Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Morok

Re: Szybkie pytania

Post autor: Morok »

Szukam jakiś figurek na bestie nurgla chodzi mi o jakąś liche albo czerwia z jakąś obleśną mordą :) jak ktoś coś może polecić będzie fajnie

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

First Blood pisze:Szukam jakiś figurek na bestie nurgla chodzi mi o jakąś liche albo czerwia z jakąś obleśną mordą :) jak ktoś coś może polecić będzie fajnie
http://sklepfeniks.com.pl/77006-purple-worm-p-1553.html

Morok

no coś w tym stylu Tylko szkoda że jest 1 rodzaj

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=42351

może to, wygląda bardzo przyzwoicie.
Obrazek

Morok

tak Tylko chodzi mi o czerwia bardziej taką obleśną larwę :P

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Oj to jest obleśne zaręczam, na zdjęciu nie ma ale dodatkowo dodają jeszcze taką nasadkę na te flaczki imitującą uwięzionego w nich człowieka :) My kupiliśmy kilka sztuk i chyba w gratisie dostała nam się dodatkowa figurka :P

qnk
Warzywo

Post autor: qnk »

czy ma ktoś może przepis na rdzawe nmm ja tutaj http://www.coolminiornot.com/347817?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Hej, nie byłby ktoś w stanie udzielić mi kilku rad jak szybko malować? Nie wiem czy jest to kwestia braku wprawy czy może coś nie tak z techniką. Mam za sobą już kilkadziesiąt figurek, więc to pierwsze chyba nie. Przed sobą mam jeszcze jakieś 120 szczurów, idzie mi to okrutnie powoli, a nie chcę spędzić przy nich reszty życia. Istnieją jakieś sensowne porady, czy raczej tylko "ćwicz"?

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

oprócz ćwiczenia są też techniki szybkiego malowania, ale traci to trochę na jakości. Mam tu na myśli obfite washowanie tudzież bejca

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Niech mi ktoś ogarnięty podpowie, jakimi farbami (róż i fiolet) uzyskano następujące efekty: http://nico-realmsofchaos.blogspot.com/ ... l/Tzeentch

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Takie głupie pytanko mam, zamiast korka na podstawki można brać korę - jakieś specjalne drzewka obgryzacie czy jak popadnie :>?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mirabelka pisze:Takie głupie pytanko mam, zamiast korka na podstawki można brać korę - jakieś specjalne drzewka obgryzacie czy jak popadnie :>?
Ja używam tylko kory sosnowej ze starych sosen. Ma odpowiednią grubość i doskonale imituje głazy...

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Czym różnią się farby Vallejo Game Color od Model Color?
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

kolorami. Game Color zostalo stworzone w oparciu o kolory farb citadel. Model Color jest dedykowane do modeli historycznych, stąd dużo więcej naturalnych i stonowanych odcieni.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

No to jeszcze jedno pytanie o Vallejo: jako że zawiodłem się na nowych shade'ach GW chciałbym się dowiedzieć czy znacie odpowiedniki washy GW Ogryn Flesh (brąz ciemnawy ogólnego stosowania) i Dewlan Mud (czarnobrązowy) od Vallejo? A jeśli takowe są, to czy można je kupić w tych dużych pojemnikach?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Mam pytanko o malowanie Black Dragona....Ma ktoś może jakiś pomysł w jaki sposób pomalować BD od DE (ten nowy) aby wyszedł mniej więcej jak na stronie GW? Jak wycieniować skórę na czarnym podkładzie i skrzydła...
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Jako bazowy kolor wyjdź nie z czerni, ale z bardzo ciemnego szarego. Wtedy będziesz mógł go jeszcze przyciemnić.

Do rozjaśnień możesz dodać jeszcze ciemnoniebieskiego. Na tym modelu powinien wyglądać nieźle.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Po co wychodzić z ciemnoszarego, żeby go potem przyciemniać :?: #-o Nie lepiej tylko rozjaśniać? Można szarym, a można ciemnoniebieskim, wg uznania...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

ale bazowo wyjść od czerni??
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak coś ma być czarne, to ja zawsze bazowo wychodzę od czerni :wink: ...

ODPOWIEDZ