Empire VII ed.

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

tak, kwestia gustu, mnie i nowe i stare nie zachwycają a jednak jakoś przyciągają zarazem, może 7 ed piechota nie jest genialna ale patrząc na nowe figsy gw które są piękne(chaos:)) to milicja będzie pewnie też nienajgorsza :wink:
na kiedy jest to mniej więcej planowane?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Mnie też. Kiedyś.
Ale teraz wydają się takie klimatyczne od razu dostajesz +5 do rangi klimaciarz, a nie bycia kolejnym graczem który zaczął swoją przygodę z Imperium w 7 edycji gdy przez pewien czas Imperium było na topie ;)

Szamanie jak już jesteś może podzielisz się z nami jakimiś plotkami.
Może zdementujesz plotkę o milicji. Proooooszzzzę :D
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Też jestem tego zdania. Przykład: muszkieterzy, kusznicy, szczególnie ci drudzy, teraz to bajka dla mnie.
Wreszcie rozumiem dlaczego mają siłę 4 i strzał albo ruch (przecie do naciągnięcie tego to korby trzeba), toż to przecież kusze oblężnicze.
Teraz widać że takie kusze to przebijają wszystko a długie łuki nie, choć w praktyce było i tak podobnie, ale teraz widać różnice między tymi broniami w odróżnieniu do 6 ed.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Sa!nt pisze:Może zdementujesz plotkę o milicji. Proooooszzzzę :D
nic nie wiem o nowej milicji. raczej bym sie jej nie spodziewal - teraz beda wychodzic raczej rzeczy, ktore do tej pory byly w metalu. po prostu w metalu coraz mniej sie oplaca (chore ceny cyny!).
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

więc great swordzi, tego brakuje do plastików pełnych, to dobrze bo liczę na fajne modele i nię będzie trzeba wydawać kupę szmalu na oddział, a jakby wyszli teutogeni to już całkiem bajka, ale to niemożliwe akurat :cry:

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Szaman pisze:nic nie wiem o nowej milicji. raczej bym sie jej nie spodziewal - teraz beda wychodzic raczej rzeczy, ktore do tej pory byly w metalu.
No to ciekawe co to będzie za zestaw. Ale nie zaszkodzi zaopatrzyć się tak na wszelki wypadek w dwa boxy milicji :D
PS: Nie namawiam do panicznego kupowania boxów milicji :P
Szaman pisze:po prostu w metalu coraz mniej sie oplaca (chore ceny cyny!).
Tak się składa że cyna na LME po kosmicznej cenie z 20 maja 2008 spada, do poziomu lutego 2007, no ale nie ma co mówić o cenach które były do roku 2005. ;)
Cena dzisiejsza to 11,700.00 US$/t przy zakupie gotówkowym.
No i krzywa przewidywań pokazuje że cena będzie spadać.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Takie koncerny jak GW raczej kupują surowce na podstawie kontraktów terminowych itp., więc pewnie nakupili wcześniej i teraz im się nie opłaca.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

cyna az tak nie poleci, zeby przestalo sie oplacac w plastiku. plastik ma tylko bardzo droga forme.
porownajcie sobie chocby cene 7 ed. chaos knightow z tymi z 6 ed...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Odgrzeje trochę temat właśnie cudem dostałem w swoje łapska 6ed box 19-tu piechotnych imperium....Od razu decyzja na halabardy i powiem jedno potwierdzają się moje opinie co do 6 ed...BOSKA 7 nie dorasta jej do pięt z wyglądem ... Co do milicji to moje odczucie ale piękniejszej nam nie potrzeba obecna(6ed a jakże) jest super ma wszystko co trzeba buty mnogość broni imo super wygląd...Osobiście czekam na War Altar oraz plastikowych GS....Może uznacie to za 6ed zboczenie i zostanę skrytykowany ale flagelanci również starzy(MAM!!!) są według mnie fajniejsi od nowych solidnie wyżywionych pakerków...
Reasumujac czekam na :
ołtarz bo obecny zupełnie nie przypada mi do gustu jest zbyt surowy
GS'y bo lubię plastik (choć nie ukrywam że niekiedy metal rox(patrz flagellanci)

Będę zadowolony z nowego Ołtarza jeśli się pojawi w sumie tylko tego mi trzeba ....i proszę na wszystkie komety nie zmieniajcie Angole milicji!!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

dgrzeje trochę temat właśnie cudem dostałem w swoje łapska 6ed box 19-tu piechotnych imperium....Od razu decyzja na halabardy i powiem jedno potwierdzają się moje opinie co do 6 ed...BOSKA
Ahhh! Zazdroszczę! Gdzież żeś to dostał?
Jedyne czego mi brakowało u żołnierzy z 6 edycji to dodatków: toreb, zapasowej broni, ozdóbek, sakiewek itp. było tego jak na lekarstwo (parę menażek i mieczy) i trzeba samemu dorabiać. Poza tym żołnierze byli świetni. Nie jakieś 7edycyjne obcisłe piżamy i niemal identyczne, kanciaste twarze różniące się tylko fryzurą.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Allegro Bracie allegro....i w zakupie wyszło mnie to 80 zł + wysyłka..miodnie co:) Zgodzę się brakuje ozdób ale czy tak naprawdę to potrzebne...są za to pancerze na uda!!!!!! to jest świetne i piękne ciuszki a nie jak rzekłeś piżamki i MAJA BUTY!!!!!!!! Mają wygląd idealnej rankowej imperialnej piechoty wyposażonej i zadbanej nie łachudry z pierwszej łapanki oderwani od beczki z miodem jak nakazuje 7 ed:/ Generalnie 19 + filler i będzie ładny klocuszek halabarda rulez skleiłem ich bo łudzę się że dostanie ta broń przebicie pancerza a noszący je heavy armory nawet jeśli nie to są super a ja stawiam niestety jako nieliczny na wygląd ..później jakośc
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Wilqu pisze:Allegro Bracie allegro....i w zakupie wyszło mnie to 80 zł + wysyłka..miodnie co:)
Masz szczęście, że przegapiłem tą aukcję, bo nie wyszłoby Cię to tak tanio ;) Od pewnego czas zaglądam codziennie na Allegro, ale niestety nie jest łatwo dostać starych delikwentów, cóż kiedyś na pewno się uda.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

moj kumpel chce sprzedac 6ed. Imperium, ale on chce calosc puscic, a nie na sztuki...

Ivo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ivo »

Mi sie ostatnio udało na allegro kupic 5 ed. halabardników. Świetne zbroje.

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

http://i255.photobucket.com/albums/hh14 ... CF8372.jpg

Wzór nowego czołgu chyba będzie się tak prezentował.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

+1 dla Corda za ten link. :D

Przepraszam że ja zaniedbałem nowinki ale tak jakoś wyszło :)

Steam Tank fajny.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

tu macie lepsze zdjecie ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ładniutki :D tylko te spluwy imperialnych są coraz dłuższe :roll: , szkoda że nie robią takich jak posiadali pistoliersi 6-edycyjni, były przyjemniejsze dla oka; te kojarzą mi się z ręcznymi granatnikami albo ręcznymi muszkietami :wink:

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Tak, jak się spodziewałem, nie ma diametralnej różnicy... Bałem się, że będzie więcej czaszek.
Śliczniutki...

Jak ktoś będzie chciał się pozbyć pana z włazu, niech będzie tak miły i mi go odsprzeda :D

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Podstawka rydwanowa zapewne więc tak jak w uścisleniach, więc jest mniejszy od metalowego.

Szamanie, a jakieś ulepsznia dla czołgu będą czy tylko ta wersja?

ODPOWIEDZ