Może wszystkim pasi taki draft......
co do turneju w niemczech ... to co mielismy przegrac?

Moderator: swieta_barbara
widac na tyle tam nie ma z kim i na jaki temat dyskutowac, ze nie podjalem dyskusji.W temacie dyskusyjnym (http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=97884), który założył Lidder pojawiło się parę niezbyt wartościowych postów Shino, który raczej broni własnego tworu, nie prezentując jednak żadnego zwartego poglądu i to by było na tyle.
jak draft moze dla nas byc niekorzystny? przeciez nie traktuje jakos specjalnie polakow, tylko wszystkich tak samo.Więc jeżeli chcemy uniknąć 7-go miejsca i wielkiego blamażu, może warto jednak o draft trochę powalczyć, tak żeby był korzystny dla nas.
No chyba, że wszyscy są zadowoleni, że kilka mocnych armii z naszej drużyny dostało po dupie.
Zbanują Młodego i zabronią grać WE przeciw Skavenom...Shino pisze:jak draft moze dla nas byc niekorzystny?
1. Pieprze trzy po trzy, bo ktoś musi być tym radykałem, innym nie wypada, ja mogę. Wtedy granie po "naszemu" nie brzmi ekstremistyczne. A tak zapytam co ty zrobiłeś? jak chcesz możesz za mnie kontynuować, mi jest coraz trudniej do tego się zmuszać.JaceK pisze:
Kanadian, który chciał być polskim przedstawicielem pieprzy trzy po trzy (kto to w ogóle do cholery jest i jakiej narodowości?).
Orginalnej to może nie, ale to było wypracowane pod koniec roku uważam za świetne (LoS i Vlos itp.)Kołata pisze: A Kanadian reprezentuje Kanadę jako kapitan. I akurat on lubi WFB w orginalnej postaci więc nie wiem o co Ci chodzi Jacku
Teraz to juz nie odpuszczaj, moim zdaniem robisz tam swietna robote.Kanadian pisze:mi jest coraz trudniej do tego się zmuszać.
ja sie serio pytam.Piotr pisze:Zbanują Młodego i zabronią grać WE przeciw Skavenom...Shino pisze:jak draft moze dla nas byc niekorzystny?
Dla przyzwoitości dodam, że w zeszłym roku to jaki lizaki robią przeciąg na stole odkryliśmy później, więc wybór rozpoczynał się od innych rzeczy. Natomiast co do balansu armii i postulatu, że lepiej wybierać ze wszystkich to fajny pomysł, ale niestety w jakobińskim szale idziecie trochę za daleko z niektórymi elementami. Idea gdzie armie słabsze dostawały bonus początkowo miała taki cel by nie traciły one aż tyle do reszty. Obecnie jak tak dalej pójdzie (a co po niektórzy twierdzą że już się zdarzyło) najgorsze będą te armie, które na oryginalne zasady są słabe ale za mocne by dostać +200 -10% i jakiś buścik. Dając zbyt duże bonusy (np. TK,kumulacja SLOS, dodatkowa kostka i +200pkt), sam fakt że nikt po za młodym, któremu parcie na wynik opadło, nie gra na jakimś logiczniejszym poziomie tą armią nie znaczy, że należy ją tak skokowo polepszać. Przecież nie było żadnych testów w fazach pośrednich. Poprzedni draft miał zmiany ewolucyjne, to też był fajny pomysł a nie dopychać do pieca na maxa i patrzeć na reakcje. To jak z piciem wódki, lepiej wypić kilka kieliszków i najwyżej sięgnąć po kolejne niż całą flaszkę i najwyżej wyrzygać.Shino pisze:... a nie tak, ze niewiadomo co wziac oprocz demonow de lizi i skav (a od tego sie zaczynal poprzedni wybor).
Słabe złośliwości, bo ty też nie będziesz.Szmajson pisze:Sorka, nie kojarzę Cię.. będziesz grał w reprezentacji?
Może wszystkim pasi taki draft......
co do turneju w niemczech ... to co mielismy przegrac?
Ja nie rozumiem powyższego, bo na mój gust odzywają się znacznie częściej albo 5-cio albo 4-o kostkowcy.Lidder pisze:Ostrożnie więc z oskarżeniami co kto miał zrobić, a czego nie zrobił. Jebać w kakao to my będziemy ich jak się to skończy. Większości osób to nie pasuje, jednak milczą. Odzywają się tylko skrajni - 6-kostkowcy i 4-kostkowcy. Cała reszta jedzie na ETC i zasady poznaje na turnieju (nie, to nie żart). Walka kończy się na 5-kostkach i wszyscy uważają, że wygrali
Przeczysz sam w sobie.Młody pisze:@ Jacek
Sorki ale dla mnie obojętne jest to jaki będzie draft, zasady są równe dla wszystkich, to że ktoś przepcha zasady na które gra od roku mnie pier**** , mam z kogo wybierać skład, a że ktoś nie pogra sobie turniejowo na rodzimym podwórku DE czy Demonami średnio mnie obchodzi, najwyżej nie wybiorę tej armii na Euro, bo widocznie na ten draft inne są lepsze.
