Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Andrzej »

Zabiłbym :mrgreen: I tak w ogóle, to nie jest żadna opaska tylko bandana! :D
Arbiter Elegancji pisze:Widać nie trafiłeś na przeciwnika który by mial wystarczające jaja by zawołać sędziego i/lub sędziego który by miał wystarczając jaja by ci wklepać za to WP.
Te dwa czynniki muszą wystąpić jednocześnie, co jest bardzo mało prawdopodobne :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

To już zależy jak ktoś chce grać. Zawsze równie dobrze można przesuwać figurki łokciem albo wciskać wałki dla mnie to to samo. Z teleportem maga warto ustalić przed bitwą mi np Barbarosa tak zrobił na jakimś masterze. Ja grałem wiele bitew które zaczynały się: Znamy się nie ma co sobie wciskać dziwnych akcji. Ale jak ktoś za wszelką cenę chce wygrać...to mu taki wałek przejdzie ale raczej go ludzie szanować nie będą:D

ps.Gratki Andrzej wyniku w lidze :) Ja niestety miałem w tym sezonie za dużo roboty by lokale ogarnąć mówi sie trudno :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Mam parę pytań:
1. Czy jeżeli Teclis rzuca kośćmi na rozproszenie to każdy dublet również wywołuję nieodpartą potęgę?
2. Czy jeżeli rzucę na kościach 2,2,6,6 rzucałem czar Teclisem to wtedy mam Nieudane rzucenie czaru od dwóch 6?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

1. Nie
2. Tak
Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

ja tylko nie rozumiem czemu nie zbanowac czegos zamiast dawac WP ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

RB w zasadzie pozwala na takie teleportacja ale sa one malo "fair play" wiec zostaly okreslone w sekcji WP
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

diuk pisze:ja tylko nie rozumiem czemu nie zbanowac czegos zamiast dawac WP ?
To w takim razie ja poproszę o zbanowanie odginania "schodkami". Jest to tak samo głupie i bezsensowne jak teleportacja maga. Tak jak jeszcze parę innych zagrań, całkowicie niezgodnych z duchem gry.

@Szwentas

Dzięki
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Post autor: Eledrin »

Cześć! Mam pytanko: czy Lord (obojętnie czy Arcymag, czy Książe) może posiadać naraz przedmioty: Płaszcz Folariatha i Płaszcz Mistrza Wiedzy Tajemnej? Teoretycznie to dwa płaszcze ale ten pierwszy należy do Zaklętych Przedmiotów, zaś drugi to Talizman, zatem jak to rozumieć? Według mnie, może posiadać oba naraz. Proszę o potwierdzenie :wink:

Andrzej
Pan Spamu

mozna

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Post autor: Eledrin »

Dzięki, dodatkowo mam jeszcze pytanie: jak wygląda sprawa, gdy Postać ma Złotą Tarczę i walczy przeciwko Mrocznym Elfom? W księdze napisane jest, że przeciwnik musi przerzucić udane trafienia, ale mroczne elfy mają do Wysokich nienawiść i przerzucają nietrafione uderzenia, więc jak należy wówczas to rozegrać? O ile mi wiadomo rzuty można tylko raz przerzucać.

Andrzej
Pan Spamu

Nie przerzucasz w ogole. Jrst to gdzies w uscisleniach

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zasady się anulują, ale też nie pamiętam gdzie to jest uściślone.

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Na początku podręcznika jest napisane że nie można przerzucić kostki 2 razy ;-)
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Andrzej
Pan Spamu

Ale jakoś blesy można przerzucać nieskończoną ilość razy :wink:

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Fakt, ale to w końcu chaos :roll:
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Takie pytanie. Jaki jest termin DMP? Bo szukałem i znalazłem tylko głupie przepychanki słowne jak było głosowanie między Kozłowem a Gorzowem :P
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

KayolPixel pisze:Takie pytanie. Jaki jest termin DMP? Bo szukałem i znalazłem tylko głupie przepychanki słowne jak było głosowanie między Kozłowem a Gorzowem :P
tydzień przed ETC, czyli z tego co pamiętam to połowa sierpnia (pewnie jakieś 18-19.08)
Obrazek

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

Siemka
Co daje Heaven Lore i Light Lore.
Wiem,że przy rzucie czaru z Lifa leczą się rany, ale co do tych dwóch to nie mam pojęcia :)

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

KayolPixel pisze:Takie pytanie. Jaki jest termin DMP? Bo szukałem i znalazłem tylko głupie przepychanki słowne jak było głosowanie między Kozłowem a Gorzowem :P
11-12.08.2012, tydzien przed etc.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

turek pisze:Siemka
Co daje Heaven Lore i Light Lore.
Wiem,że przy rzucie czaru z Lifa leczą się rany, ale co do tych dwóch to nie mam pojęcia :)
Chodzi Ci zapewne o działanie lore attributes w tych domenach. W skrócie heaven ma bonus w postaci d6 hitów z s4 przeciwko wrogim jednostkom z umiejętnością Fly, a light ma dodatkowe d6 hitów przeciwko undeadom i demonom w zaklęciach zadających obrażenia.
Obrazek

Zablokowany