Empire VII ed.
Moderator: #helion#
Mnie też. Kiedyś.
Ale teraz wydają się takie klimatyczne od razu dostajesz +5 do rangi klimaciarz, a nie bycia kolejnym graczem który zaczął swoją przygodę z Imperium w 7 edycji gdy przez pewien czas Imperium było na topie
Szamanie jak już jesteś może podzielisz się z nami jakimiś plotkami.
Może zdementujesz plotkę o milicji. Proooooszzzzę
Ale teraz wydają się takie klimatyczne od razu dostajesz +5 do rangi klimaciarz, a nie bycia kolejnym graczem który zaczął swoją przygodę z Imperium w 7 edycji gdy przez pewien czas Imperium było na topie
Szamanie jak już jesteś może podzielisz się z nami jakimiś plotkami.
Może zdementujesz plotkę o milicji. Proooooszzzzę
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Też jestem tego zdania. Przykład: muszkieterzy, kusznicy, szczególnie ci drudzy, teraz to bajka dla mnie.
Wreszcie rozumiem dlaczego mają siłę 4 i strzał albo ruch (przecie do naciągnięcie tego to korby trzeba), toż to przecież kusze oblężnicze.
Teraz widać że takie kusze to przebijają wszystko a długie łuki nie, choć w praktyce było i tak podobnie, ale teraz widać różnice między tymi broniami w odróżnieniu do 6 ed.
Wreszcie rozumiem dlaczego mają siłę 4 i strzał albo ruch (przecie do naciągnięcie tego to korby trzeba), toż to przecież kusze oblężnicze.
Teraz widać że takie kusze to przebijają wszystko a długie łuki nie, choć w praktyce było i tak podobnie, ale teraz widać różnice między tymi broniami w odróżnieniu do 6 ed.
nic nie wiem o nowej milicji. raczej bym sie jej nie spodziewal - teraz beda wychodzic raczej rzeczy, ktore do tej pory byly w metalu. po prostu w metalu coraz mniej sie oplaca (chore ceny cyny!).Sa!nt pisze:Może zdementujesz plotkę o milicji. Proooooszzzzę
"I fart in your general direction"
No to ciekawe co to będzie za zestaw. Ale nie zaszkodzi zaopatrzyć się tak na wszelki wypadek w dwa boxy milicjiSzaman pisze:nic nie wiem o nowej milicji. raczej bym sie jej nie spodziewal - teraz beda wychodzic raczej rzeczy, ktore do tej pory byly w metalu.
PS: Nie namawiam do panicznego kupowania boxów milicji
Tak się składa że cyna na LME po kosmicznej cenie z 20 maja 2008 spada, do poziomu lutego 2007, no ale nie ma co mówić o cenach które były do roku 2005.Szaman pisze:po prostu w metalu coraz mniej sie oplaca (chore ceny cyny!).
Cena dzisiejsza to 11,700.00 US$/t przy zakupie gotówkowym.
No i krzywa przewidywań pokazuje że cena będzie spadać.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Odgrzeje trochę temat właśnie cudem dostałem w swoje łapska 6ed box 19-tu piechotnych imperium....Od razu decyzja na halabardy i powiem jedno potwierdzają się moje opinie co do 6 ed...BOSKA 7 nie dorasta jej do pięt z wyglądem ... Co do milicji to moje odczucie ale piękniejszej nam nie potrzeba obecna(6ed a jakże) jest super ma wszystko co trzeba buty mnogość broni imo super wygląd...Osobiście czekam na War Altar oraz plastikowych GS....Może uznacie to za 6ed zboczenie i zostanę skrytykowany ale flagelanci również starzy(MAM!!!) są według mnie fajniejsi od nowych solidnie wyżywionych pakerków...
