DIPPING - TESTOWANIE

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nooo Necro, nie tylko pędzelkujesz świetnie, ale i z bejcą dobrze Ci idzie :)

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Świetni są ... Troszkę mało chaosowi ale bardzo fajni.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kapitan Hak pisze:
Po obejrzeniu figurek Twoich oraz Blessa już wiem, że mój wybór padnie na bejcę Altaxin.
Zastanow sie tylko na kolorem, bo Necro uzywa Tika, ktory ma odcien czerowny, zas ja uzywam Orzecha, ktory jest raczej brazowawy.

Necro, warto jeszcze pomaziac te figsy matowym lakierem. Dopiero wtedy tak naprawde bejca zaczyna wygladac fajnie. Ale efekt na tym etapie jest naprawde fajny. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

bless pisze:Necro, warto jeszcze pomaziac te figsy matowym lakierem. Dopiero wtedy tak naprawde bejca zaczyna wygladac fajnie. Ale efekt na tym etapie jest naprawde fajny. :)
Dzięki. Pociągnę je lakierem dopiero jak dorwę Krylon, bo tym GW się nie umiem obsługiwać. :lol2:
A co do kolorów - kupiłem dwie bejce Altaxinu - Tik właśnie i Orzech. I po kilku próbach (a dokładniej zanurzenie szeregowego hobka, Warriora i Blunderbussera) stwierdziłem, że o wiele bardziej mi pasuje, żeby cała armia miała lekko czerwonawy odcień. Poza tym, ich główny kolor to czerwień, więc czerwonawa bejca moim zdaniem lepiej im pasuje. :wink:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Bardzo ładnie. Też wydają mi się za mało chaosowi, ale na prawdę fajnie wyszły.

Co zrobiłeś by w lufie działa nie zgromadziła się bejca? Przypuszczam, że bejcowałeś ją osobno.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Post autor: pio_eustachy »

Znalazłem lakierobejcę DuluxWoodsheen - fajna bo dość tania puszeczka. Rzecz w tym, że zawiera żywice, wiec sie chyba nie nadaje.
Gdzie kupiliście ten Altaxin?? Bo ja szukam, szukam i tylko ten Sadolin i Dulux znalazłem.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Mam takie pytanko:) Czy bejcowal ktos futro? Jesli tak to jak wychodzi? Bede bejcowac Wild Riderow i nie wiem czy np nie zrobic futra dry brushem wczesniej<hmm>

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

pio_eustachy pisze:Znalazłem lakierobejcę DuluxWoodsheen - fajna bo dość tania puszeczka. Rzecz w tym, że zawiera żywice, wiec sie chyba nie nadaje.
Gdzie kupiliście ten Altaxin?? Bo ja szukam, szukam i tylko ten Sadolin i Dulux znalazłem.
Przeczytaj kilka poprzednich stron tego tematu - ja też kupiłem Dulux.

W ogóle powinno się chyba zacząć ostrzeżenia walić za zadawanie pytań, na które odpowiedzi już tu są. Albo jakieś FAQ zrobić.

Ech, znowu wyłazi potrzeba zrobienia stowarzyszonego z forum portalu... miejsce jest, technologia jest, tylko czasu brak :(
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:tylko czasu brak :(
jak zwykle :(
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Tomash pisze:(...)
- jeśli kogoś nie kręci kupowanie wielkich puszek Sadolin, fajną ofertę lakierobejc (bardzo szeroka gama brązów) w puszkach 0,25L ma Dulux - polecam!
Korzystasz z niej i pasi :?: Gdzieś w tym olbrzymim temacie była wzmianka, że bejce wzbogacane żywicą lub woskiem są do d...

Tomash pisze:W ogóle powinno się chyba zacząć ostrzeżenia walić za zadawanie pytań, na które odpowiedzi już tu są. Albo jakieś FAQ zrobić.
27 stron to troche dużo...

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

pio_eustachy pisze:
Tomash pisze:W ogóle powinno się chyba zacząć ostrzeżenia walić za zadawanie pytań, na które odpowiedzi już tu są. Albo jakieś FAQ zrobić.
27 stron to troche dużo...
z kazdym takim pytaniem wiecej...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Tomash pisze:
W ogóle powinno się chyba zacząć ostrzeżenia walić za zadawanie pytań, na które odpowiedzi już tu są. Albo jakieś FAQ zrobić.
Faszysta.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Katylina pisze:
Tomash pisze:
Faszysta.
:?: :!:

PS: Przypominam, że czekam na potwierdzenie co do Duluxa...

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Dulux jest ok.
Też nim dippowałem ---> zobacz sobie kilka stron wcześniej moje nocne gobliny.

Awatar użytkownika
Przemysław Szulc
Wałkarz

Post autor: Przemysław Szulc »

Siema!Kolejne testy.Tym razem bejca Altaxin-Orzech.Kolory bazowe to :
cialo-blood red
blony-rotting flesh(po bejcowaniu nie ma roznicy miedzy rotting a bleached)
kosci-bleached bone
oczy-scorpion green
jezor i pchodne- mocniej rozwodniony blood red
Oto wyniki:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dobry, choc IMO tradyjna metoda mozna by go było zrobic lepiej :)
ma takie niepowyciagane te kolorki ;-)

ale z drugiej strony patrzac na stosunek czas/efekt to napewno przebija to tradycjne pedzelkowanie modelu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Robak pisze:Mam takie pytanko:) Czy bejcowal ktos futro? Jesli tak to jak wychodzi? Bede bejcowac Wild Riderow i nie wiem czy np nie zrobic futra dry brushem wczesniej<hmm>
Ja bejcowałem clanrata - futro pomalowałem bestial brown, bejcowałem kolorem orzechowym i wyszło bardzo fajnie.

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

hmmm.. chyba coś źle zrobiłem. Bejcowałem DuluxemWoodsheen rozcieńczonym 4 części bejcy na 1 benzyny, potem trochę dolałem benzyny. Teraz to wygląda jakbym go jakimśgęstym klejem bezbarwnym pokrył. Spróbować jeszcze rozcieńczyć??
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

ODPOWIEDZ