Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
czempioni w driadach to moim zdaniem obowiazek.
tancerki, szkoda pkt na czempiona, nie inwestuje w nich.
mam na jednych lukach czempiona, tych z flejmem, jakby jakis kowboj z wardem na plonace sie na nich pokusil.
Gremlin, podaj mi 2 argumenty dlaczego wystawiasz wildow ;]
tancerki, szkoda pkt na czempiona, nie inwestuje w nich.
mam na jednych lukach czempiona, tych z flejmem, jakby jakis kowboj z wardem na plonace sie na nich pokusil.
Gremlin, podaj mi 2 argumenty dlaczego wystawiasz wildow ;]
CR, większa przezywalność wzg. reszty innych jednostek o podobnej roli, są po prostu niedoceniani. WH nigdy mi nie leżały, poza tym nie chce mi sie ich przemalowywać.
mysle, ze -1 do strzelania w warhawki rekompensuje ich brak save, ward jest na korzysc wildow, ale warhawki maja jednego wounda wiecej za te same punkty.
skoro oba te unity to odginaczki, bo z klockami to raczej wildzi nie powalcza, warhawki wypadaja duzo lepiej, bo lataja, sa skirmiszem i jest kilka fajnych mykow z nimi zwiazanych.
skoro oba te unity to odginaczki, bo z klockami to raczej wildzi nie powalcza, warhawki wypadaja duzo lepiej, bo lataja, sa skirmiszem i jest kilka fajnych mykow z nimi zwiazanych.
Przybliżysz myśl ?goboss pisze: i jest kilka fajnych mykow z nimi zwiazanych.
Jako początkujący z chęcią bym się dowiedział jak nimi grać
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
do odginania to ja mam orły, a jezeli 2 nie wystarcza to pewne jest ze zjeba..m wystawienie, wtedy opcjonalnie moge poświęcić driady. WR raczej stosuje do flankowania, wbijania sie od boku z CR3 + jakies ew rany, rozjezdzania maszyn, ew mniejszych oddziałów wroga, tu i uwdzie klocka slavów z elektrykiem (poza LD seera), zazwyczaj od boku.
W jaki sposób przeszkadza?Durin pisze: Czempion na tancerzach tylko przeszkadza w wypłaceniu takiemu kowbojowi soczystego killing blowa.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
czepiasz się słów Pasiak:)
Chodziło mi o to, że i tak nie chcecie raczej challengu, mając możliwość wypłacenia masy ataków z KB, więc szkoda na championa pkt.
Chodziło mi o to, że i tak nie chcecie raczej challengu, mając możliwość wypłacenia masy ataków z KB, więc szkoda na championa pkt.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Mi się sprawdza.
Kowboje raczej unikają tancerzy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
kowboje to i tak unikają tancerzy.
ja czempiona do nich daje kiedy mam w nich innego bohatera, który nie chcę żeby się zmarnował w pojedynku z czempionem przeciwnika. W innym przypadku wolę dać 4 pkt więcej za dodatkowego tancerza.
@Goboss - wbrew pozorom nie mamy tak łatwo na kowbojów - jak KB z wayów lub tancerzy nie wejdzie to bardzo nas bolą...
ja czempiona do nich daje kiedy mam w nich innego bohatera, który nie chcę żeby się zmarnował w pojedynku z czempionem przeciwnika. W innym przypadku wolę dać 4 pkt więcej za dodatkowego tancerza.
@Goboss - wbrew pozorom nie mamy tak łatwo na kowbojów - jak KB z wayów lub tancerzy nie wejdzie to bardzo nas bolą...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=30774
moja rozpiska i kilka raportów.
moja rozpiska i kilka raportów.
Uhuhu, się panowie rozpisali. Zapewne jeszcze postaram się wyżyłować tą rozpiskę, poszukać jakiś dodatkowych pkt czy coś. No i prawdopodobnie zmienie warhawki na wildów, choć sam nie wiem.
Może Pasiak coś napisze wildzi vs. warhawki? Jestem bardzo ciekawy...
Może Pasiak coś napisze wildzi vs. warhawki? Jestem bardzo ciekawy...
Przetestuj jedno i drugie, sprawdz czym Tobie sie lepiej gra, i jakie widzisz zastosowania dla danej jednostki.
Spróbuję.Piotras pisze: Może Pasiak coś napisze wildzi vs. warhawki? Jestem bardzo ciekawy...
Dwie różne jednostki i dwa różne zastosowania.
Dla mnie warhawki zawsze były słabszą opcją, ale jak wiecie ja mam specyficzny styl grania i robienia rozpisek... Wildzi odzyskują swoją pozycję po wejściu 8 ed. i porzuceniu ich przez graczy. Vanguard to mega opcja. Flanki potrafiące być w pierwszej w deployu przeciwnika zagrażając nie tylko ewentualnym maszynom ale i supportowi to nie do przecenienia bonus, dodatkowo to pkt które jesteś w stanie spokojnie poświęcić [ moje myślenie ] a nawet jak przyjmujesz szarżę to 10a s4 i 5a s3 zawsze coś zrobią [ a do stompa trzeba jeszcze przeżyć co bez żadnego save jest raczej trudne...] do tego nie schodzą jak kaczki od ostrzału w przeciwieństwie do warhlaków mimo tego ich -1, save i ward dość dobrze to rekompensują. Bonus jaki dają naszym skirmisherom w combacie też jest ważny bo static to u nas żadkość a tu masz banner i przeważnie przynajmniej bok i szarże co jest mocno ok.
Prawda jest taka jak już ktoś to wspomniał... jak dwie odginaczki się nie sprawdzą to i nawet 10 Tobie nie pomoże...
Nie próbuję agitować na rzecz wildów jedynie uzasadniam swój wybór, reszta zależy od Was i tego co Wam bardziej do rozpiski pasuje. Mi jeźdźcy bardziej pasują od jastrzębi i tyla.
Abandoned
Abandoned
Ależ Pasiak, nikt nic Ci nie zarzuci, akurat wielu tutaj się uczy i najlepiej słuchać różnych opinii. Bardzo dziękuję za porównanie obu jednostek, chyba jednak jedna piątka co najmniej zagości w mojej rozpie. Może razem z warhawkami, zobaczymy co lepszebigpasiak pisze:Nie próbuję agitować na rzecz wildów jedynie uzasadniam swój wybór, reszta zależy od Was i tego co Wam bardziej do rozpiski pasuje. Mi jeźdźcy bardziej pasują od jastrzębi i tyla.
@Runepriest -widziałem Twoją rozpiskę na Tap Blasta i interesuję mnie jak to nie tajemnica jak wystawiasz takiego boha?:
Scout Noble @ 142.0 Pts
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]
AHW ----> I co to jest ????
Wstawiasz go do wayów ? Czy może wystawiasz gdzieś samodzielnie przy Wayach ? Jakbyś zdradził jakie możliwości ma ten noble ?
Scout Noble @ 142.0 Pts
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]
AHW ----> I co to jest ????
Wstawiasz go do wayów ? Czy może wystawiasz gdzieś samodzielnie przy Wayach ? Jakbyś zdradził jakie możliwości ma ten noble ?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
No ok, ale jest miękki i pewnie służy tylko do zadań specjalnych ? Zastanawiam się jakby go wrzucić do wayów, ale chyba za szybko by zginął. W tancerkach chyba jedyna słuszna decyzja Niech wróg sam podejdzie na jedyną słuszną odległość
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek