Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Fluffy »

Nie chcę straszyc, w 6 ed były Apacze - tzn żyrokoptery z podwieszonymi organkami, nie zdziwiłbym się jakby wróciły..
No i spodziewam się, że odświeżą tron włądzy, i nie będzie się bez niego grało, tak jak teraz nie grywa się bez kowadła :mrgreen:

Przypomnę się jak wyjdzie podręcznik :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Póki co mam coś ok. 30 szt. Się uzbiera w końcu:mrgreen: .

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jedyna nowość jaką naprawdę chętnie bym zobaczył, to "Rune of Sharpshooting" wykuwana na handgunie, dająca sniper i ewentualnie jakiś dodatkowe +1 do trafienia. Hammerersi powinni dostać zbroje z gromrilu. Poza tym wystarczy przycięcie kosztu jednostek o 1-2 punkty i będzie ok.
W zasadzie mogliby też zmienić zasadę wychodzenia górników - zrobić coś a'la deep strike w 40k, z tym że jeśli wykopiemy się pod oddziałem to mamy efekt pitki (test I lub śmierć) z przelicznikiem 1 miner - 1 test. A żeby nie było zbyt dobrze, to przeciwnik może wypłacić nam hity jak w walce.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

też coś myslałem o zmianie w tych minerach na coś podobnego jak ty. klimatyczna i ciekawa opcja by była ;] ale patrząc na GW to ugrywalnią jednostki jakie im się słabo sprzedają czyli IB i Slayerów na początku..
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

panterq
Masakrator

No jak IB dostaną +1 do armor save'a, a slayerzy warda i +1 do siły to będzie zajebiście.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

slayerzy to z bazy powinni mieć KB bo co to za slayer co jednym pierdolnięciem nie umie zabić :lol2:
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

panterq
Masakrator

KB, ward 5+ i jesteśmy w domu :D
- Niles Valera, Agitator

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

panterq pisze:KB, ward 5+ i jesteśmy w domu :D
Ten ward powinien się kumulowac z wardem od sztandaru :) ward na 3+ na strzelanie i magię i jest dobrze :mrgreen:

panterq
Masakrator

#Krasnal# pisze: Ten ward powinien się kumulowac z wardem od sztandaru :) ward na 3+ na strzelanie i magię i jest dobrze :mrgreen:
Uważaj, bo jeszcze doczekamy draftu "Slayers/MRo Grungni 0-1" 8)
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Fluffy pisze:Nie chcę straszyc, w 6 ed były Apacze - tzn żyrokoptery z podwieszonymi organkami, nie zdziwiłbym się jakby wróciły..
No i spodziewam się, że odświeżą tron włądzy, i nie będzie się bez niego grało, tak jak teraz nie grywa się bez kowadła :mrgreen:

Przypomnę się jak wyjdzie podręcznik :mrgreen: :mrgreen:
Tron to faktycznie dobry pomysł na jednostkę-bydlę, jakich teraz pełno w innych armiach.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Kurde a już miałem kupować Tron :) .... chyba jednak poczekam, może będzie nowy model czy tylko staty odświeżą? jak sądzicie?
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kroon pisze:Kurde a już miałem kupować Tron :) .... chyba jednak poczekam, może będzie nowy model czy tylko staty odświeżą? jak sądzicie?
nie odświeżą bo mają figurkę w FC... wydają NOWE modele w plastiku zrobione od nowa, metale, które im się kończą zamieniają na FC bo to ta sama matryca więc taniej...

edit:

zauważcie prawidłowość w wychodzących armiach:
1) część metali zostaje zamieniona na FC i te rzeczy nie mają nowych jednostek, zostaje FC
2) każda armia dostaje coś na dużej podstawce, a nawet dwie rzeczy, które można złożyć z tego samego pudła
3) 50% armii dostało nowe, fajne, małe pudełeczka plastikowych herosów (dostały to VC, TK, nie dostały OmG i Ogry)
4) każda armia dostała coś fajnego na podstawkach rydwanu/kawalerii
5) w żadnej armii nie została wymieniona piechota corowa na nową!!
6) cięcie popychaczek oraz ogólny balanas... przewiduję więc zabranie nam popychaczki z kowadła oraz przeniesienie kowadła znów do fazy magii by przeciwnik mógł dispelować runy - na chwile obecną przeciwnik nie ma 'obrony' przed naszą 'magią'

