Pytania początkujacego TK

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Re: Pytania początkujacego TK

Post autor: kotson »

Obecnie możesz kupić liche priesta z plastiku- brzydki model, metalowego lisza pieszego i lisza na szkielecie konia. Jest też model z cascet of souls ale trudny do dostania
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Morog pisze:pograj nimi trochę, na papierze wyglądają lepiej niż na stole :roll:
Odwrotnie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

I tak to jest, Mirabelko, jak się wchodzi na forum i zadaje proste pytanie. Sztab ekspertów skomplikuje wszystko tak, że za Chiny Ludowe się nie połapiesz, o co chodzi.

Batalion możesz kupić, są w nim 32 szkielety, które możesz skleić jako łuczników lub w innych wersjach w zależności od tego, czego potrzebujesz, 3 rydwany (musowo) i 8 kawalerzystów, którzy przydadzą Ci się raczej w liczbie 5 jako tzw. "odginaczka", czyli oddział blokujący na jedną turę ruchu inny (ważniejszy) oddział wroga.

Oprócz batalionu proponuję zainwestować w:
- katapultę
- box rydwanów (3 rydwany)
- cascet of souls
- dwóch liczy
- opcjonalnie jednego Tomb Prince/King (czyli "zwykłą mumię" ;) )

I tutaj w zależności od tego, co chcesz mieć za główną siłę uderzeniową:
- 3x 10 Tomb Guardów (opcja droższa)
- box 3x Necropolis Knights (+ koniecznie jakoś dorób sobie czwartego)

I jeszcze jedno - jeśli chcesz nakopać Imperium, to zakup jednej trójki (box) Sepulchral Stalkers okaże się niezbędny.

Na pierwsze bitwy na małe punkty to Ci raczej wystarczy. Potem znajdziesz zapotrzebowanie na drugą katapultę, więcej węży, więcej rydwanów, więcej szkieletów.

Pozdrawiam Cię
Naviedzony

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Dzięki,

Strasznie głupio te pudełka porobili, po 3 sztuki jak potrzeba 4 - przeklęta komercja. Czyli dokupić box rydwanów co mi da 6 sztuk a to oznacza albo jedną czwórkę albo dwa razy po trzy - Panowie pisali mi tutaj, że 3 to zbyt mało niestety, podobnie z wężami - kupię jedno pudełko i mam 3 sztuki ( jak już pisałam nie umiem dorabiać kolejnych, aż tak uzdolniona to ja nie jestem :D ), a potrzebuje 4...i znów jak dokupię kolejne to mam już 6 czyli o dwa za dużo - to jakaś masakra....

No i kolejne pytanie się mi nasuwa :)
- węże można sklejać w 2 wariantach, który jest lepszy?

PS. Chłopak nie ma imperium, gra orkami oraz wampirami.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

PS. Chłopak nie ma imperium, gra orkami oraz wampirami.
Nie wiem, co mi się ubzdurało. #-o

No, pakowanie modeli jest rzeczywiście fantastyczne. ;) Ale na to się nie poradzi. Można potem polować na pojedyncze sztuki na allegro.
- węże można sklejać w 2 wariantach, który jest lepszy?
To zależy do czego. :P Necropolis Knights to dobra jednostka do walki wręcz, spokojnie może stanowić trzon Twojej armii, wokół którego będzie się kręcić cała taktyka. Sepulchral Stalkers to jednostka wsparcia, też dobra zresztą. :)

Skoro chłopak nie gra Imperium to pomyślałbym na Twoim miejscu nad Sfinksem. ;)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Sfinksy są brzydkie, duże jakieś takie i nie do pomalowania :(

Zamówiłam sobie na chwilę obecną:
- Książkę
- batalion
- rydwany
- węże
- 2 lich priestów
- ołtarz

Mam jeszcze na ten cel ok 300 zł

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jak to nie do pomalowania? Proste są jak granie demonami w 7 edycji. :D

Jak na początek armii, to dobre zakupy zrobiłaś. Za te 300 zł możesz dokupić jeszcze:
- Sfinks + box węży
albo
- 2x 10 Tomb Guard
Poza tym warto pomyśleć o katapulcie. ;)

W tej chwili Twoja armia to około 1400 pkt, czyli można sensownie grać.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Sinksa bym odpuścił... Jak już jest ta trójka węży, to za te trzy stówy najlepiej chyba kupić katapultę i drugą trójkę węży. Na mniejsze punkty oddział 5 możesz wystawić, będzie miało solidny wygar, dokupisz te dwa boxy i naprawdę dobry start masz.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Gracie coś Carrionami? Na papierze wyglądają syto, a po rozpiskach nie widać...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Xier pisze:Gracie coś Carrionami? Na papierze wyglądają syto, a po rozpiskach nie widać...

W którym miejscu wygladają syto? ;)
Ja tym nie gram- nawet do odginania to się nie nadaje

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

trochę powolne są
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Latają, 3 atk z s4, 24 pkt wskrzeszają się normalnie
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Jakby były w core pewnie by pograły- w specialach jest dużo lepszych wyborów.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Xier pisze:Gracie coś Carrionami? Na papierze wyglądają syto, a po rozpiskach nie widać...
ja czasami na nich pogrywam.

Sa calkiem niezle. Szczegolnie za 72 pkt. Poza tym sa bardzo wdziecznym celem na killing blow.

Jeszcze oddzialu siedmiu nie probowalem, ale w najblizszych planach mam zobaczenie jak to by dzialalo.

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie ale na 67 stronie AB mamy po środku tak na zielono pomalowanego Strażnika Grobowców i ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak został uzyskany taki efekt? Chodzi mi o sam kolor jak i to zniszczenie pancerza? Chciałam pokusić o podobne malowanie na całej armii.

pozdrawiam :)

Magnaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Magnaf »

Jak to jest z zasadą uwaga panie w przypadku króla w rydwanach?

Ilu musi byc w 1 linii by zasada miala zastosowanie?
Czy w ogole moze byc zastosowana ta zasada w rydwanach?

Prosze o szybka odpowiedz.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Standardowy wymóg to do Look out Sir! to 5 modeli z tym samym troop type. Czyli potrzebujesz przynajmniej 5ciu rydwanów bez championa żeby mieć tą zasadę.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

panterq pisze:Standardowy wymóg to do Look out Sir! to 5 modeli z tym samym troop type. Czyli potrzebujesz przynajmniej 5ciu rydwanów bez championa żeby mieć tą zasadę.
na pewno 3 nie starczy ? mi ostatnio znajomy powiedział, że doombull ma LoSa od 3 minotaurów jako, że są monstrous infantry
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

el Victor pisze: na pewno 3 nie starczy ?
Na pewno. Chyba że wykupisz look out gnoblara.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

el Victor pisze:
panterq pisze:Standardowy wymóg to do Look out Sir! to 5 modeli z tym samym troop type. Czyli potrzebujesz przynajmniej 5ciu rydwanów bez championa żeby mieć tą zasadę.
na pewno 3 nie starczy ? mi ostatnio znajomy powiedział, że doombull ma LoSa od 3 minotaurów jako, że są monstrous infantry
3 tylko do szeregów się liczy. Do LoSa nadal 5 modeli.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

ODPOWIEDZ