Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Andrzej pisze:I jak wyniki na masterach? :wink:
Sugerujesz, że dywersyfikacja polegająca na zamianie jednego klocka WL na SM to wciśnięcie przycisku fail? No, fakt, SM ustępują pod paroma względami WL (podatni na strzelanie, bez stubborna i mniejsza siła) ale za to są świetni w eliminacji hord, a chyba każda armia wystawia jeden taki oddział.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Mam wrażenie, że zamiana 1 oddziału WL na oddział SM powoduje, że modele z tego oddziału będą mieć na czole napis:"Strzelać Tutaj", a w przypadku takich samych oddziałów WL nigdy nie wiadomo na czym skupić swoją uwagę myślę i tacy SM nie wytną żadnej hordy bo ich zwyczajnie na stole nie będzie do tego czasu.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

milosnik sword masterow na pewno znajdzie jakies rozwiazanie. chociazby life lore.

warto grac na swoich osobistych preferencjach - jesli jest to mozliwe.

okay - bedzie trudniej. czasem macha w plecy , ale mozna sie wiele w ten sposob nauczyc.

wazne tylko zeby rozpa to nie byl klimatyczny epic fail :-P

ewentualna rada- zamiast gadac o wynikach i masterach wezcie sie na "powaznie" za zabawe chlopaki ;-)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ja sam jestem miłośnikiem Swordmasterów i w sumie jak na razie większość bitew stoczyłem nimi, ale mówię po prostu co myślę, że jeśli da się coś, co będzie się wyróżniać od reszty i jest to groźniejsze, a zarazem jest to łatwiej zabić, to podejrzewam, ze każdy będzie to robić. Nie mówię nikomu, że ma na Swordmasterach nie grać, ale jeśli jest ich miłośnikiem i nie chce takiej sytuacji mieć,to czemu nie wystawi samych Swordmasterów? Wtedy przeciwnik też będzie mieć dylemat do którego oddziału strzelać :P

A tak poza tym, to uważacie że gra na Swordmasterach sama w sobie czyni rozpiskę słabą, czy po prostu mniej uniwersalną?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Czy słabsza, to ciężko powiedzieć. SM łatwiej przegonić jak przegrają combat o 1,2pkt. I wtedy klops. A WL raczej zdadzą zrobią reforma i posiekają:P (wiem, wiem dobry gen by do takiej sytuacji by nie dopuscił, że coś szarżuje z boku itd. :wink: ). Notomiast z mojego doświadczenia wiem, że mając kloc WL i SM, to jednak WL są celami ataków, pomimo wszystko trauma graczy po kilku potyczkach z nimi powoduje, że walą w nich czym się da:P
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Mniej uniwersalni. Sam wystawiałbym SM jako sajd na parę armiin na przykład vs VC, SK, nowe Imp, WoCh czy bretke. Ale na turnieju mógłym nawet nie wystawiać figurek w przypadku sparowania z DE, WE, HE, krasiami czy Liz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

HE mówisz?
WL kroją SM?? :lol2:
Z lizakami tak czy siak mamy w dupę
Chyba tylko PG dają na nie rade
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Przerwe wam tak kłótnie, bo mam takie pytanie:
co się stanie jak SoB spotka przedmiot, który daje frenzy i ma zasade "can never lose it"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Nigdy, znaczy nigdy. I szmata balansu nic nie pomoże.
Ale szóstka z haja pomoże.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

SM lepiej sobie poradzą z WL na mirror

Wiem o tym że jak bym miał jeden SM a drugi WL oddział to by rozwalili WL a potem by reszta poszła. Dlatego jak juz mówiłem ma 25WL 25 wL i 20 SM w sumie 3 klocki w specialach :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Eltharion pisze:HE mówisz?
WL kroją SM?? :lol2:
Z lizakami tak czy siak mamy w dupę
Chyba tylko PG dają na nie rade
Owszem, 20 WL kroji 10 SM, a takie właśnie będą proporcje po wejściu w CC, jeśli wystawimy z jednej strony 25 SM, a z drugiej 25 WL.

Z lizakami można spokojnie wyciągnąć remis, to że Ty nie potrafisz, nie znaczy, że mamy z nimi w dupe
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Absurdalnie te 10 SM wciąż kroi 20 WL :lol2:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Eltharion pisze:Absurdalnie te 10 SM wciąż kroi 20 WL :lol2:
:lol2:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Wciąż SM mają więcej ataków (15) i lepszego WS-a, zatem ilość po obu stronach mniej więcej wyrówna się po pierwszej turze. Jeśli żadna ze stron nie ucieknie, zapewne wytną się nawzajem.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Po pierwszej turze walki zostaje 2 SM i 9 WL. Po drugiej turze zostaje 0 SM i 7 WL. I znów Andrzej miał rację :D

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

pamietaj o tym ze kostki nielubia statystyki w battlu, wiec roznie moze byc :)
Z lizakami można spokojnie wyciągnąć remis, to że Ty nie potrafisz, nie znaczy, że mamy z nimi w dupe
a na drobnym walku nawet da sie wygrac ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

na skaveńskim Q&A się nie doczekam ;], a że gram HE (ostanio przeciwko Skavenom) stąd pytanie:

czy stormy lub jakikolwiek oddział pchający dzwon dostaje z tej racji (na oddział) MR 5+ ??
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

tak, MR rozchodzi sie na caly oddzial.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

niestety...

Zablokowany