Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Build na szamana pod mechy gniecie jaja. do piątej tury jest zazwyczaj po grze
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Chyba, ze trafisz na ogarniętego gracza Też sobie tą talię złożyłem, do ranku 12-13 można dobić dosyć lekko, dalej zaczynają się schody i w sumie łatwiej mi szło aggro hunterem niż szamanem na tym ranku, ale jak by nie spojrzeć, wygar ma
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Gorzej jak ta 5 tura dojdzie i szaman dużego mecha wystawia .Matis pisze:Build na szamana pod mechy gniecie jaja. do piątej tury jest zazwyczaj po grze
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Szaman ma taki delikatny problem, że ma za dużo odpowiedzi na wszystko i synergii, więc za mało miejsca zostaje na małe mechy. No bo kto składając szamana nie zaczyna od rockbiterów, boltów, crackle, earth shockow, hexow, FT totemów, stormów i doomhammera? W efekcie w większości gier ciężko uzyskać early rush w idealnym mana curve, bo jak potrzebujesz 2 i 4turowego dropa, to masz na reku 2 hexy i storma. Uwielbiam szamana, chcę mieć złote totemy, ale dobija mnie brak powtarzalności.
A jak składać szamana bez połowy tych kart, to juz lepiej mech mage, pala czy nawet rogala.
Wersja z fel reaverami z viagame cup się pojawiała na ladderze przez 2 dni, ostatnio nie widziałem.
A jak składać szamana bez połowy tych kart, to juz lepiej mech mage, pala czy nawet rogala.
Wersja z fel reaverami z viagame cup się pojawiała na ladderze przez 2 dni, ostatnio nie widziałem.
Ja mam złożonego szamana pod same mechy za 1-4 many i ostry Rush.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Matis
Z chęcią bym wypróbował Twojego szamana:D Podzielisz się buildem?:D
Z chęcią bym wypróbował Twojego szamana:D Podzielisz się buildem?:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Vallarr pisze:Szaman ma taki delikatny problem, że ma za dużo odpowiedzi na wszystko i synergii, więc za mało miejsca zostaje na małe mechy. No bo kto składając szamana nie zaczyna od rockbiterów, boltów, crackle, earth shockow, hexow, FT totemów, stormów i doomhammera? W efekcie w większości gier ciężko uzyskać early rush w idealnym mana curve, bo jak potrzebujesz 2 i 4turowego dropa, to masz na reku 2 hexy i storma. Uwielbiam szamana, chcę mieć złote totemy, ale dobija mnie brak powtarzalności.
Wywalasz bolty totem i storma i nagle sloty się robią za szybkie to jest aby grać z tymi kartami. Crackle/rockbiter/earth shock/hex do tego lava i 1 doomhammer stykają
Dziś genialny dzień grania tempo mage'em. Na 15 gier 13 winów 10 razy face hunter (10-0) widzę tempo mage dla huntera od 4 tury jest już utrapieniem
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Generalnie, trzeba zamienić eksplozję lawy na burzę z piorunami. Nie mam niestety tej karty jeszcze więc na razie siedzi to.
Wybaczcie, ale rozjedzie forum zdjęcie.
Wybaczcie, ale rozjedzie forum zdjęcie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nathaniel22#2809
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kuźwa, o co chodzi w tej karczemnej bójce. Wchodzę, zaczynam grać, a gostek naprzeciw mnie ma 7 many, kiedy ja mam 2 - koszmar jakiś. Nie rozumiem, jakie zasady kierują tym trybem... W 4 rundzie jest po grze , nie mam żadnych możliwości jej wygrania. Co to jest za bzdura?
Walczysz Boss na Bossa. Trzeba dobre kombosy robić i po sprawie. Nefarianem można zrobić tak, że masz wszystkie smoki prawie za 0-3 many i wszystkie zaklęcia za 0.
Za to drugi pan musi tylko wyzerować przez 6 tur broń i jeżeli do tej pory miał przewagę na stole lub powyżej remisu to gg.
Za to drugi pan musi tylko wyzerować przez 6 tur broń i jeżeli do tej pory miał przewagę na stole lub powyżej remisu to gg.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kiedy dostaje się paczkę?
Po wygraniu pierwszej gry w danym tygodniu, w tym trybie.
Nefariana też da się pokonać, warunek jest jeden, muszą Ci podejść karty do early a przeciwnikowi nie
Najgorzej, jak gość w drugiej turze ma na stole 2x smoka zmniejszającego koszt innych kart o 3 (łacznie o 6) Wtedy już nie da się go zatrzymać.
Nefariana też da się pokonać, warunek jest jeden, muszą Ci podejść karty do early a przeciwnikowi nie
Najgorzej, jak gość w drugiej turze ma na stole 2x smoka zmniejszającego koszt innych kart o 3 (łacznie o 6) Wtedy już nie da się go zatrzymać.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wygrałem już chyba 7 gier oboma zawodnikami, ale pakietu coś ni ma... Dla mnie kicha... Totalna losowość...
PS. Jedyna pozytywna rzecz - łatwa możliwość uzyskiwania zwycięstw dla początkujących graczy, którzy nie mają kart do gry, a kaska leci...
PS. Jedyna pozytywna rzecz - łatwa możliwość uzyskiwania zwycięstw dla początkujących graczy, którzy nie mają kart do gry, a kaska leci...
Fajny ten. Innowacyjne dosyć. Fakt że imo Nefarian ma przewage w tym pojedynku.
@Śmiejagreg jeśli po pierwszej wygranej nie dostałeś klasycznej paczki to musi być jakiś bug... u mnie normalnie dodało paczke.
Nowe portrety też spoko pomysł. Już dawno o tym myślałem ale szkoda że tylko za real cash...
@Śmiejagreg jeśli po pierwszej wygranej nie dostałeś klasycznej paczki to musi być jakiś bug... u mnie normalnie dodało paczke.
Nowe portrety też spoko pomysł. Już dawno o tym myślałem ale szkoda że tylko za real cash...
Lazur pisze:Fajny ten. Innowacyjne dosyć. Fakt że imo Nefarian ma przewage w tym pojedynku.
Eee tam Medivh mocniejszy od Jainy
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
bug to jest ze niezbalanoswali tych postaci szczegolnie ze neferian zaczyna +4 czy 5 na starcie i ma jeszcze combosy do kosztow na 10 walk jednym i drugim wygralem 8 neferianem i 3 ragnarem
Co to za nowi bohaterowie i jak ich dostać?Gokish pisze:Lazur pisze:Fajny ten. Innowacyjne dosyć. Fakt że imo Nefarian ma przewage w tym pojedynku.
Eee tam Medivh mocniejszy od Jainy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"