Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: Morsereg »

nie moze.
strzeli tylko w S&S.
zdaje sie, ze FAQ'u to bylo :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Strzela w S&S i jeśli ma wykupione Brace of Pistols to ma dodatkowy atak w CC.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Smh pisze: do jednej jedynej możesz go dołączyć - do kowadła :twisted: do innych (nie)stety nie
???
a to skąd?
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Rakso_The_Slayer pisze:
Smh pisze: do jednej jedynej możesz go dołączyć - do kowadła :twisted: do innych (nie)stety nie
???
a to skąd?
luknąłem w erratę - mój błąd, musiało mi się coś we wcześniejszej wersji przewidzieć :/
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Magister inżynier może okopać Kowadło tak jak każdą inną maszynę, ale nie może dołączyć ani do niego ani do jakiejkolwiek innej maszynki. Dlatego dobrze jest go trzymać w jakimś oddziale, np. strzelców, w pobliżu maszyn. Jest bezpieczny i może działać.
Obrazek

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Panowie, mieliśmy ostatnio z kolegami niemałą zagwozdkę odnośnie czaru z domeny metalu, przemieniającego jednostki w złoto (na 6+ czy tam 5+). Moje pytania są następujące: czy czar ten można rzucić na kowadło? Czy czar można rzucić na samego lorda? Jak wygląda kwestia praktyczna rzucenia czaru - kiedy i co/kto zamienia się w złoto. Jako że koledze i tak nie udało się rzucić czaru, więc problem był nieaktualny, ale lepiej wiedzieć na wypadek kolejnej, podobnej sytuacji :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kraggo pisze:Panowie, mieliśmy ostatnio z kolegami niemałą zagwozdkę odnośnie czaru z domeny metalu, przemieniającego jednostki w złoto (na 6+ czy tam 5+). Moje pytania są następujące: czy czar ten można rzucić na kowadło? Czy czar można rzucić na samego lorda? Jak wygląda kwestia praktyczna rzucenia czaru - kiedy i co/kto zamienia się w złoto. Jako że koledze i tak nie udało się rzucić czaru, więc problem był nieaktualny, ale lepiej wiedzieć na wypadek kolejnej, podobnej sytuacji :)
jeśli czar możesz rzucić na maszynę to możesz rzucić na kowadło, nie możesz natomiast rzucić go na nikogo z obsługi ponieważ to tylko znaczniki ran ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Kraggo
Chuck Norris

Pytanie tylko, czy ten czar można w ogóle rzucić na kowadło (niestety nie mam nigdzie pod ręką podręcznika) i jak wygląda sama przemiana w złoto - przemienia się sama machina, czy też razem z kowalem? Ile trzeba rzucić, by zamienić ją w złoto?

To, że kowadło to machina to wiem :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Można rzucić ten czar na kowadło, traktowane jest jako jeden wielo-woundowy model więc na 6 ginie (zostaje zamienione w zloty posąg) cale kowadło.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kraggo
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze:Można rzucić ten czar na kowadło, traktowane jest jako jeden wielo-woundowy model więc na 6 ginie (zostaje zamienione w zloty posąg) cale kowadło.
Właśnie o to mi chodziło. Dziękuję za odpowiedź :)

Joncek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joncek »

Rakso_The_Slayer pisze:Magister inżynier może okopać Kowadło tak jak każdą inną maszynę, ale nie może dołączyć ani do niego ani do jakiejkolwiek innej maszynki. Dlatego dobrze jest go trzymać w jakimś oddziale, np. strzelców, w pobliżu maszyn. Jest bezpieczny i może działać.
Master ma chyba look out'a w 3" od maszyny więc nawet oddział wspomagający mu niepotrzebny

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

no nie wiem czy niepotrzebny...
różnica pomiędzy losir 4+ a 1+ jest spora

Joncek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joncek »

W mordę jak zwykle nie doczytałem :oops:

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Hej.

Właśnie przerabiam nowych warriorsów na 8ed, z tarcz na dwuraki. Większośc modeli ma obie ręce i dwuraki zwyczajnie sie przykleja, ale niektórym modelom trzeba przykleić i lewą i prawą ręke. Mój problem polega na tym, że w wypraskach nie mogę znaleźć lewej ręki która by pasowała do dwuraka... jest tylko ręka z dłonią, która po jej odcięciu jest za krótka żeby sięgnąć do broni... WTF?

Czy muszę spiłować dłoń z dolnej części broni a w drugą ręke dać kufel czy coś? Dziwi mnie to, bo nie zgubiłem żadych bitsów a wychodzi na to że bez konwertowania 2 wzory tuowi nie nadają się na dwuraki :|

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

te ręce z brodami powinny pasować (muszą) jak nie to coś źle robisz albo masz zpsute :D
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

@Robo

Bez nawet drobnych zabiegów konwersyjnych, się nie obędzie. Lewe ręce o których wspominasz są najwyraźniej dedykowane dla tarcz i w stanie surowym do broni dwuręcznej nijak nie pasują. Tak samo gdybyś chciał używać bród z zestawu strzelców dla wojowników, broń nie będzie pasować w obie strony.
Albo zabawa z GS'em, pilnikiem itd.. albo dodać w lewą rękę jakieś akcesoria. Choćby wspomniany kufel.
Ciała bez ręki są po prostu dedykowane dla grupy dowodzenia.

dideroo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: dideroo »

"The Anvil receives two attacks for the Runelord, instead of one attack as would normally be the case for a war machine" - cytat z erraty krasi. Moje pytanie brzmi: jak to interpretować? Kowadło otrzymuje dwa ataki dla Runelorda czyli, że na kowadle można dwa razy bić runkę na turę, czy runelord ma dwa ataki, czy... ?!

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

OMG raz bijesz runę a runelord ma 2 at strażnicy po 1 razem 4
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Mam takie pytanie, jeżeli slann siedzi w klocu templeguardów to mozna do niego z bolca strzelac? W koncu ma wiekszy US niz reszta teamu (mowie o 7 ed.)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nie mozesz.
moglbys co najwyzej pokierowac kula armatnia przez niego i liczyc na to, ze nie zda LoS!.
w 7 ed nie bylo czegos takiego, ze jak do oddzialu wrzucisz inny typ jednostki to nie ma LoS!.
tak wiec, przy strzelaniu z bolca gongi ida w oddzial, a jak juz zostanie 5 jednostek to losuje sie w co sie trafilo. czyli jak przy normalnym strzelaniu :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

ODPOWIEDZ