Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Infernal Puppet »

I co z tego jak na najbardziej mordercze czary ( zazwyczaj ) nie działa :wink: ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Może na najstraszniejsze nie działa, ale przecież Stormvermini nie wykupują Dzwonka dlatego aby mieć MR, tylko to taki bonus, który może krwi napsuć chociażby w przypadku gdy grasz na High Magic i rzucasz na nich Flames'y albo na Lore of Light i próbujesz uszczuplić ich sygnaturką lub Banishmentem.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Serio rzucasz banishment w stormy? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie grałem jeszcze ani razu na Lore of Light. To taki przykład był, ale Flames'y rzucałem w oddział ciągnący wózek.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Z pocisków ściąga się odginaczki i abome zeby takie gówne za 23pkt nagle ciebie nie zablokowało :lol2:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Wiem wiem, ale jak założysz, że na stole nie zostało już nic innego jak tylko Dzwonek w Verminach, to nie rzucał byś pocisków w ten oddział? :D

Obrazek

Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Aaaa na to spoko jak tylko to zostaje przeciwnikowi :mrgreen:

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

dzięki za odpowiedzi ;]

będzie ktoś uprzejmy rzucić linkiem do nowego draftu ? to już trzeci z kolei chyba ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

dzieki

czy o&g mogą mieć rozpę na 2500 ? czy to +100 pkt tyczy się wielkości pojedynczego unitu, który w ich przypadku może wynosić 550 pkt, a rozpa dalej na 2400 ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

2500

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Witam. Chciałbym zacząć przygodę z HE i mam parę pytań.
Czy warto kupić na start taki zestaw?
36 he archers
36 he warriors
1 lion chariot
1 bolt thrower
10 phenix guards
1 Prince na gryfie
1 mag bitewny
10 lothern sea guards
10 sword masters og heoth
5 ellyrian riders
1 hero metalowy
i ile jest on mniej więcej warty w stanie bardzo dobrym prawie nowe figurki?
Co musiałbym jeszcze dokupić aby móc spokojnie grać na 2400 pkt euro? Wiem tyle że muszę dokupić While Lionsów...
Macie jakieś rady odnośnie HE? Obecnie gram WoChem.
Pozdro,

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

cos z tego zlozysz, ale podstawa armii HE jest elitarna piechota ktorej w tym zestawie prawie nie ma...
napewno potrzebujesz jeszcze troche HQ (2xmag i BSB to minimum)
cory wlasciwie juz masz wiec tu niczego nie potrzebujesz...
o WL juz wiesz :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Piechoty już mam dość, nagrałem się WoCHem. Warriorzy, choseni z wardem na +3 i te sprawy. Teraz bym postrzelał i poczarował :twisted:
Mógłby ktoś wycenić to co wymieniłem?
Rozumiem że potrzeba 2xmag, BSB ale w jakiej konfiguracji? Piechotą?
2 boxy WL i 1 box PG? Czy coś jeszcze?

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Przecież poczarować już mogłeś :wink: . Jak chcesz strzelać i czarować, to lepiej weź DE, imperium albo lizaki, tam masz jedno i drugie. W HE całe strzelanie sprowadza się do łuczników, którymi na odczepnego wypakowuje się cory, bo nic lepszego tam nie ma. Natomiast czarowanie jak najbardziej, bardzo dobre jest.

Poza tym HE to armia piechotna, piechota (WL i SM) to najlepsze oddziały jakie ta armia ma do zaoferowania.

Ale jak już chcesz nimi grać, to nie kupuj PG, WL tylko i od razu 4 boxy, do tego skombinuj jakieś podstawki na fillery (w pudełku WL jest taka ozdoba, która świetnie się do tego nadaje), koniecznie dwa orły, to jest całkowity must have, oczywiście łuki do oporu, pieszy BSB, dwóch lub trzech magów, też tylko pieszych, ewentualnie możesz skombinować jeszcze kilku SE, bo czasem ilość łuczników nie zgadza się z wymaganiami EURO i trzeba dostawić niestrzelającą piechotę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

z tego co widze to ten twoj zestaw jest wart mniej wiecej tyle co 1/2 boxu island of the blood + 2 boxy lucznikow/spearelfow, jelsi fogsy sa niepomalowane i niesklejone, jak juz cos bylo z nimi robione to mozesz odjac ~15-20%

na dobra sprawe wiekszosc z tych rzeczy docelowo niebedzie grala u ciebie w rozpie
Obrazek
Highborn Elves Only!

chrober
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: chrober »

Pytanko: a te "fillery" to jak to dziala i na ile modeli i w jak duzych odzialach i jak sie to cos stosuje?

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

chrober pisze:Pytanko: a te "fillery" to jak to dziala
zastepuje kilka modeli, ogólnie ma to zaoszczędzić troche $ w sytuacjach gdzie trzeba by kupic bardzo dużo modeli do kilku unitów lub modele wychodzą bardzo drogo. Podobnie jak z konwersjami trzeba zachować umiar, ładne fillery naprawde potrafią dać pozytywny efekt i poprawić wygląd całej jednostki.
i na ile modeli
w granicach przyzwoitości, najczęściej filery mają podstawki 20x40, 20x60, 40x40 lub 40x60(jeśli mówimy o fillerach do piechoty na podstawkach 20x20)
w jak duzych odzialach
imo tak samo jak wyżej, czyli bez przesady, że oddział np. 5 dragon princów będzie jednym duzym fillerem gdzie nie ma ani jednego modelu kawalerzysty, albo jeden zabłąkany DP wśród skał/drzew :P
i jak sie to cos stosuje?
robisz filler na jakiejś większej podstawce odpowiadającej kilku modelom z oddziału i poprostu umieszczasz gdzieś w oddziale przy ustawianiu modeli na trey.

widziałem fillery gdzie na podstawce 40x40 umieszczonych jest 2 warriorów DE i jakaś skałka/drzewko, ja mam np filler do Phoenix Guardów 40x40 gdzie z niewielkiego postumentu wylatuje feniks, lwy z rydwanu HE mogą spokojnie robić jako filler do White Lionów. Liczy się dobry pomysł i schludne wykonanie :)

Slayer
Chuck Norris

Rabsp pisze: w granicach przyzwoitości, najczęściej filery mają podstawki 20x40, 20x60, 40x40 lub 40x60(jeśli mówimy o fillerach do piechoty na podstawkach 20x20)
A ja mam 40x100 :-P do WL (oczywiście leży na półce, ale na początek był jak znalazł ) teraz ma w jednym oddziale 40x40, a w drugim 40x60

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Jest sens brac PG, sprawdzaja sie wam jakos? Analogiczne pytanie odnosnie SM. Czy lepiej sobie odpuscic i odrazu wrzucic WL na ich miejsce jak chyba prawie wszyscy?
Widze, ze prawie nikt nie wrzuca juz ksiazki, jakas nowa moda czy jednak nie jest taka super jak by sie wydawalo na pierwszy rzut oka?

Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Zablokowany