Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Re: Rozpiski WE

Post autor: goboss »

czempioni w driadach to moim zdaniem obowiazek.
tancerki, szkoda pkt na czempiona, nie inwestuje w nich.
mam na jednych lukach czempiona, tych z flejmem, jakby jakis kowboj z wardem na plonace sie na nich pokusil.

Gremlin, podaj mi 2 argumenty dlaczego wystawiasz wildow ;]
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

CR, większa przezywalność wzg. reszty innych jednostek o podobnej roli, są po prostu niedoceniani. WH nigdy mi nie leżały, poza tym nie chce mi sie ich przemalowywać.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

mysle, ze -1 do strzelania w warhawki rekompensuje ich brak save, ward jest na korzysc wildow, ale warhawki maja jednego wounda wiecej za te same punkty.
skoro oba te unity to odginaczki, bo z klockami to raczej wildzi nie powalcza, warhawki wypadaja duzo lepiej, bo lataja, sa skirmiszem i jest kilka fajnych mykow z nimi zwiazanych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

goboss pisze: i jest kilka fajnych mykow z nimi zwiazanych.
Przybliżysz myśl ? :)
Jako początkujący z chęcią bym się dowiedział jak nimi grać [-o< :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

do odginania to ja mam orły, a jezeli 2 nie wystarcza to pewne jest ze zjeba..m wystawienie, wtedy opcjonalnie moge poświęcić driady. WR raczej stosuje do flankowania, wbijania sie od boku z CR3 + jakies ew rany, rozjezdzania maszyn, ew mniejszych oddziałów wroga, tu i uwdzie klocka slavów z elektrykiem (poza LD seera), zazwyczaj od boku.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Durin pisze: Czempion na tancerzach tylko przeszkadza w wypłaceniu takiemu kowbojowi soczystego killing blowa.
W jaki sposób przeszkadza?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

czepiasz się słów Pasiak:)

Chodziło mi o to, że i tak nie chcecie raczej challengu, mając możliwość wypłacenia masy ataków z KB, więc szkoda na championa pkt.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

8)

Mi się sprawdza.
Kowboje raczej unikają tancerzy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

i nie od dzis to wiadomo, mamy czym zabijac kowboi elfikami. ciesze sie natomiast, ze jest malo smokow ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

kowboje to i tak unikają tancerzy.

ja czempiona do nich daje kiedy mam w nich innego bohatera, który nie chcę żeby się zmarnował w pojedynku z czempionem przeciwnika. W innym przypadku wolę dać 4 pkt więcej za dodatkowego tancerza.

@Goboss - wbrew pozorom nie mamy tak łatwo na kowbojów - jak KB z wayów lub tancerzy nie wejdzie to bardzo nas bolą...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Uhuhu, się panowie rozpisali. Zapewne jeszcze postaram się wyżyłować tą rozpiskę, poszukać jakiś dodatkowych pkt czy coś. No i prawdopodobnie zmienie warhawki na wildów, choć sam nie wiem.

Może Pasiak coś napisze wildzi vs. warhawki? :) Jestem bardzo ciekawy...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Przetestuj jedno i drugie, sprawdz czym Tobie sie lepiej gra, i jakie widzisz zastosowania dla danej jednostki.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Piotras pisze: Może Pasiak coś napisze wildzi vs. warhawki? :) Jestem bardzo ciekawy...
Spróbuję.

Dwie różne jednostki i dwa różne zastosowania.
Dla mnie warhawki zawsze były słabszą opcją, ale jak wiecie ja mam specyficzny styl grania i robienia rozpisek... Wildzi odzyskują swoją pozycję po wejściu 8 ed. i porzuceniu ich przez graczy. Vanguard to mega opcja. Flanki potrafiące być w pierwszej w deployu przeciwnika zagrażając nie tylko ewentualnym maszynom ale i supportowi to nie do przecenienia bonus, dodatkowo to pkt które jesteś w stanie spokojnie poświęcić [ moje myślenie ] a nawet jak przyjmujesz szarżę to 10a s4 i 5a s3 zawsze coś zrobią [ a do stompa trzeba jeszcze przeżyć co bez żadnego save jest raczej trudne...] do tego nie schodzą jak kaczki od ostrzału w przeciwieństwie do warhlaków mimo tego ich -1, save i ward dość dobrze to rekompensują. Bonus jaki dają naszym skirmisherom w combacie też jest ważny bo static to u nas żadkość a tu masz banner i przeważnie przynajmniej bok i szarże co jest mocno ok.
Prawda jest taka jak już ktoś to wspomniał... jak dwie odginaczki się nie sprawdzą to i nawet 10 Tobie nie pomoże...

Nie próbuję agitować na rzecz wildów jedynie uzasadniam swój wybór, reszta zależy od Was i tego co Wam bardziej do rozpiski pasuje. Mi jeźdźcy bardziej pasują od jastrzębi i tyla.

Abandoned

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

bigpasiak pisze:Nie próbuję agitować na rzecz wildów jedynie uzasadniam swój wybór, reszta zależy od Was i tego co Wam bardziej do rozpiski pasuje. Mi jeźdźcy bardziej pasują od jastrzębi i tyla.
Ależ Pasiak, nikt nic Ci nie zarzuci, akurat wielu tutaj się uczy i najlepiej słuchać różnych opinii. Bardzo dziękuję za porównanie obu jednostek, chyba jednak jedna piątka co najmniej zagości w mojej rozpie. Może razem z warhawkami, zobaczymy co lepsze ;)

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

@Runepriest -widziałem Twoją rozpiskę na Tap Blasta i interesuję mnie jak to nie tajemnica jak wystawiasz takiego boha?:

Scout Noble @ 142.0 Pts
Hunter's Talon [25.0]
Pageant of Skrikes [25.0]
AHW ----> I co to jest ????

Wstawiasz go do wayów ? Czy może wystawiasz gdzieś samodzielnie przy Wayach ? Jakbyś zdradził jakie możliwości ma ten noble :mrgreen: ?
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

additional hand weapon.

wystawiam go zawsze w jakimś oddziale np. tancerki, ważne jest to że strzela po marszu i zawsze ma jakiś cel
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

No ok, ale jest miękki i pewnie służy tylko do zadań specjalnych ? Zastanawiam się jakby go wrzucić do wayów, ale chyba za szybko by zginął. W tancerkach chyba jedyna słuszna decyzja :) Niech wróg sam podejdzie na jedyną słuszną odległość :P

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co z tego że jest miękii, mi na turnieju zginął raz i to na moje życzenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

A zdążył zarobić na siebie ? I teraz jeszcze pytanko - jak tu ci pomaga Hunter`s Talon ? Ze snajperki i tak masz zasięg 18" ?

Zablokowany