CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Corvus Albus pisze:Chodzi o jej skuteczność z CS przeciw innym, a nie przeciw samym sobie.
zawarlem to w FAQ'u. nic nie zmieni balansu miedzy armiami w grze. nie taki jest cel CS. Tu chodzi o ograniczenie KNP.

Co do dark elfow - bez jaj. zamiast 2rbt wystawienie czegos innego nie robi z tej armii totalnego warzywa...

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

A jak to wszystko się ma do High Elves?
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Barbara - JAK będe na Masterze to z chęcią zagram. Sam bedziesz mogł zobaczyc ze granie tak okrojonymi DE nie ma sensu. A jak masz z kim to idz i zagraj z graczem na Twoim poziomie na CS ty DE on inną armią sam zobaczysz.

Furion - Dobra bez 4 RBT da sie grac ale Bez siły uderzeniowej której DE nie ma prawie w cale czy bez mocnej magi to naprawde kiepska perspektywa.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

@GarG: bedziesz na Masterze Blasterze? Jesli tak, to rzucam Ci challenge - bede gral proxowana armia DE, bo ZAWSZE gram orkami. Ja zrobie rozpiske CS, a Ty zastosujesz to co zwykle wystawiasz w DE. Kto wygra, dostaje od drugiego 0,5l wodki. Wchodzisz w to?
Jak sie mu uda zdac mature, to moze i bedzie ale najważniejsze jest to ze trzeba pomalowac armie ^^ xD ... GarG moze powiesz o jaka "siłe uderzeniową" Ci chodzi, jakies konkrety? Poza tym Imo ten CS nie tnie Cie za bardzo bo raz ze mozesz wystawić 2xColdy a dwa ze 2xlektyki mozesz wystawić sobie na 1slocie specjalna. O Magi nie dyskutuj bo i tak grasz zazwyczaj na smoku?

P.S Ucz sie do matury a nie spamuj forum.
A jak to wszystko się ma do High Elves?
O co konkretnie pytasz?
xYz

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

HE maja inny podzial slotów,
jak juz Furion kiedys pisał.. zajmie sie tym w odpowiednim czasie.. ja mu gdzies (kilkanascie stron wczesniej) przedstawiłem moj pomysł.

pozdrawiam

ps. straciłem wiare w tego CS-a po tym ja zobaczyłem ze nie jest on wcale prosty, skoro musiał powstac do niego FAQ... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Gremlin pisze: Jak sie mu uda zdac mature, to moze i bedzie ale najważniejsze jest to ze trzeba pomalowac armie ^^ xD ... GarG moze powiesz o jaka "siłe uderzeniową" Ci chodzi, jakies konkrety? Poza tym Imo ten CS nie tnie Cie za bardzo bo raz ze mozesz wystawić 2xColdy a dwa ze 2xlektyki mozesz wystawić sobie na 1slocie specjalna. O Magi nie dyskutuj bo i tak grasz zazwyczaj na smoku?

Jak mnie nie tnie? mówisz o 2x cok czy 2x coc a co to za siła uderzeniowa? Z krasnalami z he z we z wampirami co mi da TAKA SIŁA UDERZENIOWA?
Nie bede mogł grac na smoku przy takim CS bo mam tylko 720 pts co smoka praktycznie wyklucza. Jak nie ma smoka to na czym moge grac? na Magi jedynie chyba nie? Bo na 2k a przy takiej magi to Cięzko cokolwiek ugrac.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Asassello pisze: ps. straciłem wiare w tego CS-a po tym ja zobaczyłem ze nie jest on wcale prosty, skoro musiał powstac do niego FAQ... :(
uwazam umieszczenie FAQ'a czyli odpowiedzi do najczesciej zadawanych pytan, za zasadne, poniewaz pewna grupa pytan notorycznie sie powtarza :-)

FAQ nie zmienia nic w CS - ja to nie GW 8)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

GarG pisze: Nie bede mogł grac na smoku przy takim CS bo mam tylko 720 pts co smoka praktycznie wyklucza.
kartka + dlugopis i jedziesz ;-)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

GarG, naprawde przestan spamowac.. sprobuj ułozyc mocna rozpiske HE, wampirów czy czego tam sie jeszcze boisz na takie ograniczenia..a potem porownaj ze swoja.

przy takiej magii przebijasz sie spokojnie od 3-4 tury.. zauwaz ze przeciwnika ma tylko cos ok. 5DD i 3 DS

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

GarG pisze:
Gremlin pisze: Jak sie mu uda zdac mature, to moze i bedzie ale najważniejsze jest to ze trzeba pomalowac armie ^^ xD ... GarG moze powiesz o jaka "siłe uderzeniową" Ci chodzi, jakies konkrety? Poza tym Imo ten CS nie tnie Cie za bardzo bo raz ze mozesz wystawić 2xColdy a dwa ze 2xlektyki mozesz wystawić sobie na 1slocie specjalna. O Magi nie dyskutuj bo i tak grasz zazwyczaj na smoku?

Jak mnie nie tnie? mówisz o 2x cok czy 2x coc a co to za siła uderzeniowa? Z krasnalami z he z we z wampirami co mi da TAKA SIŁA UDERZENIOWA?
Nie bede mogł grac na smoku przy takim CS bo mam tylko 720 pts co smoka praktycznie wyklucza. Jak nie ma smoka to na czym moge grac? na Magi jedynie chyba nie? Bo na 2k a przy takiej magi to Cięzko cokolwiek ugrac.
przecież jesteś tak wybitnym graczem to jaki masz problem? Poradzisz sobie ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Dobra kosa dzięki ;) Biore sie do życia :D

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To ja w takim razie proszę o ocenę tej rozpiski czy jest zgodna z CSem:

@ Highborn Generał 282 pkt
Draich of Dark Power [50]
Deathmask [50]
Cold One

@ Noble BSB 211 pkt
Hydra Banner [80]
Cold One

@ Sorceress 2lvl 192
Seal of Ghrond [25]
DS [25]

@ 10 Warriors 125 pkt
kusze, tarcze, muzyk

@ 19 Warriors 157 pkt
tarcze, włócznie, muzyk

@ 5 Dark Riders 127 pkt
kusze, muzyk

@ 5 Dark Riders 127 pkt
kusze, muzyk

@ 1 CoC 97 pkt
włócznie

@ 9 CoK 333 pkt
Banner of Murder [45]

@ 7 Manflayers + Mengil 325 pkt

@ 6 Harpies 78 pkt

@ 2 RBT 200 pkt

@ Veteran hydra 245 pkt

4 casting pool
4 dispel pool

75 modeli

Koszt: 2499 pkt
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie jest zgodna z cs

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

W którym miejscu? Niestety mam problem z ogarnięciem tych slotów (2) i (3).
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Shino, rozpiska jest ok.
Corvus Albus pisze:W którym miejscu? Niestety mam problem z ogarnięciem tych slotów (2) i (3).
@ 19 Warriors 157 pkt
tarcze, włócznie, muzyk

to jest corowa rankowa niestrzelajaa piechota. nie zajmuje zadnego slotu.

@ 10 Warriors 125 pkt
kusze, tarcze, muzyk

to jest piechota strzelająca, musisz ją umieścić w którymś slocie, np. w (3)

@ 5 Dark Riders 127 pkt
kusze, muzyk

@ 5 Dark Riders 127 pkt
kusze, muzyk

Ci panowie w tkim razie wędrują do (2)

rozpiska poprawna.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Na jakiej zasadzie rozpatrywane jest to kto do jakiego slota wędruje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Corvus Albus pisze:Na jakiej zasadzie rozpatrywane jest to kto do jakiego slota wędruje?
to Twoja decyzja. Rozpiska musi być tylko wystawialna, czyli np.

jezeli masz: 3x NG z lukami i 2x wilczki, logicznym jest, ze umiescisz ich odpowiednio w (3) i (2) ;-)

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

A jakieś "zmiłuj się" dla armii typu Lizardmen, które mają dużo oddziałów skinków? Bo z tym CS to można mieć 5 jak się z 2 zrobi scoutów. Mało.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a sory pom,ylily mi sie cs: :/ za duzo ich ostatnio ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Jason pisze:A jakieś "zmiłuj się" dla armii typu Lizardmen, które mają dużo oddziałów skinków? Bo z tym CS to można mieć 5 jak się z 2 zrobi scoutów. Mało.
5 oddziałów jest ok - to nie jest wybitna strata nie do przeżycia z 7 do 5... Na zasady czystego Euro wystawic mozesz tylko 30 skinków ;-)

Zablokowany