Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Re: Galeria Imperium
Armia super się prezentuje 

Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Przyjemne dla oka 
Jednak generał mi nie pasuje. Zbyt wielgaśny i przypakowany jak na to co faktycznie na gryfie lata

Jednak generał mi nie pasuje. Zbyt wielgaśny i przypakowany jak na to co faktycznie na gryfie lata

stare, ale w koncu zrobiłem normalne focie

wyelowuował z tego:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=545283#p545283
cmon: http://www.coolminiornot.com/308420

wyelowuował z tego:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=545283#p545283
cmon: http://www.coolminiornot.com/308420
Świetna podstawka i płaszcz
Na prawdę 
A jak on wygląda w oddziale? Nie odstaje za wysoko?

A jak on wygląda w oddziale? Nie odstaje za wysoko?
A to szkoda, bo domyślam się, że armia ślicznie się prezentuje, a gra pomalowanymi armiami to przyjemność (szczególnie przy standardzie prezentowanym przez Twojego magatedzio pisze:Czas przeszły bo nie gram już w wfb;p

armia? looooool
Ja mam ledwo 'ładnie' 10modeli pomalowanych. Reszta była zbejcowana na szybko na turnieje albo trzykolorowa.

Szczególnie że standard 8ed przerósł mnie i wizja malowania 100 modeli (do tego bardzo podobnych do siebie) zamiast 30 (odległe czasy 7ed.) mnie przerósł.

Ja mam ledwo 'ładnie' 10modeli pomalowanych. Reszta była zbejcowana na szybko na turnieje albo trzykolorowa.

Szczególnie że standard 8ed przerósł mnie i wizja malowania 100 modeli (do tego bardzo podobnych do siebie) zamiast 30 (odległe czasy 7ed.) mnie przerósł.
Jak przedmówca, z tym, że tak ułożony sztandar ma swój urok i jest nietuzinkowy. Jeszcze raz wielkieKordelas pisze:Pomalowany super![]()
Ale jednak nigdy nie przepadałem za BSB ,którzy nie mają rozwiniętego sztandaru

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Niech żyje Nordland! 
Świetna robota

Świetna robota

Po sklejeniu 8 demigryfów i hurriculum stwierdzam, że pomimo wysokiej jakości wykonania modeli ich twórcy zupełnie nie mieli pomysłu na modele. Odnoszę wrażenie, że proces tworzenia wyglądał tak: "o, mam kawałek pustego miejsca na modelu, co by tu wstawić? Wiem! Wrzucę trochę czaszek, albo napiszmy tam Sigmar lub Karl Franz... a najlepiej wszystko razem! I do tego jeszcze trochę czaszek aby było mroczniej!"
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
dlatego skleiłem/skonwertowałem 9 wilków z 40k
tam jakoś nie ma czaszek, co najwyżej zakleić kilka serwomotorów, rurek itp. badziewia modele za to klasa...premiera oczywiście na DMP 

-
- Mudżahedin
Wybacz, ale odbieram to jako słodkie pierdzielenie w duchu modnego krytykanctwa GW za co tylko się nie tkną - o ile narzekania na hurricanium/luminark podzielam (choć raczej za brak pomysłu i skopiowanie podstawy war altara) to Demigryfy nie mają aż tak bardzo nawalonych czaszek/napisów jak przyzwyczaiły nas imperialne modele. Co jak co, ale akurat te rzeźby uważam za krok do przodu, kontynuację starego dobrego warhammerowego stylu. Barding i zbroje DGKnightów mógłby spokojnie trafić na ilustrację do podręcznika do pierwszej edycji fabularnego rpga.Karli pisze:Po sklejeniu 8 demigryfów i hurriculum stwierdzam, że pomimo wysokiej jakości wykonania modeli ich twórcy zupełnie nie mieli pomysłu na modele. Odnoszę wrażenie, że proces tworzenia wyglądał tak: "o, mam kawałek pustego miejsca na modelu, co by tu wstawić? Wiem! Wrzucę trochę czaszek, albo napiszmy tam Sigmar lub Karl Franz... a najlepiej wszystko razem! I do tego jeszcze trochę czaszek aby było mroczniej!"
A konwersja z 40stkowych wilków jest wg mnie już mocno zużyta... Więcej widziałem w necie wariacji na ten temat niż pomalowanych półgryfów, których zdjęcia na stronie GW nie oddają pełni sprawiedliwości.
Pieprzenie, demigryfy są spoko, mogłyby mieć nieco bardziej zróżnicowane pozy i/lub być większe, ale same wzory są ładne.
Mój czwarty demigryf to będzie przerobiony stary gryf od karola franciszka.
Mój czwarty demigryf to będzie przerobiony stary gryf od karola franciszka.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Sorry, ale jeden z moich oryginalnych demigryfów ma sam 8 (!) czaszek, do tego siedzi na nim koleś co ma opcje:
1. na lancy ma dyndającą się ...uwaga... czaszkę!
albo
2. Miecz z napisem ... uwaga... no jakim... Karl Franz!
Poza tym modele są okej
1. na lancy ma dyndającą się ...uwaga... czaszkę!
albo
2. Miecz z napisem ... uwaga... no jakim... Karl Franz!
Poza tym modele są okej

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Może mieć jeszcze hełm i tarczę z czaszką 

Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()