Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Tiger Brown
- Kradziej
Re: Galeria Krasnoludów
Popełniłem w weekend dwie działobitnie pod krasie. Tu próbka, więcej w wątku:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2&start=20 - zapraszam.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2&start=20 - zapraszam.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
@Tiger - b fajnie wyszło
Pytanie, czy ma ktoś przerobione kowadło? Wpadłem wczoraj na pomysł dłubiąc kolejnego pijaka, ale nie chciałbym przesadzić z fantazją
na necie znalazłem takie:
Pytanie, czy ma ktoś przerobione kowadło? Wpadłem wczoraj na pomysł dłubiąc kolejnego pijaka, ale nie chciałbym przesadzić z fantazją
na necie znalazłem takie:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Pomysł fajny, ale mocno nie dopracowany. Zdecydowanie brakuje świecących magicznym blaskiem run wykutych na tym kamieniu. Podstawka też strasznie uboga. Ogólnie mało się dzieje na tym modelu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie widziałem tego wcześniej, pomysł naprawdę wyczesany, taki krasnoludzki Cauldron of Beer
Jak wszyscy, to wszyscy... ja też dołączę maleńką próbkę swojej armii. Jedno zdjęcie na początek, a jak znajdę trochę czasu, to rozwinę temat.
Jak wszyscy, to wszyscy... ja też dołączę maleńką próbkę swojej armii. Jedno zdjęcie na początek, a jak znajdę trochę czasu, to rozwinę temat.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, o 23:09 przez Cormagh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- Tiger Brown
- Kradziej
Fajny żwirek. Przypomniał mi Mad Maxa. Wrzuć fotkę z profilu, żeby lepiej widać było działko.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kowadło-browar gniecie... żyrek fajnie zrobiony, more please...
Zdjęcie żyrka podwoiłem, za wyrazy uznania bardzo dziękuję
Pilot faktycznie w klimacie Mad Maxa, choć za pierwowzór żyrka posłużył mi Blue Thunder (chyba tylko najstarsze krasnoludy pamiętają ten staroć ). Maszynkę mam niestety tylko jedną tak skonwertowaną, za to figurek znacznie więcej. Obiecuję się nimi pochwalić, tylko na razie walczę z dużym projektem makietowym, bandą do Necromundy i mordheimowymi Black Orkami Ale zaraz potem ruszam z megaprojektem sprzed kilku lat i wtedy będzie o wiele więcej klimatu z Mad Maxa
A na małe zaostrzenie apetytu jedna z moich starszych figurek, wtedy jeszcze w fazie WIP:
--------------------
zapraszam na http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28111
Pilot faktycznie w klimacie Mad Maxa, choć za pierwowzór żyrka posłużył mi Blue Thunder (chyba tylko najstarsze krasnoludy pamiętają ten staroć ). Maszynkę mam niestety tylko jedną tak skonwertowaną, za to figurek znacznie więcej. Obiecuję się nimi pochwalić, tylko na razie walczę z dużym projektem makietowym, bandą do Necromundy i mordheimowymi Black Orkami Ale zaraz potem ruszam z megaprojektem sprzed kilku lat i wtedy będzie o wiele więcej klimatu z Mad Maxa
A na małe zaostrzenie apetytu jedna z moich starszych figurek, wtedy jeszcze w fazie WIP:
--------------------
zapraszam na http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28111
Ostatnio zmieniony 7 lut 2011, o 22:02 przez Cormagh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetnie zrobiony , muszę też coś w tym stylu pokombinować.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Tak, to byli moi, ale zostałem dość ostro oceniony więc ciąg dalszy olałem...
Mam ich w sumie nastu pomalowanych (nawet z dioramką ) oraz klocek podobnych plastikowych kuszoli (też trafili na cmon) i na pewno nie omieszkam się nimi pochwalić
Mam ich w sumie nastu pomalowanych (nawet z dioramką ) oraz klocek podobnych plastikowych kuszoli (też trafili na cmon) i na pewno nie omieszkam się nimi pochwalić
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nikt nie powiedział, żeby nie dawać, TO DAWAJ
Po długim czasie wracam do krasnoludów. Postanowiłem zmierzyć się z krasnoludzką artylerią- wcześniej pomalowałem tylko jedno imperialne działo i od tamtej pory unikałem machin wojennych jak ognia. Ale kiedyś trzeba się przełamać
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co to za figsy? Podoba mi się szczególnie samo działo i giguś w futrzance i brylach
Działo, koleś w okularkach oraz ten grzebiący w beczce (+ 3 dalszych), to najstarsze, chyba II-edycyjne krasnoludzkie działo (jeszcze pre-slotta). Tylko koleś z wyciorem, to przerobiony obsługant od III-edycyjnej balisty.
Miło, że są wśród nas tacy, którzy zbierają takie starocie
P.S. jeśli mnie pamięć nie zawodzi, z identycznego lub bardzo podobnego modelu działa korzystała w tym samym czasie Brytwanna, a nasze krasie dzieliły balistę z Orkami
Miło, że są wśród nas tacy, którzy zbierają takie starocie
P.S. jeśli mnie pamięć nie zawodzi, z identycznego lub bardzo podobnego modelu działa korzystała w tym samym czasie Brytwanna, a nasze krasie dzieliły balistę z Orkami
a tutaj można kupić sobie takie działko : http://www.blacktreedesign.com/europe/p ... ctid=24064