Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Tiger Brown »

Popełniłem w weekend dwie działobitnie pod krasie. Tu próbka, więcej w wątku:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2&start=20 - zapraszam.

Obrazek
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

@Tiger - b fajnie wyszło

Pytanie, czy ma ktoś przerobione kowadło? Wpadłem wczoraj na pomysł dłubiąc kolejnego pijaka, ale nie chciałbym przesadzić z fantazją ;)

na necie znalazłem takie:

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Jakby kamień miał bardziej konkretny kształt i jakieś ozdoby to było by kowadło pierwsza klasa jak dla mnie.
Zawsze podobała mi się też koncepcja slayera młucącego na perkusji w obstawie dwóch gitarzystów 8) . Gdzieś na poprzednich stronach jest taki model.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Pomysł fajny, ale mocno nie dopracowany. Zdecydowanie brakuje świecących magicznym blaskiem run wykutych na tym kamieniu. Podstawka też strasznie uboga. Ogólnie mało się dzieje na tym modelu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

z konwertowanych Kowadeł zawsze podobało mi się to :)
(na drugim planie)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Nie widziałem tego wcześniej, pomysł naprawdę wyczesany, taki krasnoludzki Cauldron of Beer :lol2:

Jak wszyscy, to wszyscy... ja też dołączę maleńką próbkę swojej armii. Jedno zdjęcie na początek, a jak znajdę trochę czasu, to rozwinę temat.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, o 23:09 przez Cormagh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Fajny żwirek. Przypomniał mi Mad Maxa. :D Wrzuć fotkę z profilu, żeby lepiej widać było działko.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Bardzo udany gyrocopter. Faktycznie klimat MadMaxa wyczuwalny ale to tylko działa na plus :) Dawaj więcej fotek, bo jeśli resztę masz na takim samym poziomie to chcemy ją zobaczyć :)
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Porządny żyro, podłączam się do wniosku o więcej prac 8) .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kowadło-browar gniecie... żyrek fajnie zrobiony, more please...

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Zdjęcie żyrka podwoiłem, za wyrazy uznania bardzo dziękuję :mrgreen:
Pilot faktycznie w klimacie Mad Maxa, choć za pierwowzór żyrka posłużył mi Blue Thunder (chyba tylko najstarsze krasnoludy pamiętają ten staroć :lol2: ). Maszynkę mam niestety tylko jedną tak skonwertowaną, za to figurek znacznie więcej. Obiecuję się nimi pochwalić, tylko na razie walczę z dużym projektem makietowym, bandą do Necromundy i mordheimowymi Black Orkami #-o Ale zaraz potem ruszam z megaprojektem sprzed kilku lat i wtedy będzie o wiele więcej klimatu z Mad Maxa 8)
A na małe zaostrzenie apetytu jedna z moich starszych figurek, wtedy jeszcze w fazie WIP:

Obrazek

--------------------
zapraszam na http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28111
Ostatnio zmieniony 7 lut 2011, o 22:02 przez Cormagh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Świetnie zrobiony =D> , muszę też coś w tym stylu pokombinować.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Blue Thunder czyli Błękitny Grom

zajebisty filmik. Żwirek pierwsza klasa.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Cormagh - to byli Twoi thundererzy? na cmonie chyba ich widziałem dawno temu i mi się bardzo podobał pomysł i sama konwersja. W tej edycji jeszcze bardziej nabiera sensu. Jak masz cały taki oddział już pomalowany to pochwal się koniecznie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Tak, to byli moi, ale zostałem dość ostro oceniony więc ciąg dalszy olałem...
Mam ich w sumie nastu pomalowanych (nawet z dioramką 8) ) oraz klocek podobnych plastikowych kuszoli (też trafili na cmon) i na pewno nie omieszkam się nimi pochwalić :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nikt nie powiedział, żeby nie dawać, TO DAWAJ :!: :!: :!: :wink:

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Po długim czasie wracam do krasnoludów. Postanowiłem zmierzyć się z krasnoludzką artylerią- wcześniej pomalowałem tylko jedno imperialne działo i od tamtej pory unikałem machin wojennych jak ognia. Ale kiedyś trzeba się przełamać :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Co to za figsy? Podoba mi się szczególnie samo działo i giguś w futrzance i brylach :D

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Działo, koleś w okularkach oraz ten grzebiący w beczce (+ 3 dalszych), to najstarsze, chyba II-edycyjne krasnoludzkie działo (jeszcze pre-slotta). Tylko koleś z wyciorem, to przerobiony obsługant od III-edycyjnej balisty.
Miło, że są wśród nas tacy, którzy zbierają takie starocie =D>

P.S. jeśli mnie pamięć nie zawodzi, z identycznego lub bardzo podobnego modelu działa korzystała w tym samym czasie Brytwanna, a nasze krasie dzieliły balistę z Orkami :lol2:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

a tutaj można kupić sobie takie działko : http://www.blacktreedesign.com/europe/p ... ctid=24064

ODPOWIEDZ