więc można wywnioskować, w którą stronę idzie GW - tanim kosztem zaktualizować armię - wg mnie świetne zagranie, bo nie wymieniają wszystkich figsów, więc to spora dla nich oszczędność - dla graczy też... zobaczcie co by było jakby zrobili piękne krasie w piechocie... zabiłoby to portfele ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Smh pisze: ...więc to spora dla nich oszczędność - dla graczy też... zobaczcie co by było jakby zrobili piękne krasie w piechocie... zabiłoby to portfele ;P
Ja tam nie zbieram krasi dla oszczędności :wink: I tak stareńkie drenują mi portfel. Ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby co jakiś czas pojawiło się coś nowego i ŁADNEGO, a nie nowego i KOSZMARNEGO :( .

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Smh pisze:
Kroon pisze:Kurde a już miałem kupować Tron :) .... chyba jednak poczekam, może będzie nowy model czy tylko staty odświeżą? jak sądzicie?
nie odświeżą bo mają figurkę w FC... wydają NOWE modele w plastiku zrobione od nowa, metale, które im się kończą zamieniają na FC bo to ta sama matryca więc taniej...

edit:

zauważcie prawidłowość w wychodzących armiach:
1) część metali zostaje zamieniona na FC i te rzeczy nie mają nowych jednostek, zostaje FC
2) każda armia dostaje coś na dużej podstawce, a nawet dwie rzeczy, które można złożyć z tego samego pudła
3) 50% armii dostało nowe, fajne, małe pudełeczka plastikowych herosów (dostały to VC, TK, nie dostały OmG i Ogry)
4) każda armia dostała coś fajnego na podstawkach rydwanu/kawalerii
5) w żadnej armii nie została wymieniona piechota corowa na nową!!
6) cięcie popychaczek oraz ogólny balanas... przewiduję więc zabranie nam popychaczki z kowadła oraz przeniesienie kowadła znów do fazy magii by przeciwnik mógł dispelować runy - na chwile obecną przeciwnik nie ma 'obrony' przed naszą 'magią'

więc można wywnioskować, w którą stronę idzie GW - tanim kosztem zaktualizować armię - wg mnie świetne zagranie, bo nie wymieniają wszystkich figsów, więc to spora dla nich oszczędność - dla graczy też... zobaczcie co by było jakby zrobili piękne krasie w piechocie... zabiłoby to portfele ;P
Generalnie to dość mało odkrywcze,wiadomo że będą 2 duże rzeczy z jednego boxa, coś na kwadratowych lub większych podstawkach, 2 bochaterów spec i masz przepis na kolejnego book-a. Pytanie brzmi jak to zrobią u krasi, bowiem sporo piechoty special jest w metalu: slayers, IB, hamce - więc w naszej armi czeka ich teoretycznie więcej roboty...

Co pkt 6, śmiem się nie zgodzić, w tej edycji magia niszczy i tyra - a jeśli te nasze 3 średnie spele, które nazywasz magią, mają być dispelowalne - to niech nam zrobią całego lora i to castami które tyrają.
Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

kraś i magia.. wogóle mi to nie pasuje. co do popychaczki to już dawno mówiłem że ją przytną. Powinni dodać jakąś nową runę dla nas bo zamiana run na czary z kowadła było by dość plewnym pomysłem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Artur pisze:Generalnie to dość mało odkrywcze,wiadomo że będą 2 duże rzeczy z jednego boxa, coś na kwadratowych lub większych podstawkach, 2 bochaterów spec i masz przepis na kolejnego book-a. Pytanie brzmi jak to zrobią u krasi, bowiem sporo piechoty special jest w metalu: slayers, IB, hamce - więc w naszej armi czeka ich teoretycznie więcej roboty...
to nie miało być odkrywcze, po prostu chciałem wypunktować coś co może nie wszyscy zauważyli (do takiego wniosku doszedłem czytając posty niektórych!)
Artur pisze:Co pkt 6, śmiem się nie zgodzić, w tej edycji magia niszczy i tyra - a jeśli te nasze 3 średnie spele, które nazywasz magią, mają być dispelowalne - to niech nam zrobią całego lora i to castami które tyrają.
nie chodzi o fakt czy coś jest przegięte czy nie... na chwile obecną chyba jako jedyni mamy popychaczkę z możliwością szarży... zgadnijcie dlaczego? bo resztę ucięli... no to jaki będzie kolejny ruch? pozostawienie jej nam? ;)

