Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: QQrydza »

No nie na turniejach ^^ Żadna statystyka nie może przekroczyć 10 to już była ta kwestia omawiana przy 6-tce z Lighta

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Qc-Rat pisze:No nie na turniejach ^^ Żadna statystyka nie może przekroczyć 10 to już była ta kwestia omawiana przy 6-tce z Lighta
6 z Lighta jest typową zasada z rulebooka, w ktorym pisze o nieprzekaraczniu 10 w statystykach

sęk w tym ze zasady z armybooka maja wyzszosc nad tymi z rulebooka - i tu jest problem Adasiu :)
(strona 11 rulebooka)

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Trochę zmienie temat, testował ktos Jabbera? Na papierze wygląda fajnie, ale nie wiem jak z jego przydatnością w grze.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Jabber + nieszczęśliwe rzuty przeciwnika jest świetny - grałem w sobotę przeciw Krasiom, Aura of Madness w jednej turze sprawiała że wyparowała jedna armata, rzucił dwie 6 a w następnej turze identyczny los spotkał drugą armatę. No, to są skrajne przypadki, nie ma co na to liczyć wiącej :P . Podem odbił się od hordy wariorów - ci pogonili i dogonili, ale ustawili się tak, że dostali 4 minoski z gorebullem z przodu, rydwan z tyłu i 15 gorów z boku, pozamiatane. Poza tym Jabber latając ma terror - w innej bitwie przestraszył jakichś ludków poza zasięgiem gienia i szmatki i zrobili "run for your lives" za stół. I myślę że do sprzątania przy krawędzi jest dobry, szarża terrorysty może zamieszać, tym bardziej że w 8ed terror nie jest raz w bitwie, tylko zawsze.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Hmmm moim zdaniem wychodzi "Tak se" nawet na papierze. Widać że łatwo ginie, kolmpletny brak jakiegokolwiek zabezpieczenia. Aura była by spoko gdyby nie to że niemal wszyscy mają bsb i trudno jest zabić jakiekolwiek jednostki. Ma jeden strzał ... no kapke bez sensu, Jedyny + to to że lata, ale do latania to mamy Harpie
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Czy minotaur stojący za Doombullem/Gorebullem moze wykonać suporting attack?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Wilczek. pisze:Czy minotaur stojący za Doombullem/Gorebullem moze wykonać suporting attack?
a czemu ma nie móc?

Marek15
Mudżahedin

W 8ed zdaje się command gruop ma pierwszeństwo do pierwszego szeregu przed bohaterami. Czyli minotaurowy FCG zajmuje cały pierwszy szereg i gorebull BSB ląduje w drugim (załóżmy że nie chcę oddziału szerokiego na 4 figurki) - czy w takiej sytuacji działają wszystkie właściwości BSB? Czy supporting ataki też są wg Inicjatywy i czy w tej sytuacji gorebull robi tyle ataków ile ma czy tylko 3? Czy będąc w 2 szeregu może gorebull wyskoczyć do challenga?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Pamiętaj o zasadzie "mejk łej" w kombacie heros idzie do przodu , do boku czy gdziekolwiek gdzie jest bitka
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Jak heros ma inną podstawkę to może iść do drugego szeregu (Szaman w minotaurach)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nie.
z powodu innej podstawki ustawia sie go w pierwszym szeregu ale nie zastepuje on zadnego modelu. po prostu stoi sobie obok.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Minosy z Doombulem mają Frenzy z niego. Po wygranej walce dostają dodatkowy atak, potem kolejny itd.
Czy kiedy Doombull ginie tracą to frenzy i wszystkie dodatkowe ataki?

Marek15
Mudżahedin

niby dlaczego? IMO tracą go po przegranej rundzie walki, tak jak w zasadzie mają zapisane.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tracą po przegranej walce, ale zawsze jak wygrają mogą odzyskać.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Make the Way nie jest obowiązkowy do wykonania bodajże

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@Qc
nie jest.
make way wykonujesz sobie kiedy chcesz i jak chcesz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

Post autor: sarlok »

mam pytanie do graczy beastmenow - co zrobiliscie po zmnianie podrecznika ze swoimi trolami dragon ogrami itp
sprzedaliscie?
poszly na polke?
wystawiacie na przyklad jako proxy minotaurow?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ungory i harpie - podstawki 25x25 czy 20x20? Kiedyś ungory były 25x25 a teraz na obrazkach GW wyglada to dziabko inaczej

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790927
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod460010a
ungory i harpie 20x20

Moje Trolle i tak by się nie doczekały malowania, więc sobie gniją głęboko w szafie, natomiast Shaggoth, na pewno po jakichś konwersjach zostanie jakimś bestyjskim rarem bo pasuje do armii wyglądem.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mam pytanko Shaman castuje Bray Scream na bohatera w walce wręcz rozumiem, że walę 2D6 hitów tak jak w combacie używa się breath weapon?? :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

ODPOWIEDZ