No i spodziewam się, że odświeżą tron włądzy, i nie będzie się bez niego grało, tak jak teraz nie grywa się bez kowadła

Przypomnę się jak wyjdzie podręcznik

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Uważaj, bo jeszcze doczekamy draftu "Slayers/MRo Grungni 0-1"#Krasnal# pisze: Ten ward powinien się kumulowac z wardem od sztandaruward na 3+ na strzelanie i magię i jest dobrze
Tron to faktycznie dobry pomysł na jednostkę-bydlę, jakich teraz pełno w innych armiach.Fluffy pisze:Nie chcę straszyc, w 6 ed były Apacze - tzn żyrokoptery z podwieszonymi organkami, nie zdziwiłbym się jakby wróciły..
No i spodziewam się, że odświeżą tron włądzy, i nie będzie się bez niego grało, tak jak teraz nie grywa się bez kowadła![]()
Przypomnę się jak wyjdzie podręcznik![]()
nie odświeżą bo mają figurkę w FC... wydają NOWE modele w plastiku zrobione od nowa, metale, które im się kończą zamieniają na FC bo to ta sama matryca więc taniej...Kroon pisze:Kurde a już miałem kupować Tron.... chyba jednak poczekam, może będzie nowy model czy tylko staty odświeżą? jak sądzicie?
Ja tam nie zbieram krasi dla oszczędnościSmh pisze: ...więc to spora dla nich oszczędność - dla graczy też... zobaczcie co by było jakby zrobili piękne krasie w piechocie... zabiłoby to portfele ;P
Generalnie to dość mało odkrywcze,wiadomo że będą 2 duże rzeczy z jednego boxa, coś na kwadratowych lub większych podstawkach, 2 bochaterów spec i masz przepis na kolejnego book-a. Pytanie brzmi jak to zrobią u krasi, bowiem sporo piechoty special jest w metalu: slayers, IB, hamce - więc w naszej armi czeka ich teoretycznie więcej roboty...Smh pisze:nie odświeżą bo mają figurkę w FC... wydają NOWE modele w plastiku zrobione od nowa, metale, które im się kończą zamieniają na FC bo to ta sama matryca więc taniej...Kroon pisze:Kurde a już miałem kupować Tron.... chyba jednak poczekam, może będzie nowy model czy tylko staty odświeżą? jak sądzicie?
edit:
zauważcie prawidłowość w wychodzących armiach:
1) część metali zostaje zamieniona na FC i te rzeczy nie mają nowych jednostek, zostaje FC
2) każda armia dostaje coś na dużej podstawce, a nawet dwie rzeczy, które można złożyć z tego samego pudła
3) 50% armii dostało nowe, fajne, małe pudełeczka plastikowych herosów (dostały to VC, TK, nie dostały OmG i Ogry)
4) każda armia dostała coś fajnego na podstawkach rydwanu/kawalerii
5) w żadnej armii nie została wymieniona piechota corowa na nową!!
6) cięcie popychaczek oraz ogólny balanas... przewiduję więc zabranie nam popychaczki z kowadła oraz przeniesienie kowadła znów do fazy magii by przeciwnik mógł dispelować runy - na chwile obecną przeciwnik nie ma 'obrony' przed naszą 'magią'
więc można wywnioskować, w którą stronę idzie GW - tanim kosztem zaktualizować armię - wg mnie świetne zagranie, bo nie wymieniają wszystkich figsów, więc to spora dla nich oszczędność - dla graczy też... zobaczcie co by było jakby zrobili piękne krasie w piechocie... zabiłoby to portfele ;P
to nie miało być odkrywcze, po prostu chciałem wypunktować coś co może nie wszyscy zauważyli (do takiego wniosku doszedłem czytając posty niektórych!)Artur pisze:Generalnie to dość mało odkrywcze,wiadomo że będą 2 duże rzeczy z jednego boxa, coś na kwadratowych lub większych podstawkach, 2 bochaterów spec i masz przepis na kolejnego book-a. Pytanie brzmi jak to zrobią u krasi, bowiem sporo piechoty special jest w metalu: slayers, IB, hamce - więc w naszej armi czeka ich teoretycznie więcej roboty...
nie chodzi o fakt czy coś jest przegięte czy nie... na chwile obecną chyba jako jedyni mamy popychaczkę z możliwością szarży... zgadnijcie dlaczego? bo resztę ucięli... no to jaki będzie kolejny ruch? pozostawienie jej nam?Artur pisze:Co pkt 6, śmiem się nie zgodzić, w tej edycji magia niszczy i tyra - a jeśli te nasze 3 średnie spele, które nazywasz magią, mają być dispelowalne - to niech nam zrobią całego lora i to castami które tyrają.
palenie z MortisaSmh pisze:dodatkowo jako jedyni mamy coś czego nikt nie może dispelować... jedynie co broni wroga to nieudane rzuty... więc, przewiduję, że to potną...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Podobnie, ale chyba wstrzymam się z dalszym kolekcjonowaniem (heh, sam nie wierzę w to co piszę), bo jeśli nasze przypuszczenia względem planów GW są trafne, to oni zaraz będą zupełnie niegrywalni. Lepiej więc zbierać z wyprzedzeniem IBsmiejagreg pisze:Póki co mam coś ok. 30 szt. Się uzbiera w końcu:mrgreen: .
+1smiejagreg pisze:Ja tam nie zbieram krasi dla oszczędnościI tak stareńkie drenują mi portfel. Ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby co jakiś czas pojawiło się coś nowego i ŁADNEGO, a nie nowego i KOSZMARNEGO
.
W duchu poprawności politycznej i "zrównania" zasad. Trochę to się robi chore. Możliwości "manewrowe" krótkonogich i tak są liche, albo się zostawi tych kilka furtek uchylonych (bo i tak trzeba się nakombinować i zaryzykować spotro punktów w czymś, co może nie zagrać), albo zostaje opcja stać, strzelać i nie trzeźwieć. No ale przecież strzelające krasnale też są przegięciem i zabijają ducha gry...Arbiter Elegancji pisze:Co nie zmienia faktu że również moim zdaniem zabiorą nam popychaczkę do Combatu.
Nie, w imię widzimisię GWlividus pisze:W duchu poprawności politycznej i "zrównania" zasad
Może jeśli zabiorą nam popychadlo w combat to w zamian dadzą coś innego? Może się okazać że Dwarfy staną się bardziej mobilne i taktyczne niż kiedykolwiek. Nie ma co płakać jak na razie...lividus pisze:rochę to się robi chore. Możliwości "manewrowe" krótkonogich i tak są liche, albo się zostawi tych kilka furtek uchylonych (bo i tak trzeba się nakombinować i zaryzykować spotro punktów w czymś, co może nie zagrać), albo zostaje opcja stać, strzelać i nie trzeźwieć. No ale przecież strzelające krasnale też są przegięciem i zabijają ducha gry...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
to miałem na myśli pisząc 'popychaczka' - fakt, mało precyzyjnie to ująłemArbiter Elegancji pisze: Co nie zmienia faktu że również moim zdaniem zabiorą nam popychaczkę do Combatu.