będą wymiatały;)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Bo glębszym wejrzeniu można dostrzec, że obsluga wygląda jak by prowadziła jakas fure (pozycja siedząca) albo to jakis wożnica powozi dorożką... :? Ale co tam lwy sa zajebiste a to najwazniejsze...
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, o 08:42 przez Celedor, łącznie zmieniany 1 raz.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Rydwan cudo. Aż strach się bać dalszych modeli GW. Byle by tylko z ceną nie przesadzili :wink:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

tak załoga siedi na jakiś kosmicznych siedzonkach albo to jakieś złudzenie :D

BTW taki lew powinien mieć siły zdecydowanie 5 (przynajmniej w szraży a bazowe 4) dlaczego taki bydlak to nie zabawka normalnie w legendach pisze że to nie lwy tylko zmutowane lwy normalnie lew waży ok 250 kg tak więc Biały Lew powinien być nieco silniejszy chodzi mi o samo udeżenie w szarży swoją masą (takie zwierzątko powinno ważyć koło 400kg więc udeżenie z rozpędzenia taką masa może zaboleć) co do prędkości to zdecydowanie 8 odpowiedż jest preosta to lew czyli nie może być wolniejszy od byle prosiaka...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Obstawialbym T5 i 4+ sejva (3+ to tylko chaosnickie maja i tak chyba zostanie) ale ruchu tylko 7.

Ciekawe czy bedzie mozna bohaterow pakowac na rydwany tego typu.

Slyszalem w plotach ze rydwan bedzie mial US 5 i wg. roznych rodel jest rare lub spec. Dobor honorow itd nie ma na to wplywu.

Wg. wszyskich plotek na jakie trafilem lwy maja sile 5. 2 albo 1 atak, tez rozne ploty sa.

Pozdro.

PS. fajowski ten rydwanik, niezaleznie ktore ploty sie potwierdza wiemy juz ze nawet w jezeli bedzie mial najslabsze z zapowiadanych statystyk to i tak bedzie mial duzego kopa.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Obstawialbym T5 i 4+ sejva (3+ to tylko chaosnickie maja i tak chyba zostanie) ale ruchu tylko 7.

Ciekawe czy bedzie mozna bohaterow pakowac na rydwany tego typu.

Slyszalem w plotach ze rydwan bedzie mial US 5 i wg. roznych rodel jest rare lub spec. Dobor honorow itd nie ma na to wplywu.

Wg. wszyskich plotek na jakie trafilem lwy maja sile 5. 2 albo 1 atak, tez rozne ploty sa.

Pozdro.

PS. fajowski ten rydwanik, niezaleznie ktore ploty sie potwierdza wiemy juz ze nawet w jezeli bedzie mial najslabsze z zapowiadanych statystyk to i tak bedzie mial duzego kopa.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Sabertuski ogrowe mają ruchu 8 więc myśle że lwy będą analogiczne w końcu i jedne i drugie to wielkie koty .

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

T5 ten rydwan nie bezie miał na bank, widać to po nim, że dalej jest delikatny, save pewnie zostanie na 5+, jednak siła uderzeniaz będzie spora, tak mi się wydaje, być moze lwy będą mieć bazową siłe 4, zaś przy szarzy +1, kto wie, kto wie. Jednak trzeba też wziaśc pod uwagę, że pewnie nieco zdrozeje i nie bedzie 2 na slota...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