Jakiś czas temu była Errata do Brzytwy, gdzie każdy zastępował swoją charakterystykę Siły swoją wpisaną i niemodyfikowaną charakterystyką Liderki. W związku z tym Inspiring Pressence od Generała się nie liczyło, a Konie uderzały z Siłą 5. Obecnie zostało to usunięte z Erraty, więc każdy uderza z taką Liderką, jaką posiada i jakiej używał by w Testach Liderki, więc liczy się The Highest Leadership In The Unit oraz Inspiring Pressence od GenerałaAbsit pisze:Czy ja dobrze zrozumiałem?
Jeśli zapodam brzytwę na unit SH i będą one w zasięgu generała to wówczas ich LD jest równy LD generalskiej i to generalskie LD się bierze jako siłę??
Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Ok, nie jestem jakimś znawcą zasad a widziałem że te 2 twierdzenia się przewijały w tym temacie więc czy ktoś mógłby mi ładnie uzasadnić 2 sprawy? Najlepiej cytatem z podręcznika lub uściśleń.
1. Podobno magiczne bronie na oddziale nie biorą specjalnej zasady ze sztandaru oddziału. Czyli np, bohater ze Sword of Might nie dostanie płonących ataków z Banner of Eternal Flame.
2. Bijąc płonącymi atakami ściągamy regenkę tylko dla tych ataków i ataków o niższej inicjatywie. Czyli gdy moi DP uderzą z ASF z płonącymi to na ataki Silverów z ASF regenka będzie jeszcze działać.
1. Podobno magiczne bronie na oddziale nie biorą specjalnej zasady ze sztandaru oddziału. Czyli np, bohater ze Sword of Might nie dostanie płonących ataków z Banner of Eternal Flame.
2. Bijąc płonącymi atakami ściągamy regenkę tylko dla tych ataków i ataków o niższej inicjatywie. Czyli gdy moi DP uderzą z ASF z płonącymi to na ataki Silverów z ASF regenka będzie jeszcze działać.
2 razy tak na 100%, ale cytatów nie mam.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
To nie to, że Magiczna Broń nie korzysta ze Sztandaru Oddziału. Masz zapis w Rule Booku przy zasadach takich jak np. Flaming Attacks, Armour Piercing, albo Poison Attacks, że jeśli właściciel posiada Magiczną Broń, to nie przechodzą na nią te Zasady SpecjalneKisiel pisze: 1. Podobno magiczne bronie na oddziale nie biorą specjalnej zasady ze sztandaru oddziału. Czyli np, bohater ze Sword of Might nie dostanie płonących ataków z Banner of Eternal Flame.
Mam kilka pytań o teclisa.
1. Czy przed każdą bitwą mogę wybrać po jednym czarze z każdej domen?
2. High loremaster - "Any spell cast with any doubles is IF except miscasts" Jest ifka na każdym dublecie?
3. Czy jak wybiorę HM to mam plus 6 do casta? +5 za maga i +1 za atrybut?
Dzięki i nie bijcie )
1. Czy przed każdą bitwą mogę wybrać po jednym czarze z każdej domen?
2. High loremaster - "Any spell cast with any doubles is IF except miscasts" Jest ifka na każdym dublecie?
3. Czy jak wybiorę HM to mam plus 6 do casta? +5 za maga i +1 za atrybut?
Dzięki i nie bijcie )
Czytaj AB, a nie AB.
Tak
Nie
Tak
Tak
Nie
Tak
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Pytanie do posiadaczy storm of magic: Czy gdy gra się na tym dodatku to można wziaść jakieś dodatkowe magiczne sztandary, a jeśli tak to jakie?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Dzięki Groshlek, a jeszcze jedno pytanie czy są tam jakieś sensowne sztandary powyżej 50pkt?
Naviedzony
Naviedzony
OK, im więcej się nad tym zastanawiam tym bardziej sie gubię więc potrzebuję opinii osób 3-cich.
Otóż nasze kochane Elfy maja ASFa, z dwuraków dostają ASLa, więc zasady się znoszą i żadna nie ma zastosowania.
