Koleś który to malował pewnie włosy z głowy wyrywa teraz jeśli to czyta on dziesiątki jak nie setki godzin się napocił a wszyscy jadą po tym że to pink knight i ogólnie pedał
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Pozwolę sobie w kwestii kolorystyki wtrącić słowo - jak dla mnie kolor może być. Chcąc być zgodni, że żaden rycerz pedalskich kolorów nie założy, przypomnę o wysokich kosztach uzyskiwania niektórych kolorów tkanin przez farbiarzy. W wiekach średnich pożądane były niektóre barwy a tym bardziej intensywne.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Co do kolorów to w okresie średniowiecza to właśnie różowy był kolorem męskim (bo od czerwonego, co miało jakiś związek z symboliką Chrystusa), a niebieski był kolorem typowo kobiecym (Maryja). A więc kolorystyka z tamtej perspektywy nie jest jakaś rażąca, co innego z dzisiejszej
Edit: W sumie nie tylko w okresie średniowiecza bo i w późniejszych epokach, ta zamiana miejsc jaką mamy teraz jest stosunkowo młoda, nie będe strzelać od ilu lat bo i tak nie trafię a nie chcę palnąć głupoty.
Do dziś kolor różowy jest uznawany za męski i to bardzo , np. we Włoszech.
Jeśli chodzi o malowanie ma mam wrażenie, że artysta chciał przedstawić rycerzyka w jakiejś tam purpurze, zaś kolor różowy wyszedł podczas rozjaśniania. (też mam ten problem)
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
@Rakso
Fantastyka fantastyką, ale breta jest tak jebitnie stylizowana na wieki średnie XII-XV wiek że nawet najbardziej zamroczony gimbus to zauważy. Przy tak silnym nacechowaniu podobieństwami w dobrym guście byłoby trzymanie się klimatu, który zaproponował twórca tegoż to fluffu. Oczywiście mogę sobie zrobić plemię orków zajebiaszcze sierściuchy i malować wszystkie porporce w hell'o kitty ( pozdro dla kumatych ) bo mam takie widzi mi się, ale tak jak tu było by to niesmaczne
Tak sobie oglądam (nigdy nie przeglądałem na bieżąco) i tak sobie pomyślałem, że potem czarny kwadrat na białym tle zostaje dziełem sztuki sprzedanym za x tysięcy czy też milionów...
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed