CS by Furion ODSŁONA DRUGA
- Corvus Albus
- Kretozord
- Corvus Albus
- Kretozord
wejdź do tematu o PGA już jest w dziale turnieje.
ale wracająć do rozmowy...
armia WE jest strasznie wycieta, a nie możnaby bylo zrobić, ze glade guardzi nie zajmują żadnego z tego slotów corowych?
wtedy sobie można wystawić ich ile sie chce, 3xdriady, w razie czego 2x fasty.
Wszakże gladzi w WE to tak jak boyzi u zielonych czy clanraty u szczurów...
Wtedy armia dalej jest wystawialna, bo nie trzeba na sile powiekszać oddzialów, a że gra sie rpzeciwko temu nieprzyjemnie, trudno taka armia, taka jej specyfika, jednak nie jest to przecież wygiecie.
armia WE jest strasznie wycieta, a nie możnaby bylo zrobić, ze glade guardzi nie zajmują żadnego z tego slotów corowych?
wtedy sobie można wystawić ich ile sie chce, 3xdriady, w razie czego 2x fasty.
Wszakże gladzi w WE to tak jak boyzi u zielonych czy clanraty u szczurów...
Wtedy armia dalej jest wystawialna, bo nie trzeba na sile powiekszać oddzialów, a że gra sie rpzeciwko temu nieprzyjemnie, trudno taka armia, taka jej specyfika, jednak nie jest to przecież wygiecie.
Kosa nie każdy lubi miec na dupie pluton 30 łucznikow i w dodatku 3x8 driad
ale ze standardowym ustaieniem tych slotów WE mają bardzo cięzko i musisz wystawiać np. 7 wildów czy w ten deseń.
WE zaczynają sie robić nudne, bardzo nudne i jednostajne.
WE zaczynają sie robić nudne, bardzo nudne i jednostajne.
Nieprawda. WE podobnie jak każda inna armia musi się rozstać ze standardem - i to jest ok. Też lubię mieć 4 dziewiątki driad i 3 dziesiątki łuczników, na takiej samej zasadzie jak HE Star Dragona, a Demony BSB na Jaggernaucie. Mam rozpę na tym CSie mniej więcej złożoną i nie jest nudna, przeciwnie - wreszcie jestem zmuszony do wystawiania np. GR.
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Choć na początku CS furiona nie podobał mi się zbytnio (jak każdemu graczowi który posiada armię VC) to przyznam że po rozegraniu paru (zaledwie 4) meczy muszę stwierdzić że jest on bardzo potrzebny.
Na papierze wydaje się strasznie restrykcyjny, ale w grze jest jaknajbardziej do łyknięcia. Myślę, że lepiej pójść w stronę ograniczeń Furiona niż ograniczeń PGA, które wydają mi się tylko półśrodkiem.
(wiem że post nie wnosi nic do dyskusji ale poczułem przemożną chęć wypowiedzenia się:P)
Na papierze wydaje się strasznie restrykcyjny, ale w grze jest jaknajbardziej do łyknięcia. Myślę, że lepiej pójść w stronę ograniczeń Furiona niż ograniczeń PGA, które wydają mi się tylko półśrodkiem.
(wiem że post nie wnosi nic do dyskusji ale poczułem przemożną chęć wypowiedzenia się:P)
nie chodzilo mi o to, ze jako jednostkowa armia WE robią się nudne, ale jako ogól. Ten CS skazuje WE na jednstajne rozpy i wiekszosć leśniaków będzie mialo bardzo podobne rozpiski, choć mogę się mylić.ksch pisze:Nieprawda. WE podobnie jak każda inna armia musi się rozstać ze standardem - i to jest ok. Też lubię mieć 4 dziewiątki driad i 3 dziesiątki łuczników, na takiej samej zasadzie jak HE Star Dragona, a Demony BSB na Jaggernaucie. Mam rozpę na tym CSie mniej więcej złożoną i nie jest nudna, przeciwnie - wreszcie jestem zmuszony do wystawiania np. GR.