1. Czy jak walczę z kimś kto ma zasadę ASF to ta osoba dostaje przerzuty trafień jak ma wyższą/równą inicjatywę?
2. Czy jak jakimś cudem dostanę z czaru zasadę ASF/ASL to bije pierwszy/ostatni i mam przerzuty (w pierwszym przypadku)?
Otóż nasze kochane Elfy maja ASFa, z dwuraków dostają ASLa, więc zasady się znoszą i żadna nie ma zastosowania.
1. Czy jak walczę z kimś kto ma zasadę ASF to ta osoba dostaje przerzuty trafień jak ma wyższą/równą inicjatywę?
2. Czy jak jakimś cudem dostanę z czaru zasadę ASF/ASL to bije pierwszy/ostatni i mam przerzuty (w pierwszym przypadku)?
Imo nie, w końcu ASF wciąż jest tylko nie wywołuje swojego efektu1. Czy jak walczę z kimś kto ma zasadę ASF to ta osoba dostaje przerzuty trafień jak ma wyższą/równą inicjatywę?
Jak "nie ma nic" to znaczy że ASF może dostać z Lighta1. Tak, bo ona ma ASFa, a ty nie masz nic
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
ASF znosi się z ASLem, więc podczas porównywania go z ASFem przeciwnika, ASF i ASL powodują bicie po inicjatywieCrane pisze:Imo nie, w końcu ASF wciąż jest tylko nie wywołuje swojego efektu1. Czy jak walczę z kimś kto ma zasadę ASF to ta osoba dostaje przerzuty trafień jak ma wyższą/równą inicjatywę?
Masz to wyraźnie napisane w Rule Booku, że wrzucanie wielokrotności ASF nie ma żadnego wpływuCrane pisze:Jak "nie ma nic" to znaczy że ASF może dostać z Lighta1. Tak, bo ona ma ASFa, a ty nie masz nic
to była ironia, jakbyś nie zauważyłMasz to wyraźnie napisane w Rule Booku, że wrzucanie wielokrotności ASF nie ma żadnego wpływu
Ale czy ja twierdzę, że jest inaczej? Po prostu uważam że zdolność ASF pozostaje, ponieważ mają także ASL to biją po Inicjatywie; na potrzeby combatu White Lioni oraz dajmy na to Phoenix Guardzi , ci ostatni IMO nie dostają przerzutów bo White Lioni mają zasadę ASF.ASF znosi się z ASLem, więc podczas porównywania go z ASFem przeciwnika, ASF i ASL powodują bicie po inicjatywie
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Imho ci Phoenix Guardzi dostają Re-Rolle, bo uderzają w ASFie (ASF od WL nie kasuje im nic, bo sam się znosi z ASL) i nigdy nie spotkałem się z taką interpretacją zasad jak twoja
P.S.: Jeśli jest jakiś problem z interpretacją, to może trzeba tą kwestię wrzucić do Uściśleń?
P.S.: Jeśli jest jakiś problem z interpretacją, to może trzeba tą kwestię wrzucić do Uściśleń?
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Poprawcie mnie bo zapomniałem a nie mam jak sprawdzić.
Czy jeśli obaj z przeciwnikiem mamy ASF to wtedy obaj atakujemy równocześnie?
Czy jeśli obaj mamy ASF i równą inicjatywę to czy obaj mamy przerzuty?
Czy jeśli obaj z przeciwnikiem mamy ASF to wtedy obaj atakujemy równocześnie?
Czy jeśli obaj mamy ASF i równą inicjatywę to czy obaj mamy przerzuty?
Naviedzony
Naviedzony
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Jak obie jednostki mają ASFa to uderzają jednocześnie bez przerzutów niezależnie od inicjatywy. Jeśli jednak oprócz ASFa, jednostka ma ASL, to nie rozumiem czemu wrogi oddział miał by nie mieć przerzutów, skoro on nadal atakuje z ASFem, a tamten po Inicjatywie
Nie
Nie. Jak obaj macie asf to bez względu na I bijecie równo, bez rerolów.
A z tymi PG vs WL to w sumie nie wiem. Weźcie podręcznik, albo mądrą głowę.
Nie. Jak obaj macie asf to bez względu na I bijecie równo, bez rerolów.
A z tymi PG vs WL to w sumie nie wiem. Weźcie podręcznik, albo mądrą głowę.