Ligowy Śmietnik
Moderator: swieta_barbara
Re: Ligowy Śmietnik
Ex aequo?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Zawsze można wypośrodkować i dać opcję 0,4
wtedy nie ma się maksowanego lokala przy 200 pkt z Mastera a przy 250, co o ile się nie mylę jest +/- top 10?
Edit: Sprawdziłem po Krakowie, Andrzej (8) dostał 249 pkt więc się minąłby z setką przy takim rozwiązaniu minimalnie.
wtedy nie ma się maksowanego lokala przy 200 pkt z Mastera a przy 250, co o ile się nie mylę jest +/- top 10?
Edit: Sprawdziłem po Krakowie, Andrzej (8) dostał 249 pkt więc się minąłby z setką przy takim rozwiązaniu minimalnie.
bless pisze:OK, proponuję tak sformułowany wniosek pod głosowanie:
[...]
Ps. Przy okazji zaznaczę, że KrzysiekW wyjaśnia jeszcze z Adeonem, czy wprowadzenie tej zmiany będzie technicznie możliwe.
I jak, jest technicznie możliwe?
Jak jest problem z algorytmem, to mogę pomóc.
Kalesoner pisze:bless pisze:OK, proponuję tak sformułowany wniosek pod głosowanie:
[...]
Ps. Przy okazji zaznaczę, że KrzysiekW wyjaśnia jeszcze z Adeonem, czy wprowadzenie tej zmiany będzie technicznie możliwe.
I jak, jest technicznie możliwe?
KrzysiekW pisze:Możliwe, tylko Adeon potrzebuje dokładnego logarytmu.
Prosiłem Blessa żeby w tej sprawie kontaktował się już bezpośrednio z Adeonem.
Opcja jak najbardziej zajebista.
Sam już wkroczyłem w te zło zwane 1 turniej na miesiąc i propozycja
Tylko zastanawiam się nad tą gratyfikacją:
Moim zdaniem (przyjrzałem się paru osobą w lidze) lepszą opcją było by zamienić tą 1/3 na 37-38%, ale nie więcej niż 100pkt
Dlaczego??
Ponieważ gracz który zdobywa na Masterze Top10 (potencjalne 260-280pkt) zasługuję na 100 za lokala.
Przy 1/3 jest to dla niego marne 85-90 pkt które zmusza go do ciskania lokali.
Rozważył bym to jeszcze zanim te głosowanie się postawi.
Niech jakaś mądra głowa rozkmini te % - wiem że różnica pomiędzy 33%, a 37-38% jest nie wielka, ale generalnie naprawdę dużo więcej daje tej czołówce, a już na 100% dinozaurom którzy wolą grać na Masterach niż lokalach.
Sam już wkroczyłem w te zło zwane 1 turniej na miesiąc i propozycja
Tylko zastanawiam się nad tą gratyfikacją:
Moim zdaniem (przyjrzałem się paru osobą w lidze) lepszą opcją było by zamienić tą 1/3 na 37-38%, ale nie więcej niż 100pkt
Dlaczego??
Ponieważ gracz który zdobywa na Masterze Top10 (potencjalne 260-280pkt) zasługuję na 100 za lokala.
Przy 1/3 jest to dla niego marne 85-90 pkt które zmusza go do ciskania lokali.
Rozważył bym to jeszcze zanim te głosowanie się postawi.
Niech jakaś mądra głowa rozkmini te % - wiem że różnica pomiędzy 33%, a 37-38% jest nie wielka, ale generalnie naprawdę dużo więcej daje tej czołówce, a już na 100% dinozaurom którzy wolą grać na Masterach niż lokalach.
nie. Gracz, ktory jest w top10 mastera zasluguje na odpowiednia ilosc punktow z mastera.Ponieważ gracz który zdobywa na Masterze Top10 (potencjalne 260-280pkt) zasługuję na 100 za lokala.
Gracz, ktory wygral lokala zasluguje na 100 z lokala.
Nie chodzi o to, zeby maksowac turnieje wszystkie masterami, bo to zupelnie nie rozwija ligi.
Widze, ze jak jest coraz wiecej propozycji to przestaje byc to uklon w strone graczy grajacych malo turniejow a propozycja maksowania ligi jak najmniejszym kosztem.
that's the fokking point.Przy 1/3 jest to dla niego marne 85-90 pkt które zmusza go do ciskania lokali.
JarekK pisze:Skoro większość mówi, że gracz z Top X powienien mieć 100 pkt to może od tego X miejsca dawajcie/my 100 pkt za lokal?
Eeee jak dobrze rozumiem uważasz, że gracz który zrobi top 10 na masterze powinien dostać wymaksowanego lokala w gratisie? (może mało kumam z tego śmietnikowego tematu ale z wypowiedzi Jarka tak wynika. Wygram mastera i mi jeszcze lokala dopiszą)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Wygram piątego mastera to mi dopiszą lokala.Gokish pisze: Wygram mastera i mi jeszcze lokala dopiszą)
Asassello pisze:Wygram piątego mastera to mi dopiszą lokala.Gokish pisze: Wygram mastera i mi jeszcze lokala dopiszą)
O brzmi normalniej niż to co Jarek napisał
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie przesadzajmy, niech te lokale też żyją.
Jak ktoś chce je maksować to musi na nie jeździć. Nie sprowadzajmy tego do maksowania ligi grając raz na miesiąc. Jak chcesz mieć dobre miejsce w lidze to też trochę musisz na to czasu poświęcić, jak we wszystkim innym w życiu. Doceńmy staruszków, niech im się liczą te mastery, ale nie niech im nie maksują ligi na siłę. Jak wygrają wszystkie 10 masterów to będą mieć maksa z ligi i jeszcze 2 miesiące wolnego.
Jak ktoś chce maksować ligę i jeździć po mniejszych ośrodkach typu z wawy do łodzi, czy z poznania do szczecina to też dobrze, niech jeździ. Zawsze to większa frekwencja i rozwój lokalnych środowisk.
Jak ktoś chce je maksować to musi na nie jeździć. Nie sprowadzajmy tego do maksowania ligi grając raz na miesiąc. Jak chcesz mieć dobre miejsce w lidze to też trochę musisz na to czasu poświęcić, jak we wszystkim innym w życiu. Doceńmy staruszków, niech im się liczą te mastery, ale nie niech im nie maksują ligi na siłę. Jak wygrają wszystkie 10 masterów to będą mieć maksa z ligi i jeszcze 2 miesiące wolnego.
Jak ktoś chce maksować ligę i jeździć po mniejszych ośrodkach typu z wawy do łodzi, czy z poznania do szczecina to też dobrze, niech jeździ. Zawsze to większa frekwencja i rozwój lokalnych środowisk.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Chętnie bym sie temu przyjrzał bliżej, np. przełożył wyniki obecnej ligii i zobaczył jak zmieniłoby to wyniki, mimo ze jest to,uproszczenie, jednak wydaje mi się, że największymi benificjentami tej zasady będą gracze aktywni o wysokich umiejętnościach, dalece wiecej na tym skorzystają aniżeli oldboye, którzy te zasade zaproponowali, wszak mając tyle czasu na granie i tak nie ma się szans na lige. Nie zebym twierdzil, ze ten kto wymyslil ma najwięcej skorzystać, ale myślę, ze warto się nad tym zastanowić poważnie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games