Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Kosa »

cięzko się czyta jakies przepychanki osobiste, naprawde słabe to.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Oj, to takie przekomarzanki były. Ok, już to edytuje, jeśli Cię to tak razi... :roll:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

tytuł wielkiego nieczystego spamera nie dostaje się za napisanie kilku postów. Andrzej pisze wszystko i na wszystkich subforach czy ma to sens czy nie - nie przyzwyczailiście się jeszcze? Po prostu lubi sobie po pieprzyć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Andrzej pisze:Oj, to takie przekomarzanki były. Ok, już to edytuje, jeśli Cię to tak razi... :roll:
razi nie razi, nieistotne, ale nie tylko Ty jesteś zaangażowany w tą utarczkę slowno-forumową :)

@Piotrze
oj tam, oj tam :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Andrzej pisze:Oj, to takie przekomarzanki były. Ok, już to edytuje, jeśli Cię to tak razi... :roll:
ja już tego nie rozumiem... jeden Andrzej dobrze gada a cała reszta to coś pierdo...cie... czasem komuś się coś uda mądrego, ale jak do tej pory 100% postów Andrzeja to czysty rozsądek i dobre rady, z których nieraz skorzystałem ;]

więc czemu wy wciąż atakujecie, naskakujecie, coś pokazać/udowodnić próbujecie... żal jakiś macie czy co ? ;/

żeby ktoś nie płakał o jakiś offtopach czy innych ch*jach to dodam coś o HE - mianowicie - jak mieliśmy z Emp cienko tak dalej mamy... grałem 2 dni temu i robiłem co mogłem, czołg jeździ jak jeździł i steam gunem S4 strzela, maszyny ciutkę przycięte... no właśnie - czy "przycięte" ?? to nie jest dobre określenie... Emp zostało po prostu odrobinę sprowadzone do poziomu innych armii ot co bo w 7ed to tylko dziw, że tak mało armii Emp było

jak z mortara się dostanie w klocek włóczni czy SM (NIE, nie gram na 2x30 WL ani na 3x20 WL, a na 1x26WL) to pada 10 modeli... jak sobie przypomnę początek 8ed. to nie wierzyłem czemu gracze Emp nie ładują po 4 mortary... ale to już było...

HE mają dalej słabo z Emp, wkurza mnie jak ktoś wymienia HE jakoby przegiętą armię, strzelaniem nas katują - orły-srorły to mam w dupie za 50 pkt, gdzie np. carrion 24 pkt (wypisz wymaluj niemal to samo)

na zderzeniu naszej 'elitarnej piechoty' z klockiem 40 ultra tanich halabard czy jakiejś milicji z 2A, czy innym "gównem" z buffem nasza elitarna piechota zostaje przez to gówno zjedzona:

10 x SM, WL, PG < 25 halabard (no ewentualnie SM mogą coś próbować, jak w ogóle puchy dojdą po ostrzale z byle czego..)

czekamy na mędrkich co mi znajdą jakieś rozwiązanie na tą nierówność....
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

el Victor pisze:orły-srorły to mam w dupie za 50 pkt, gdzie np. carrion 24 pkt (wypisz wymaluj niemal to samo)
jest olbrzymia różnica - carriony są undead więc nie mogą maszerować więc są o wiele mniej mobilne niż orły, poza tym jak wpadną w 10 łuczników to się od razu sypią, a orzeł nawet jak ma przegrać to te dwie rundy combatu przetrzyma
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Mało tego, są itp, więc nie mogą deklarować ucieczki, co czyni je niezbyt dobrą odginaczką, poza tym orzeł jest zwyczajnie lepszy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Post autor: loboba »

el Victor +1
Zgadzam sie z Tobą. Tylko wyczesani gracze mogą coś wyczarować z HE ale ogólnie ciężko nimi wygrywać a oklepane schematy nudzą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Załóżcie sobie fanklub Andrzeja napewno się ucieszy <lol>
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Niech nikt nie mówi, że haje są słabe pokazując SM jako przykład.
W imperium też można zagrać bez hordy halabard i maszyn i powiedzieć, że jest słabe.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Eltharion pisze:Załóżcie sobie fanklub Andrzeja napewno się ucieszy <lol>
Miałbym na to wyjeb*ne.