Tyle w temacie.
Urocze, ale równie naiwne.Shino pisze:Poza tym nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale tu nie ma czego takiego jak przedstawiciel kraju jesli chodzi o ar.
Niekorzystny moim zdaniem jest draft, który powoduje zmianę stylu grania u nas, a brak takiej zmiany w kilku innych krajach. Lub zbliżona sytuacja.Shino pisze:jak draft moze dla nas byc niekorzystny? przeciez nie traktuje jakos specjalnie polakow, tylko wszystkich tak samo.
Tak samo z druzyna. To juz jest wybrana? wydawalo mi sie, ze jeszcze nie bylo nic powiedziane.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Zupełnie serio, to martwi mnie inna kwestia. Mnie osobiście - jako gracza z ciśnieniem na skład.Shino pisze: ja sie serio pytam.
Co do drużyny - dziwne pytanie, bo nie pisałem, że ją mamy.
moze po prostu nie wiesz co piszesz? a moze wiesz tylko chodzilo o jakas inna nasza druzyne z jakimis innymi naszymi armiami.No chyba, że wszyscy są zadowoleni, że kilka mocnych armii z naszej drużyny dostało po dupie.
gdzies w czerwcu- liipcu powinien wyjsc kodeks do 40k jak to zawsze wyglada.Gdzieś tam w czerwcu - lipcu wyjdzie nowy kodeks do Imperium. Do ETC zostanie miesiąc, góra dwa. I będzie to martwy okres, bez znaczących turniejów, bez możliwości ćwiczenia nowego standardu.
A może jak zawsze siedząc za monitorem usilnie próbujesz być złośliwy?Shino pisze:Co do drużyny - dziwne pytanie, bo nie pisałem, że ją mamy.moze po prostu nie wiesz co piszesz? a moze wiesz tylko chodzilo o jakas inna nasza druzyne z jakimis innymi naszymi armiami.No chyba, że wszyscy są zadowoleni, że kilka mocnych armii z naszej drużyny dostało po dupie.
A co to ma do rzeczy?Młody pisze:A jakby Ci GW napisało słaby kodeks , a nie byłoby żadnych ar.com czy temu podobnych, (czyli sytuacja np. 6ed dwarfów czy ogrów zanim jeszcze powstał twór typu euro),to co byś zrobił ?, bo dość sporo osób w posiadaniu tych armii nie marudziło tylko jeździło.
Pominę tekst "nie chcesz nie graj" - już odpisałem wyprzedzająco na to wcześniej.Młody pisze:Moje nastawienie do zasad euro jest obojętne w kontekście wyboru reprezentacji i ewentualnych równych/nierównych szans (co sam sugerowałes poprzednio), nieobojętne w kwestii gry turniejowej u nas. Zauważ że praktycznie pół roku gra się na braku bądź autorskich ograniczeniach. Od euro mielismy 2 mastery bez ograniczeń, 2 parówki (więc cięzko zaadaptować ograniczenia EU) i master w Poznaniu który w jakimś stopniu bazował na tych restrykcjach, zostanie 5-6 masterów do Euro , więc podział masz prawie 50-50 , nie chcesz to nie graj w drugiej połowie roku, nikt Ci nie broni, ja z tych pierwszych 5 masterów w tym sezonie nie odwiedziłem wszystkich, jakoś nie płakałem nad zasadami, wolę grać na ograniczenia , niż 'wolną amerykankę' , bo gra nie jest do końca dopracowana.
A kto jest?Młody pisze: Ja nie jestem od przepychania swoich wizji w zakulisowy lub nie sposób na ogólnym forum.
Demony w 8-mej są słabsze (nie słabe, ale słabsze).Młody pisze: Na razie nikt nie marudzi, a taki Kalafior mi codziennie wysyła nowe rozpy Demonów, jakoś on może grać. Wszelkie compy wzięły się od nowych kodeksów VC i DL które znacznie zaburzyły balans gry, nic dziwnego że teraz posiadacze tych armii muszą 'odpokutować'![]()
I mówi to gość, który gra już po raz n-tyMłody pisze: Edit.
Co z tego że 'nasze armie' dostają po dupie, to chyba dobrze, jest rotacja w składzie, a nie ciągle te same osoby. Sorki, ale taki argument jest totalnie z dupy
Moja armia nie dostała nigdy po dupie, a ciąć próbują zawszeJaceK pisze: I mówi to gość, który gra już po raz n-ty
chyba bardziej dlatego, że Ci dali takiego boosta do TKSmiechu pisze: Nowy draft jest bardzo fajny i poczesci ciesze sie że został zmieniony, bo przynajmniej nie bede widywał przez najblizsze 3 miesiace tych samych rozpisek tylko ciągle coś nowego