Dlatego myśle, że WE powinny mieć inne sloty core, tak aby dalo rade mieć wiele opcji, bo ich raczej brakuje. Robi sie standard 3xGG, 2xDriady, 1xGR, 2xWR, 1xWD...
Fajnie to wyglada, owszem, ale jak prawie każda armia WE bedzie tak grala to nic to nie wnosi i wtedy wlaśnie się robi nudne.
Cóż - masz rację, ale to nie jest kwestia CSu Kosa, ale AB WE. Przecież to nie jest wina Furiona, że mamy tylko dwa mocne cory, jeden użyteczny, a jeden beznadziejny. To samo w specialach - jeden must have, jeden may have i dwa shit happens Tylko w rarach jest tak, że można pokombinować. Chociaż oczywiście masz rację, różnorodność sprowadza się teraz do pytania:
3 gg 2 driady czy 3 driady 2gg.
3 gg 2 driady czy 3 driady 2gg.
dlatego GG nie powinny zajmować żadnego slota i byloby ok
Wtedy można już pokombinować.
Ewentualnie dać możliwosć WE slota poczwórnego zamiast potrójnego, taki wyjątek, bo ta armia robi się ogólnie smutna, niestety.
A co do corów, wszystkie opróćz scautów są super, fasty też jednak odstają od driad i gg, jednak ja bym używal fasta często, nawet dwóch
Wtedy można już pokombinować.
Ewentualnie dać możliwosć WE slota poczwórnego zamiast potrójnego, taki wyjątek, bo ta armia robi się ogólnie smutna, niestety.
A co do corów, wszystkie opróćz scautów są super, fasty też jednak odstają od driad i gg, jednak ja bym używal fasta często, nawet dwóch
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
GG bez slota?? Nie sądzisz że armia WE przy cięciach innych armii będzie za mocne? Ograniczenie 2+2 było dla WE bolesne, ale 3+2 myślę że do zniesienia (oczywiście mówię tak teoretycznie nigdy WE nie grałem).
Nie jestem za tym, by jak juz ciąć to ciąć wszystkim, tylko za tym by mniej więcej wyrównane były szanse. IMO WE i tak są mocne i nie są jakoś potwornie podciętę CS-em. Dlaczego więc je faworyzować?
Nie jestem za tym, by jak juz ciąć to ciąć wszystkim, tylko za tym by mniej więcej wyrównane były szanse. IMO WE i tak są mocne i nie są jakoś potwornie podciętę CS-em. Dlaczego więc je faworyzować?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, o 12:02 przez dark kaczuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja opierała się na 3+4, względnie 3+3, ale w istocie nie jest to jakoś bardzo bolesne.
Gdyby ktoś miał ochotę to w temacie o naszym turnieju prezentuję regulamin oparty w 97% na FCS z pewnymi zmianami. Będę wdzięczny za opinie (konstruktywne) http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=12751
Na PGA owszem, umarł.BOGINS pisze:ten CS już umarł PGA jest robione przez Strefę, Furion jest ze Strefy. Chłopaki mu nie zaufali więc CS upadł.
PO drugie będzie CS by LS tak więc już ludzie będą woleli grać na zasady ogólne, a nie imienne
Istnieje jednak pewna szansa, że będę organizował Pyrkon i jeżeli tak się stanie, to tam ten CS na pewno zagości.
Co do CS by LS, mam odmienne zdanie na ten temat ja bym wolał grać w furionhammera niż polhammera - nie jestem zwolennikiem ingerencji w zasady.
pozdrawiam
Furion
hmm.. moje źródło podało mi fałszywe informacjeJankiel pisze:My też nie.
Dlatego nie będziemy w nie ingerować.
Czekam z niecierpliwością na ten CS.
pozdriawam
Furion