League Of Legends
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: League Of Legends
Jest lepsza, ale nadal ma ten sma problem. Jakiekolwiek CC i jej ulti jest bezużyteczne. Jako kontra na niektóre picki na midzie daje radę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
zbieram sobie teraz midderow mam talona branda vlada + tanich brakuje mi jeszcze tych dwoch i na rankedy moge mida brac. nie gram na tyle duzo zeby w tydzien uzbierac 6300 to jest 900 dziennie czyli 8 ponad dlugich gier...
takie pytanie polecacie jaxa jako junglera?
kto bedzie najlepszym jungle na rankedzie yi, fiora, jax, ww, olaf xin czy fiddle?
kto bedzie najlepszym jungle na rankedzie yi, fiora, jax, ww, olaf xin czy fiddle?
Wg. mnie Jax.
1. Robi dżunglę na wysokim hp
2. Ma przyzwoitą prędkość jej czyszczenia
3. Ma świetne ganki (gap closer + stun + duży dmg)
1. Robi dżunglę na wysokim hp
2. Ma przyzwoitą prędkość jej czyszczenia
3. Ma świetne ganki (gap closer + stun + duży dmg)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Nowy odcinek mojego poradnika do LoL! W dzisiejszym odcinku jak wyrobić sobie mindset zwycięzcy oraz jak radzić sobie z trolami!
http://www.youtube.com/FollowFurion
pozdrawiam
Furion
http://www.youtube.com/FollowFurion
pozdrawiam
Furion
Nice, lubię twoje poradniki, Furion
.

Ma fajny dash i bezpieczną dżunglę, ale podbicie wymaga kilku trafień.B0BER pisze:a co z xinem? to juz nie to samo co kiedys?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Ja bym polecił Jexa i Xina, którym sam gram, ale chyba kupię jeszcze Jaxa, bo Xin nie ma żadnych ruchów ucieczkowych i potrafi podbić tylko jednego wroga na raz. Zaletą xina jest sustain (leczy się co trzeciego hita), więc warto stackować attack speed co pozwala też podbić przeciwnika w miarę sensownym czasie.B0BER pisze:zbieram sobie teraz midderow mam talona branda vlada + tanich brakuje mi jeszcze tych dwoch i na rankedy moge mida brac. nie gram na tyle duzo zeby w tydzien uzbierac 6300 to jest 900 dziennie czyli 8 ponad dlugich gier...
Tak przy okazji, to jaki zestaw run polecacie na mida dla ap carry? Planuję kupić sobie Ahri i Morganę, Fiddla już mam. Z czasem może wezmę sobie jeszcze jakąś postać bez many.
To zależy, jednego słusznego setupu nie ma. Ja używam takich:Klafuti pisze:B0BER pisze: Tak przy okazji, to jaki zestaw run polecacie na mida dla ap carry? Planuję kupić sobie Ahri i Morganę, Fiddla już mam. Z czasem może wezmę sobie jeszcze jakąś postać bez many.
czerwone we wszystkich penetracja
A) yellow mana reg/lvl, blue ap/lvl, quint 1.5% ms
B) yellow mana reg/lvl, blue ap/lvl, quint 5 AP flat
C) yellow ap/lvl, blue ap/lvl, quint 5 AP flat
D) yellow mana reg/lvl, blue MR/lvl, quint 5 AP flat
E) yellow mana reg/lvl, blue MR/lvl, quint 1.5% ms
F) yellow mana ap/lvl, blue MR/lvl, quint 5 AP flat
G) yellow mana ap/lvl, blue MR/lvl, quint 1.5% ms
Z czego najczęściej używam opcji A, B oraz C.
pozdrawiam
Furion
Yi odpada, nie nadaje się zupełnie na rankedy.B0BER pisze:zbieram sobie teraz midderow mam talona branda vlada + tanich brakuje mi jeszcze tych dwoch i na rankedy moge mida brac. nie gram na tyle duzo zeby w tydzien uzbierac 6300 to jest 900 dziennie czyli 8 ponad dlugich gier...
Fiora też raczej nie, brak sustaina i dość wolna jungla. Do tego kiepskie ganki, żednego stuna ani slowa.
Jax jest świetny, gram nim bardzo często w jungli.
WW nie daje rady. Trzeba nim bić lvl6, zeby cokolwiek robił. Do tego słaby 1vs1, więc w przypadku spotkania z wrogim junglerem w 90% przypadków trzeba uciekać.
Olaf jak najbardziej, choć imo leszy na topa
Fiddle imo trochę oldskulowy, ale daje rade. Problem jest taki, ze jak Ci zrbią invade na początku i stracisz blue, to u r fucked

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Zależy jak zagrasz Yi bo osobiście go uwielbiam i nie narzekam zeby mi się nie sprawdzał 

” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Też na nim ćwiczyłem dużo, jest szybki i mocno bije, można sobie puszczać w tle muzyczkę z benny hilla (zwłaszcza po ulti), ale jest kruchy jak wielkanocne jajo i dostaje masywnego focusa przeciw ogarniętym ludziom.Denis pisze:Zależy jak zagrasz Yi bo osobiście go uwielbiam i nie narzekam zeby mi się nie sprawdzał
Dokładnie. To nie jest ad carry, żeby mógł być glasscanonem. Musi podejsc blisko, żeby był skuteczny. A wtedy wystarczy jeden stun i po nim. Trzeba by kombiować z warmogiem, atmą i maletem, ale lepiej po prostu wziąc offtanka typu riven czy shyvana
Andrzej pisze:
Fiora też raczej nie, brak sustaina i dość wolna jungla. Do tego kiepskie ganki, żednego stuna ani slowa.
fiora posiada sustain z pasywa, poza tym czym sie różni od shyvany? oba champy zero slowa, stuna...Andrzej pisze: ale lepiej po prostu wziąc offtanka typu riven czy shyvana
fiora na topa. z ulta w endgame kasuje kazdego ad carry.
ja ją lubie:P
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Shyv szybciej czyści jungle. Ma aoe dmg i tego swojego doubel strika, dzięki czemu szybko zabija sworki w jungli. Poza tym, jej sped boost jest duzo bardziej efektywny niż fiory, no i ma ulti które może być gap closerem jak i escapem.