Reasumujac czekam na :
ołtarz bo obecny zupełnie nie przypada mi do gustu jest zbyt surowy
GS'y bo lubię plastik (choć nie ukrywam że niekiedy metal rox(patrz flagellanci)
Będę zadowolony z nowego Ołtarza jeśli się pojawi w sumie tylko tego mi trzeba ....i proszę na wszystkie komety nie zmieniajcie Angole milicji!!!!!
Reasumujac czekam na :
ołtarz bo obecny zupełnie nie przypada mi do gustu jest zbyt surowy
GS'y bo lubię plastik (choć nie ukrywam że niekiedy metal rox(patrz flagellanci)
Będę zadowolony z nowego Ołtarza jeśli się pojawi w sumie tylko tego mi trzeba ....i proszę na wszystkie komety nie zmieniajcie Angole milicji!!!!!
Ahhh! Zazdroszczę! Gdzież żeś to dostał?dgrzeje trochę temat właśnie cudem dostałem w swoje łapska 6ed box 19-tu piechotnych imperium....Od razu decyzja na halabardy i powiem jedno potwierdzają się moje opinie co do 6 ed...BOSKA
Jedyne czego mi brakowało u żołnierzy z 6 edycji to dodatków: toreb, zapasowej broni, ozdóbek, sakiewek itp. było tego jak na lekarstwo (parę menażek i mieczy) i trzeba samemu dorabiać. Poza tym żołnierze byli świetni. Nie jakieś 7edycyjne obcisłe piżamy i niemal identyczne, kanciaste twarze różniące się tylko fryzurą.
Vae victis!
Allegro Bracie allegro....i w zakupie wyszło mnie to 80 zł + wysyłka..miodnie co:) Zgodzę się brakuje ozdób ale czy tak naprawdę to potrzebne...są za to pancerze na uda!!!!!! to jest świetne i piękne ciuszki a nie jak rzekłeś piżamki i MAJA BUTY!!!!!!!! Mają wygląd idealnej rankowej imperialnej piechoty wyposażonej i zadbanej nie łachudry z pierwszej łapanki oderwani od beczki z miodem jak nakazuje 7 ed:/ Generalnie 19 + filler i będzie ładny klocuszek halabarda rulez skleiłem ich bo łudzę się że dostanie ta broń przebicie pancerza a noszący je heavy armory nawet jeśli nie to są super a ja stawiam niestety jako nieliczny na wygląd ..później jakośc
Masz szczęście, że przegapiłem tą aukcję, bo nie wyszłoby Cię to tak tanio Od pewnego czas zaglądam codziennie na Allegro, ale niestety nie jest łatwo dostać starych delikwentów, cóż kiedyś na pewno się uda.Wilqu pisze:Allegro Bracie allegro....i w zakupie wyszło mnie to 80 zł + wysyłka..miodnie co:)
Vae victis!
http://i255.photobucket.com/albums/hh14 ... CF8372.jpg
Wzór nowego czołgu chyba będzie się tak prezentował.
Wzór nowego czołgu chyba będzie się tak prezentował.
ładniutki tylko te spluwy imperialnych są coraz dłuższe , szkoda że nie robią takich jak posiadali pistoliersi 6-edycyjni, były przyjemniejsze dla oka; te kojarzą mi się z ręcznymi granatnikami albo ręcznymi muszkietami
Tak, jak się spodziewałem, nie ma diametralnej różnicy... Bałem się, że będzie więcej czaszek.
Śliczniutki...
Jak ktoś będzie chciał się pozbyć pana z włazu, niech będzie tak miły i mi go odsprzeda
Śliczniutki...
Jak ktoś będzie chciał się pozbyć pana z włazu, niech będzie tak miły i mi go odsprzeda
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Podstawka rydwanowa zapewne więc tak jak w uścisleniach, więc jest mniejszy od metalowego.
Szamanie, a jakieś ulepsznia dla czołgu będą czy tylko ta wersja?
Szamanie, a jakieś ulepsznia dla czołgu będą czy tylko ta wersja?