Jak już pisałem, HE są ciągnięte w dół przez wymóg utopienia 600 pkt w corach, które nic sensownego nie robią. Najlepsza jednostka corowa, czyli łuki, wyglądają żałośnie w porównaniu ze swoimi odpowiednikami u innych ras. Brak lekkiej kawy w corach, to jest ból. Fajnie byłoby także, gdyby przenieśli tiranoci i SH do corów. Prawie każda armia ma w corach fasta, kawę lub rydwan. A my możemy wystawiać jedynie zasraną piechotę z s3...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Andrzej pisze: Miałbym na to wyjeb*ne.

Kurde, chyba się zbyt pośpieszyłem z tym Avatarem:(
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

KayolPixel pisze:
Kurde, chyba się zbyt pośpieszyłem z tym Avatarem:(
Poje$!&* was, grajcie, malujcie, a nie pieprzycie na forach :roll:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Bulwok pisze:Niech nikt nie mówi, że haje są słabe pokazując SM jako przykład.
taki polski metagame, jak kilka miesięcy temu na warhammer.org był plebiscyt na najlepsze jednostki w grze to SM załapali się chyba na podium, a na pewno do pierwszej piątki
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Jak już pisałem, HE są ciągnięte w dół przez wymóg utopienia 600 pkt w corach, które nic sensownego nie robią. Najlepsza jednostka corowa, czyli łuki, wyglądają żałośnie w porównaniu ze swoimi odpowiednikami u innych ras.
Prawdziwa prawda. Ja co prawda wolę wziąć oddział spearów, niż łuków, ale i tak zgadzam się, że nasze cory, to jakiś kiepski żart.
taki polski metagame, jak kilka miesięcy temu na warhammer.org był plebiscyt na najlepsze jednostki w grze to SM załapali się chyba na podium, a na pewno do pierwszej piątki
Ja tam lubię SM. Na pewno bardziej niż WL, których modeli i klimatu nie trawię.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Havelock pisze:
Bulwok pisze:Niech nikt nie mówi, że haje są słabe pokazując SM jako przykład.
U nas, na Border Princes (wśród niektórych znanym również jako sypialnia Andrzeja :mrgreen: ), też był kiedyś taki plebiscyt, a właściwie to kilka, dotyczących różnych rodzajów jednostek, ale z tego co pamiętam, to się tylko pokłóciliśmy :roll: :wink: .
Żeby było bardziej na temat: SM są bardzo dobrzy do niektórych zastosowań (tłum, na który nie ma potrzeby wysyłać WL), ale WL są jednak bardziej uniwersalni, stabilniejsi i wytrzymalsi. Dlatego uważam, że można, owszem wystawiać dwa oddziały WL i jeden SM, który będzie mógł samodzielnie poradzić sobie z dużymi oddziałami bądź udzielić wsparcia WL, gdy ci znajdą się w niewygodnym combacie, czyli z dużym oddziałem właśnie.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Slayer
Chuck Norris

Ja już od dłuższego czasu gram na rozpie ETC 2x25WL i 20SM :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

I jak wyniki na masterach? :wink:

Slayer
Chuck Norris

Ja osobiście na master nie wiem kiedy się wybiorę bo najpierw trzeba figsy pomalowac :( A w bitwach fajnie sie sprawdza gdzies flanka na przykład :roll:

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Slayer pisze:
Poje$!&* was, grajcie, malujcie, a nie pieprzycie na forach :roll:
Tak jak pisałeś, weź się za malowanie 8) :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Zablokowany