Chcialbys4 karabiny pisze:Ty zdrajco niemyty myślałem, że kochasz tylko mnieJerzyn pisze:kocham cie moj nutrianku :*
Lubelski Koziołek - MASTER w Lublinie 14-15. 03. 2009.
Up zgłoszeń, niedługo powinien być up sprawdzonych rozp
zostało max 30 miejsc, radze się zgłaszać, zwłaszcza dziewczynom , ale też chłopakom z naszego regionu, nie czekajcie, bo goście będą mieli pierwszeństwo jak trza będzie dobierać z listy rezerwowej
chamskie proxy nie przechodzą ale proste nawet konwersje już tak, ale ostrzegam że sędziowie od malowania będą bezwzględni i takie sztuczne twory potraktują należycie, ale zagrać można będzie, także pytajcie
zostało max 30 miejsc, radze się zgłaszać, zwłaszcza dziewczynom , ale też chłopakom z naszego regionu, nie czekajcie, bo goście będą mieli pierwszeństwo jak trza będzie dobierać z listy rezerwowej
chamskie proxy nie przechodzą ale proste nawet konwersje już tak, ale ostrzegam że sędziowie od malowania będą bezwzględni i takie sztuczne twory potraktują należycie, ale zagrać można będzie, także pytajcie
ja robiłem zawaliste spowny z ramek od plastików
w 30 min można zrobić spowna że pała siada - topisz te ramki nad świeczką np i z tego wychodzą takie ścięgna bąble zależy co ci potrzebne dodajesz do tego szpony i kolce - też z przyciętych ładnie ramek i można jakieś części - główki rączki itp powklejać do tego gorącego platiku
malowanie to 15 min wystarczy zbejcować albo walnąć ze 3 washe różnego koloru i już, jak się ładnie zrobi to masz darmowe spowny swoje własne i jeszcze są pkty za konwersje
w 30 min można zrobić spowna że pała siada - topisz te ramki nad świeczką np i z tego wychodzą takie ścięgna bąble zależy co ci potrzebne dodajesz do tego szpony i kolce - też z przyciętych ładnie ramek i można jakieś części - główki rączki itp powklejać do tego gorącego platiku
malowanie to 15 min wystarczy zbejcować albo walnąć ze 3 washe różnego koloru i już, jak się ładnie zrobi to masz darmowe spowny swoje własne i jeszcze są pkty za konwersje
Mam pytanie do scenariusza "zamek nekropolia" jezeli ktoś bronią strzelecką rani bazowo na 6, to znaczy że dzięki temu sscenariuszowi nie może zranić? dla przypomniania ( broń strzelecka -1 od rzutu na zranienie oddziału )
To rani na 7+ pewnie....Mam pytanie do scenariusza "zamek nekropolia" jezeli ktoś bronią strzelecką rani bazowo na 6, to znaczy że dzięki temu sscenariuszowi nie może zranić? dla przypomniania ( broń strzelecka -1 od rzutu na zranienie oddziału )
Twierdza:
Bohater: bohater wraz z towarzyszącym mu oddziałem dostaje +1 do gonienia i
ucieczki(zastępuje krasnoludzką zasadę relentless)
Oddział: +1Mv tylko dla piechoty
Czy celem zasady dla oddziału może być Varghulf??
Wkońcu biaga na piechote.
Bohater: bohater wraz z towarzyszącym mu oddziałem dostaje +1 do gonienia i
ucieczki(zastępuje krasnoludzką zasadę relentless)
Oddział: +1Mv tylko dla piechoty
Czy celem zasady dla oddziału może być Varghulf??
Wkońcu biaga na piechote.
Shino a czy Dragon Ogry są monsterami czy piechotą? Bo na różnych masterach słyszałem już obie wersje. Czy uzasadnienie że skoro Great Weapon daje im +2 do Siły to są piechotą jest poprawne? No i czy w związku z tym mogą wchodzić do domku?
Moim zdaniem to Piechoto-kawaleria
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
a moim to sa konio-ryby i pelzaja na piechote
a karabina tez kocham oczywiscie, ale mnie zdradzil i mu nie wybacze!
a karabina tez kocham oczywiscie, ale mnie zdradzil i mu nie wybacze!
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
skoro już jestesmy przy zamkach to:
Sylvan(Rampart):
Bohater: bohater przed bitwą wybiera swojego wroga rasowego. Przeciwko
wszystkim oddziałom wybranego typu, bohater otrzymuje przerzuty nieudanych
rzutów na trafienie i zranienie( nie działa na hail of doom arrow i inne przedmioty
tego typu).
zdefiniujcie "wroga rasowego" i "oddziały wybranego typu"
Czy grając z vc musze np zawezic do "zombie", czy moge zdefiniowac oddział jako "undead"??
a np z WE mam powiedzieć "elf", albo "forest spirit"??
z orkami jest oddzielnie "orc", "goblin", czy "greenskins"??
bo to robi dużą różnicę
Sylvan(Rampart):
Bohater: bohater przed bitwą wybiera swojego wroga rasowego. Przeciwko
wszystkim oddziałom wybranego typu, bohater otrzymuje przerzuty nieudanych
rzutów na trafienie i zranienie( nie działa na hail of doom arrow i inne przedmioty
tego typu).
zdefiniujcie "wroga rasowego" i "oddziały wybranego typu"
Czy grając z vc musze np zawezic do "zombie", czy moge zdefiniowac oddział jako "undead"??
a np z WE mam powiedzieć "elf", albo "forest spirit"??
z orkami jest oddzielnie "orc", "goblin", czy "greenskins"??
bo to robi dużą różnicę
A ja mam pytanie czy resztki ekipy z Krakowa ktoś mógłby w piatek przyjać na noc, bo teoretycznie bedziemy pociagiem o 22:40? Dokładnie 2-3 osoby.