dodatkowo jako jedyni mamy coś czego nikt nie może dispelować... jedynie co broni wroga to nieudane rzuty... więc, przewiduję, że to potną...

i NIE nazywam tego magią, dlatego było dane to słowo w ''...

to tylko takie moje wnioski z obserwacji tego, w którą stronę idą zmiany w armiach - poczekamy zobaczymy...

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Smh pisze:dodatkowo jako jedyni mamy coś czego nikt nie może dispelować... jedynie co broni wroga to nieudane rzuty... więc, przewiduję, że to potną...
palenie z Mortisa
tupanie z Engina
moce kociolka DE

IMo mogą potraktować nasze kowadlo jak ww "maszyny", szczególnie że 8mo ed podobieństwa w zasadach do kotla są dość oczywiste.
Co nie zmienia faktu że również moim zdaniem zabiorą nam popychaczkę do Combatu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

smiejagreg pisze:Póki co mam coś ok. 30 szt. Się uzbiera w końcu:mrgreen: .
Podobnie, ale chyba wstrzymam się z dalszym kolekcjonowaniem (heh, sam nie wierzę w to co piszę), bo jeśli nasze przypuszczenia względem planów GW są trafne, to oni zaraz będą zupełnie niegrywalni. Lepiej więc zbierać z wyprzedzeniem IB :wink:
A tak przy okazji - czy aby na pewno IB są tak "niegrywalni", czy po prostu niewystawiani, bo moda poszła inną drogą. Oddać nie mają specjalnie jak, ale ustać mogą dużo, sztandar też robi swoje, i zwłaszcza na większe punkty aż się proszą przy krawędzi - są w stanie doczekać do wjazdu sił wsparcia we wrażą flankę.
smiejagreg pisze:Ja tam nie zbieram krasi dla oszczędności :wink: I tak stareńkie drenują mi portfel. Ale nie miałbym nic przeciwko, gdyby co jakiś czas pojawiło się coś nowego i ŁADNEGO, a nie nowego i KOSZMARNEGO :( .
+1
Arbiter Elegancji pisze:Co nie zmienia faktu że również moim zdaniem zabiorą nam popychaczkę do Combatu.
W duchu poprawności politycznej i "zrównania" zasad. Trochę to się robi chore. Możliwości "manewrowe" krótkonogich i tak są liche, albo się zostawi tych kilka furtek uchylonych (bo i tak trzeba się nakombinować i zaryzykować spotro punktów w czymś, co może nie zagrać), albo zostaje opcja stać, strzelać i nie trzeźwieć. No ale przecież strzelające krasnale też są przegięciem i zabijają ducha gry...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

lividus pisze:W duchu poprawności politycznej i "zrównania" zasad
Nie, w imię widzimisię GW :)
lividus pisze:rochę to się robi chore. Możliwości "manewrowe" krótkonogich i tak są liche, albo się zostawi tych kilka furtek uchylonych (bo i tak trzeba się nakombinować i zaryzykować spotro punktów w czymś, co może nie zagrać), albo zostaje opcja stać, strzelać i nie trzeźwieć. No ale przecież strzelające krasnale też są przegięciem i zabijają ducha gry...
Może jeśli zabiorą nam popychadlo w combat to w zamian dadzą coś innego? Może się okazać że Dwarfy staną się bardziej mobilne i taktyczne niż kiedykolwiek. Nie ma co płakać jak na razie...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze: Co nie zmienia faktu że również moim zdaniem zabiorą nam popychaczkę do Combatu.
to miałem na myśli pisząc 'popychaczka' - fakt, mało precyzyjnie to ująłem

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